![]() |
|
Pejo 307 direksiyon |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kadir40 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2020 Konum: Kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2020 Saat 13:47 |
Arkadaşlar hepinize hayırlı günler olsun bende 2003 model pejo 307 var direksiyon kara direksiyon oluyor hidrolik çalışmıyor arabayı stop edip çalıştırdığımda normale dönüyor başına böyle bi arıza gelen var mı
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kronik sorun pompanın üstündeki elektronik kartta oksitlenme var. tamiri yapılıyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
ozandemir34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2019 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozandemir34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sorunun aynısı şu anda bende var. Klimayı açınca 10 dakika sonra kara direksiyon gibi oluyor. Döndürmek kas gerektiren bir hal alıyor. Soketin üzerinde ki kart oksitleniyormuş galiba soner isimli arkadaş bana da öyle dedi. Sigorta ya da soket 'in üzerin de ki oksitten olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum. Hidrolik yağ oranına baktınız mı ve sorunu çözdüğünüz de beni de bilgilendirirseniz sevinirim. |
|
![]() |
|
ozandemir34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2019 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozandemir34
Bu konuya da bakmanda fayda var diye düşünüyorum. Benim gibi sadece klima açınca yapıyorsa belki akımı ileten sigortalar atmasından dolayı direksiyon sertleşiyor olabilir. Ben sigortaları değiştirmeye karar verdim ilk adım olarak. |
|
![]() |
|
Kadir40 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2020 Konum: Kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Arkadaşlar 71141 yağ ile yagi değiştim 1 saat klima açık şehir ici gezdim düzeldi fakat öylen yine aynı oldu eskisi kadar değil stop edip çalıştırdım bişey yok şimdilik v kayışı motor ısısıyla yumşuyorda ondan mi oluyor aceba hep rolantida çalışırken oluyor sertleşme bide pompa üstündeki soketleri temizleyecem bakalım ne olacak sonuca ulaşan yazarsa sevinirim iyi akşamlar
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozandemir34
Bende bu sıkıntı yı yaklaşık bir senedir çekiyordum. Dün akşam forumda çok kişinin konusuna yazdığı gibi yaptım. Oto elektrikçiden 70 amper ve 10 amperlik sigorta aldım. Sigorta kutusun da 10 amper yukarı da olanı ve 70 amper sigorta kutusunu hafif yukarı kaldırınca altta olanları değiştirdim. Bir saat klima açık şehir içi gezdim ve sertleşme olmadı. Deneme yapmanın maliyeti 10 TL bunu da dene istersen bi olmadı soketlere yönelirsin. Bende de öğlen sıcaklar da yapıyordu. Öğlen deneme şansım hafta sonuna kadar yok maalesef. Sen de bunu dene istersen alttaki 70 lik sigorta yüksek akım da yanmamış olsa bile kaçak yapıyormuş dediler bana.
|
|
![]() |
|
Haklisiniz altta 3 tane 70 lik var sanırım üstteki 10 luklarida değiştireyim bidaha bakayım
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozandemir34
![]() Hocam linkteki motor bölümünde bulunan sigorta kutusu bizimkiyle aynı ve hidrolikle ilgili olan isaretlediğim 10 amperlik sigorta yani hepsini değiştirmenize gerek yok. Bunu değiştirdikten sonra alttaki maksi sigorta diye tabir edilen sigortalardan ise en sağda bulunan 70 amperlik olan hidrolik direksiyonla ilgili olan sigorta sadece onu değistirmeniz yeterli olacaktır. Düzenleyen ozandemir34 - 24 Haziran 2020 Saat 01:30 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozandemir34
Sorunu çözdünüz mü
|
|
![]() |
|
Daha sigortaları değiştirmeye zamanım olmadı ama 1 saati geçen çalışma süresinde hala sertleşme olmuyor herhalde yağ değişince düzeldi gibi
|
|
![]() |
|
307_hdi_XR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2019 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 307_hdi_XR
Evet motor kaputu altındaki F3 ve F8 sigortalar direksiyon ile ilgili...
|
|
Peugeot
|
|
![]() |
|
Karelinas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2020 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karelinas
Peki peugeot 307'nin direksiyon yumuşaklığı nasıldır? Parmakla çevrilecek kadar hassasmıdır yoksa biraz sertmidir? Sormamın sebebi şu: Geçen yıl direksiyon kutusunu çıkmasıyla değişim yapmıştık.Değişimden sonra aracın direksiyonu dururlen bile pamuk gibiydi parmakla dönüyordu.Sonradan orta sertlikte oldu ve hala öyle kullanıyorum.Normalmidir?
Düzenleyen Karelinas - 08 Temmuz 2020 Saat 18:41 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |