|
2.0 motor yağ eksiltme |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
amon55
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2020 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2020 Saat 21:32 |
arkadaşlar aracım 2.0 cc / 206 gtı ile aynı motor.16 valf 136 b. Hiç lpg takılmadı. Daha 73.000 km de.2.sahibiyim baştan aşağıya orjinal.motorda oynama yok.3000 km de yarım litreye yakın eksiltme yapıyor yağda.5-30 / 5-40 / 10-40 denedim yine de eksiltiyor.şehir içi yoğun kullanım.hep benzinde kullanıldı.mavi duman beyaz duman yok.her 10.000 de bir bakımda.28.000 de almıştım.çekişte gidişte sorun yok.kitapçığında 1000 km de 0.5 eksiltmesi normal diyor.gtı kullananlar yada 2.0 cc ya da RC ciler bilir hepsi mi böyle ben de mi sorun var.usta subaplar iyi dedi.yağ filtresi her 3000 km den sonra yağlanmış çamur gibi oluyor.yağ filtresinin orda conta yırtılmış değiştiler yine aynı oluyor bi süre sonra.ama usta yağ filtresindem yarım litre eksiltmez diyor.servis arabanın altına motor sesine bile bakmadan motor kaputunu bile açmadan segman atılcak dedi başka servis yine kaputu açmadan sibop lastikleri dedi.motoru bile çalıştırıp bakmadan dediler bende inanmadım.başka usta 2.0 motor belli oranda eksiltir dedi.başka usta 1 damla bile eksiltmemesi gerek dedi.bu nedir anlayan başına gelen var mı ?
Düzenleyen amon55 - 06 Ocak 2020 Saat 21:40 |
|
omerb
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
çamur gibiden kastın kahverengi mi. Balçık gibi.?
|
|
amon55
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2020 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yağ filtresinin dışı yağdan ıslanmış gibi sadece.rengi de normal yağ rengi.usta bunda bişey yok diyor.arabada normal herşey diyor.başka usta yağ soğutucun kaçırıyor diyor.yağ orda haşlanıyordur diyor.yağ soğutucu kaçırıp yap filtesinin üstünden sızdırırmış.ama göstergede yağ soğutucu hararet ibresi 90 da.basardan azıcık yükseliyor.başka usta subap lastiği diyen kaputu açıp baksa dinlese incelese tamam derim arabaya bakmadan öyle diyor.servis segman diyor o da bakmadan diyor.km önemli değil araba 10 yaşını geçmiş piston yüzeyi zamanla alınmıştır diyor.araca bakmadan diyor.yağ kaçağı var mı sesi soluğu yağın rengi enzozu baksa tamam dicem o da yok.adamı kucağa alma derdindeler.başka usta buji söktü uçlarına baktı normal dedi
Düzenleyen amon55 - 06 Ocak 2020 Saat 22:50 |
|
omerb
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
şimdi sen ustalara herhangi bir yerden yağ kaçağı yok dersen, onlarda yağ yakımına neden olan segman ve subap ları söylerler. Başka ihtimal yok gibi duruyor.
Aslında filtreden yağ sızdırmaz araç. Hiçbir şekilde sızdırmaması gerekli. Öncelikle onu bir onar. Oring i sıkıntılıdır veya yuvasındaki dişlerde vs sorun vardır. Tam sıkılmıyordur. Veya orjinal filtre değildir. Dişler tam oturmuyordur. Sonra orayı iyice kurula ve yağ oranını takip et. Ayrıca bazı araçlarda biraz yağ eksiltme normal derler. Ancak şu şekilde olabilir. Aracın yağ basıncını ayarlayan bir sistem var. Bu sistem arızalı veya tıkanmış ise yağ basıncın artar ve yağ aşırı ısınır. Sonrasında yağ buharlaşma oranın artar. Belki bundan olabilir. Senin motorda var mı bilmem. Benim 1.4 206 da motor yağ kapağının ordan bir hortumla gaz kelebeğinin önüne bağlanır bu yağ buharı. Orayı bir kontrol et. Aşırı bir yağlanma var mı.? Birde eski sahibine sor. Adam aldığından beri böyle mi bu araba.
|
|
amon55
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Filtrenin sıkıldığı yerin üstünde yağ soğutucu varmış ordan kaçırıyorsa yağ haşlanıyordur dedi.bizim motora 4,25 litre yağ konuyor.hatta 1 yıl önce karteri açıp alttan kranka yağ pompası var içinde süzgeç gibi ona da baktılar normal dedi.karteri geri kapattı.işin ilginci kitapçıkta her 1000 km de / 0.5 maximum eksilme normal yazıyor.birisi de egzoz manifoldun bozuktur dedi ne alaka anlamadım.gtı kullananlarda da aynı mı kronik mi acaba.
|
|
amon55
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
2.sahibiyim.o dediğin buhar hortumu bizdede var.arabayı eğimli yere bırakıyorum sabah ilk marşta yağ seviyeyi gösteren kutu işaretlerinin yarısı eksik oluyor.dik yokuşa bırakıyorum o kutular komple çizgi oluyor.tam tersi bırakıyorum full gösteriyor.ama yağ çubuğundan bakıyorum normal.anlamadım gitti.dediğin yağ basıncını baktıracağım onu ölçüyorlar mı nasıl test ediyorlar
|
|
omerb
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aşağıdaki linke bak. Eğer herşey normal ise senin iş, yüksek devirli kullanmandan dolayı yanmayan benzinden dolayı yağın uçuculuğunun artması olabilir.
Ayrıca grafiğe bakarsan, yüksek devirlerde yağın buharlaşma oranı bayağı yüksek. Bilmiyorum çok yüksek devirlerde mi kullanıyorsun |
|
amon55
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yok usta araba 100 ü geçmeyeli en az 5 ay olmuştur.şehir içi trafikte çok kullanıyorum durkalk çok.eve gelene kadar oraya uğra buraya uğra 4-5 kez stop et çalıştır.ondan desem niye yapsın
|
|
omerb
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aracın yağ sıcaklığını gösteriyor mu.?
|
|
amon55
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet gösteriyor.hararet göstergesi gibi bir gösterge var ayrıyetren.o 90 ın altında hep.uzun yolda otobanda 140-150 basarsan 90 ı biraz geçiyor hız düşünce o da düşüyor.çok oynama yok ama.kullanıma bağlı yani.ama sıkışık trafikte hararet 90 ı geçse de o geçmiyor.aktif çalışıyor.Dediğin yağ basınç işini ve filtre işini soracağım tekrar.çözüm bulursam paylaşacağım.
|
|
omerb
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kolaylıklar dilerim
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |