Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2.0 motor yağ eksiltme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

2.0 motor yağ eksiltme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
amon55 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı amon55 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2.0 motor yağ eksiltme
    Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2020 Saat 21:32
arkadaşlar aracım 2.0 cc / 206 gtı ile aynı motor.16 valf 136 b. Hiç lpg takılmadı. Daha 73.000 km de.2.sahibiyim baştan aşağıya orjinal.motorda oynama yok.3000 km de yarım litreye yakın eksiltme yapıyor yağda.5-30 / 5-40 / 10-40 denedim yine de eksiltiyor.şehir içi yoğun kullanım.hep benzinde kullanıldı.mavi duman beyaz duman yok.her 10.000 de bir bakımda.28.000 de almıştım.çekişte gidişte sorun yok.kitapçığında 1000 km de 0.5 eksiltmesi normal diyor.gtı kullananlar yada 2.0 cc ya da RC ciler bilir hepsi mi böyle ben de mi sorun var.usta subaplar iyi dedi.yağ filtresi her 3000 km den sonra yağlanmış çamur gibi oluyor.yağ filtresinin orda conta yırtılmış değiştiler yine aynı oluyor bi süre sonra.ama usta yağ filtresindem yarım litre eksiltmez diyor.servis arabanın altına motor sesine bile bakmadan motor kaputunu bile açmadan segman atılcak dedi başka servis yine kaputu açmadan sibop lastikleri dedi.motoru bile çalıştırıp bakmadan dediler bende inanmadım.başka usta 2.0 motor belli oranda eksiltir dedi.başka usta 1 damla bile eksiltmemesi gerek dedi.bu nedir anlayan başına gelen var mı ? 

Düzenleyen amon55 - 06 Ocak 2020 Saat 21:40
Yukarı Dön
omerb Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı omerb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2020 Saat 22:14
çamur gibiden kastın kahverengi mi. Balçık gibi.?
Yukarı Dön
amon55 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı amon55 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2020 Saat 22:43
yağ filtresinin dışı yağdan ıslanmış gibi sadece.rengi de normal yağ rengi.usta bunda bişey yok diyor.arabada normal herşey diyor.başka usta yağ soğutucun kaçırıyor diyor.yağ orda haşlanıyordur diyor.yağ soğutucu kaçırıp yap filtesinin üstünden sızdırırmış.ama göstergede yağ soğutucu hararet ibresi 90 da.basardan azıcık yükseliyor.başka usta subap lastiği diyen kaputu açıp baksa dinlese incelese tamam derim arabaya bakmadan öyle diyor.servis segman diyor o da bakmadan diyor.km önemli değil araba 10 yaşını geçmiş piston yüzeyi zamanla alınmıştır diyor.araca bakmadan diyor.yağ kaçağı var mı sesi soluğu yağın rengi enzozu baksa tamam dicem o da yok.adamı kucağa alma derdindeler.başka usta buji söktü uçlarına baktı normal dedi

Düzenleyen amon55 - 06 Ocak 2020 Saat 22:50
Yukarı Dön
omerb Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı omerb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2020 Saat 22:58
şimdi sen ustalara herhangi bir yerden yağ kaçağı yok dersen, onlarda yağ yakımına neden olan segman ve subap ları söylerler. Başka ihtimal yok gibi duruyor. 
Aslında filtreden yağ sızdırmaz araç. Hiçbir şekilde sızdırmaması gerekli. Öncelikle onu bir onar. 
Oring i sıkıntılıdır veya yuvasındaki dişlerde vs sorun vardır. Tam sıkılmıyordur. Veya orjinal filtre değildir. Dişler tam oturmuyordur. Sonra orayı iyice kurula ve yağ oranını takip et. 
Ayrıca bazı araçlarda biraz yağ eksiltme normal derler. 
Ancak şu şekilde olabilir. Aracın yağ basıncını ayarlayan bir sistem var. Bu sistem arızalı veya tıkanmış ise yağ basıncın artar ve yağ aşırı ısınır. Sonrasında yağ buharlaşma oranın artar. Belki bundan olabilir. Senin motorda var mı bilmem. Benim 1.4 206 da motor yağ kapağının ordan bir hortumla gaz kelebeğinin önüne bağlanır bu yağ buharı. 
Orayı bir kontrol et. Aşırı bir yağlanma var mı.? Birde eski sahibine sor. Adam aldığından beri böyle mi bu araba. 
Yukarı Dön
amon55 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı amon55 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2020 Saat 23:08
Filtrenin sıkıldığı yerin üstünde yağ soğutucu varmış ordan kaçırıyorsa yağ haşlanıyordur dedi.bizim motora 4,25 litre yağ konuyor.hatta 1 yıl önce karteri açıp alttan kranka yağ pompası var içinde süzgeç gibi ona da baktılar normal dedi.karteri geri kapattı.işin ilginci kitapçıkta her 1000 km de / 0.5 maximum eksilme normal yazıyor.birisi de egzoz manifoldun bozuktur dedi ne alaka anlamadım.gtı kullananlarda da aynı mı kronik mi acaba.
Yukarı Dön
amon55 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı amon55 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2020 Saat 23:14
2.sahibiyim.o dediğin buhar hortumu bizdede var.arabayı eğimli yere bırakıyorum sabah ilk marşta yağ seviyeyi gösteren kutu işaretlerinin yarısı eksik oluyor.dik yokuşa bırakıyorum o kutular komple çizgi oluyor.tam tersi bırakıyorum full gösteriyor.ama yağ çubuğundan bakıyorum normal.anlamadım gitti.dediğin yağ basıncını baktıracağım onu ölçüyorlar mı nasıl test ediyorlar
Yukarı Dön
omerb Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı omerb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2020 Saat 23:14
aşağıdaki linke bak. Eğer herşey normal ise senin iş, yüksek devirli kullanmandan dolayı yanmayan benzinden dolayı yağın uçuculuğunun artması olabilir. 
Ayrıca grafiğe bakarsan, yüksek devirlerde yağın buharlaşma oranı bayağı yüksek. Bilmiyorum çok yüksek devirlerde mi kullanıyorsun 

Yukarı Dön
amon55 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı amon55 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2020 Saat 23:17
yok usta araba 100 ü geçmeyeli en az 5 ay olmuştur.şehir içi trafikte çok kullanıyorum durkalk çok.eve gelene kadar oraya uğra buraya uğra 4-5 kez stop et çalıştır.ondan desem niye yapsın
Yukarı Dön
omerb Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı omerb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2020 Saat 23:28
aracın yağ sıcaklığını gösteriyor mu.?
Yukarı Dön
amon55 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı amon55 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2020 Saat 23:36
evet gösteriyor.hararet göstergesi gibi bir gösterge var ayrıyetren.o 90 ın altında hep.uzun yolda otobanda 140-150 basarsan 90 ı biraz geçiyor hız düşünce o da düşüyor.çok oynama yok ama.kullanıma bağlı yani.ama sıkışık trafikte hararet 90 ı geçse de o geçmiyor.aktif çalışıyor.Dediğin yağ basınç işini ve filtre işini soracağım tekrar.çözüm bulursam paylaşacağım.
Yukarı Dön
omerb Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı omerb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2020 Saat 23:44
Kolaylıklar dilerim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 60883 32 kaya_suat
konu icon Peugeot 307 Yol Bilgisayarı Km hesaplayıcı son mesaja git 62 0 sanal357
konu icon 306 1.8 Kalorifer Sorunu son mesaja git 9 0 Hyılmaz
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 518 0 mustafa k.
konu icon Araç çalıştırılamıyor son mesaja git 202 0 Aga
konu icon Triger kayışı, zinciri ? son mesaja git 13126 1 MehMetC3
konu icon ESP/ASR ve Hiz limitleyici sorunu son mesaja git 2662 2 ulas55
konu icon Peugeot 308 bilgi ekranı ayarlanmama sorunu son mesaja git 1425 1 emrekocamaz
konu icon Peugeot 307 1.4 Benzinli / Fazla Yakıt Tüketimi??? son mesaja git 376 0 Faruk_S
konu icon RCZ ÇEKİŞTEN DÜŞME son mesaja git 50709 6 barisg
konu icon Motor değişti acil yardım son mesaja git 34807 4 barisg
konu icon rcz n18 tekleme sorunu son mesaja git 2731 1 barisg
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1532 5 muratzengin
konu icon Ankarada Önerebileceğiniz Peugeot Servisi son mesaja git 6138 12 Maduriye
konu icon Spor kış modu yanması son mesaja git 197 0 Cakirm0
konu icon P0420 arıza lambası son mesaja git 204 0 tugrullbey
konu icon YAĞ KAÇAĞI son mesaja git 282 0 JACKAL1742
konu icon Uzun far sorunu son mesaja git 406 0 Sibelicom
konu icon Motoru tamir ettirin uyarısı ve çekişten düşme son mesaja git 5877 1 msk_sansal
konu icon Yağ soğutucusu son mesaja git 521 1 MehMetC3
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
barisg 3
MehMetC3 3
ylc78 2
kaya_suat 2
Faruk_S 1
bebetq881 1
emrekocamaz 1
bsencan 1
ulas55 1
yavuztugay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English