Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2.0 motor yağ eksiltme

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=49208
Tarih: 26 Haziran 2025 Saat 02:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com


Konu: 2.0 motor yağ eksiltme
Mesajı Yazan: amon55
Konu: 2.0 motor yağ eksiltme
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2020 Saat 21:32
arkadaşlar aracım 2.0 cc / 206 gtı ile aynı motor.16 valf 136 b. Hiç lpg takılmadı. Daha 73.000 km de.2.sahibiyim baştan aşağıya orjinal.motorda oynama yok.3000 km de yarım litreye yakın eksiltme yapıyor yağda.5-30 / 5-40 / 10-40 denedim yine de eksiltiyor.şehir içi yoğun kullanım.hep benzinde kullanıldı.mavi duman beyaz duman yok.her 10.000 de bir bakımda.28.000 de almıştım.çekişte gidişte sorun yok.kitapçığında 1000 km de 0.5 eksiltmesi normal diyor.gtı kullananlar yada 2.0 cc ya da RC ciler bilir hepsi mi böyle ben de mi sorun var.usta subaplar iyi dedi.yağ filtresi her 3000 km den sonra yağlanmış çamur gibi oluyor.yağ filtresinin orda conta yırtılmış değiştiler yine aynı oluyor bi süre sonra.ama usta yağ filtresindem yarım litre eksiltmez diyor.servis arabanın altına motor sesine bile bakmadan motor kaputunu bile açmadan segman atılcak dedi başka servis yine kaputu açmadan sibop lastikleri dedi.motoru bile çalıştırıp bakmadan dediler bende inanmadım.başka usta 2.0 motor belli oranda eksiltir dedi.başka usta 1 damla bile eksiltmemesi gerek dedi.bu nedir anlayan başına gelen var mı ? 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: omerb
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2020 Saat 22:14
çamur gibiden kastın kahverengi mi. Balçık gibi.?


Mesajı Yazan: amon55
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2020 Saat 22:43
yağ filtresinin dışı yağdan ıslanmış gibi sadece.rengi de normal yağ rengi.usta bunda bişey yok diyor.arabada normal herşey diyor.başka usta yağ soğutucun kaçırıyor diyor.yağ orda haşlanıyordur diyor.yağ soğutucu kaçırıp yap filtesinin üstünden sızdırırmış.ama göstergede yağ soğutucu hararet ibresi 90 da.basardan azıcık yükseliyor.başka usta subap lastiği diyen kaputu açıp baksa dinlese incelese tamam derim arabaya bakmadan öyle diyor.servis segman diyor o da bakmadan diyor.km önemli değil araba 10 yaşını geçmiş piston yüzeyi zamanla alınmıştır diyor.araca bakmadan diyor.yağ kaçağı var mı sesi soluğu yağın rengi enzozu baksa tamam dicem o da yok.adamı kucağa alma derdindeler.başka usta buji söktü uçlarına baktı normal dedi


Mesajı Yazan: omerb
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2020 Saat 22:58
şimdi sen ustalara herhangi bir yerden yağ kaçağı yok dersen, onlarda yağ yakımına neden olan segman ve subap ları söylerler. Başka ihtimal yok gibi duruyor. 
Aslında filtreden yağ sızdırmaz araç. Hiçbir şekilde sızdırmaması gerekli. Öncelikle onu bir onar. 
Oring i sıkıntılıdır veya yuvasındaki dişlerde vs sorun vardır. Tam sıkılmıyordur. Veya orjinal filtre değildir. Dişler tam oturmuyordur. Sonra orayı iyice kurula ve yağ oranını takip et. 
Ayrıca bazı araçlarda biraz yağ eksiltme normal derler. 
Ancak şu şekilde olabilir. Aracın yağ basıncını ayarlayan bir sistem var. Bu sistem arızalı veya tıkanmış ise yağ basıncın artar ve yağ aşırı ısınır. Sonrasında yağ buharlaşma oranın artar. Belki bundan olabilir. Senin motorda var mı bilmem. Benim 1.4 206 da motor yağ kapağının ordan bir hortumla gaz kelebeğinin önüne bağlanır bu yağ buharı. 
Orayı bir kontrol et. Aşırı bir yağlanma var mı.? Birde eski sahibine sor. Adam aldığından beri böyle mi bu araba. 


Mesajı Yazan: amon55
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2020 Saat 23:08
Filtrenin sıkıldığı yerin üstünde yağ soğutucu varmış ordan kaçırıyorsa yağ haşlanıyordur dedi.bizim motora 4,25 litre yağ konuyor.hatta 1 yıl önce karteri açıp alttan kranka yağ pompası var içinde süzgeç gibi ona da baktılar normal dedi.karteri geri kapattı.işin ilginci kitapçıkta her 1000 km de / 0.5 maximum eksilme normal yazıyor.birisi de egzoz manifoldun bozuktur dedi ne alaka anlamadım.gtı kullananlarda da aynı mı kronik mi acaba.


Mesajı Yazan: amon55
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2020 Saat 23:14
2.sahibiyim.o dediğin buhar hortumu bizdede var.arabayı eğimli yere bırakıyorum sabah ilk marşta yağ seviyeyi gösteren kutu işaretlerinin yarısı eksik oluyor.dik yokuşa bırakıyorum o kutular komple çizgi oluyor.tam tersi bırakıyorum full gösteriyor.ama yağ çubuğundan bakıyorum normal.anlamadım gitti.dediğin yağ basıncını baktıracağım onu ölçüyorlar mı nasıl test ediyorlar


Mesajı Yazan: omerb
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2020 Saat 23:14
aşağıdaki linke bak. Eğer herşey normal ise senin iş, yüksek devirli kullanmandan dolayı yanmayan benzinden dolayı yağın uçuculuğunun artması olabilir. 
Ayrıca grafiğe bakarsan, yüksek devirlerde yağın buharlaşma oranı bayağı yüksek. Bilmiyorum çok yüksek devirlerde mi kullanıyorsun 

https://www.castrolfilozof.com/file/Motor-Yagi-Eksiltme-Problemi.pdf" rel="nofollow - https://www.castrolfilozof.com/file/Motor-Yagi-Eksiltme-Problemi.pdf


Mesajı Yazan: amon55
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2020 Saat 23:17
yok usta araba 100 ü geçmeyeli en az 5 ay olmuştur.şehir içi trafikte çok kullanıyorum durkalk çok.eve gelene kadar oraya uğra buraya uğra 4-5 kez stop et çalıştır.ondan desem niye yapsın


Mesajı Yazan: omerb
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2020 Saat 23:28
aracın yağ sıcaklığını gösteriyor mu.?


Mesajı Yazan: amon55
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2020 Saat 23:36
evet gösteriyor.hararet göstergesi gibi bir gösterge var ayrıyetren.o 90 ın altında hep.uzun yolda otobanda 140-150 basarsan 90 ı biraz geçiyor hız düşünce o da düşüyor.çok oynama yok ama.kullanıma bağlı yani.ama sıkışık trafikte hararet 90 ı geçse de o geçmiyor.aktif çalışıyor.Dediğin yağ basınç işini ve filtre işini soracağım tekrar.çözüm bulursam paylaşacağım.


Mesajı Yazan: omerb
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2020 Saat 23:44
Kolaylıklar dilerim



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net