|
Araç Bakım Tavsiyesi Olan |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
samizeldestan
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2019 Konum: Burdur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı samizeldestan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2019 Saat 22:40 |
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce 2005 model 407 Exexutive premium 2.0 otomatik benzinli araç aldım. Araçta LPG var genelde LPG kullanıyorum. Araç bakımı konusunda pek bilgim yok. Aracın değişmesi gereken yağları nelerdir ve hangi marka yağları kullanmalıyım ve kaç litre olmalı. Kayıncım oto tamircisi olduğu için yağları internetten falan uygun fiyatlı alıp değiştirtmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı acaba?
|
|
Karacocuk24
2. Vites Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 679 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
|
İyi bir lpg montaji yapan yere gidip lpg sistemini kontrol ettir ve bakimini yaptir Düzenleyen Karacocuk24 - 20 Mart 2019 Saat 22:51 |
|
samizeldestan
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2019 Konum: Burdur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı samizeldestan
|
Aldığım kişi bakımlarını yeni yaptırdım dedi. Yağ değişim kartı falan da var ama yine de bi baktırmak istiyorum. Bu arada aracın direksiyonunu çevirirken keskin virajlar da bazen bi uğultu gibi bir ses geliyor direksiyondan ne olabilir acaba?
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasuz belasız kullanmanız dileğiyle. Eğer kafanız rahat olsun isiyorsanız şöyle bir liste söyleye bilirim.
1-aracınız 4,5 litre yağ olıyor hocam yağ filtresi dahil. marka olarak total-mobil-motul kullana bilirsiniz. 5w/30 aracınız için uygun olan vizikozitedir. 2-fren hidroliğini değiştirin 15-20 tl 1 litre yeterli oluyor. 3-yağ filtresi - polen ve hava filtresini değiştirin. Tabi önce bir kontrol edin yeni ise gerek yok bence.sadece yağ yeterli olur. 4-diskler ve balataları kontrol ettirin. yıpranma ve bitmeye yakınsa değişimi yaptırın derim. 5-ön tekerden ses geliyorsa muhtemelen rulman bozuk olabilir. Bir diğer ihtimal ise lastik basıncı düşük veya lastikler kışlık ise bu tip durumlarda ses gelebilir. Lifte kaldırınca ustanız kontrol eder rulmanda sorun olup olmadığını.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
samizeldestan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı samizeldestan
|
Teşekkür ederim cevabınız için. Lastik basınçları ne kadar olması gerekiyor peki? Havasına bi baksam üzerinde 205/60/R16 lastikler var
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
34 psı olması lazım kapı kenarında etik vardır lastik değerleri yazar. 2.3 bar yazarsa 34 psı takabul ediyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |