Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Araç Bakım Tavsiyesi Olan

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 407
Forum Tanımlaması: Peugeot 407, 2005'ten 2011'e kadar üretilen 406 serisinin yenilenmiş hali geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=47878
Tarih: 28 Aralık 2024 Saat 11:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Araç Bakım Tavsiyesi Olan
Mesajı Yazan: samizeldestan
Konu: Araç Bakım Tavsiyesi Olan
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2019 Saat 22:40
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce 2005 model 407 Exexutive premium 2.0 otomatik benzinli araç aldım. Araçta LPG var genelde LPG kullanıyorum. Araç bakımı konusunda pek bilgim yok. Aracın değişmesi gereken yağları nelerdir ve hangi marka yağları kullanmalıyım ve kaç litre olmalı. Kayıncım oto tamircisi olduğu için yağları internetten falan uygun fiyatlı alıp değiştirtmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı acaba? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Karacocuk24
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2019 Saat 22:49
Orjinalini yazan: samizeldestan samizeldestan Yazdı:

Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce 2005 model 407 Exexutive premium 2.0 otomatik benzinli araç aldım. Araçta LPG var genelde LPG kullanıyorum. Araç bakımı konusunda pek bilgim yok. Aracın değişmesi gereken yağları nelerdir ve hangi marka yağları kullanmalıyım ve kaç litre olmalı. Kayıncım oto tamircisi olduğu için yağları internetten falan uygun fiyatlı alıp değiştirtmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı acaba? 
kendi fikrim eger aracin bakim kayidi vs yoksa butun sivilarini degistir fren direksiyon motor antifriz vs en azindan ne zaman degistigini bilirsin cokta birsey tutmaz motor yagi kac litre aldigini bilmiyorum ancak marka olarak total yada mobil  10/40 koydurabilirsin castrolde alabilirsin triger seti degismismi aldigin kisi bilgi verdimi sana ?
İyi bir lpg montaji yapan yere gidip lpg sistemini kontrol ettir ve bakimini yaptir

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2019 Saat 08:40
Aldığım kişi bakımlarını yeni yaptırdım dedi. Yağ değişim kartı falan da var ama yine de bi baktırmak istiyorum. Bu arada aracın direksiyonunu çevirirken keskin virajlar da bazen bi uğultu gibi bir ses geliyor direksiyondan ne olabilir acaba?

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2019 Saat 09:37
öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasuz belasız kullanmanız dileğiyle. Eğer kafanız rahat olsun isiyorsanız şöyle bir liste söyleye bilirim.

1-aracınız 4,5 litre yağ olıyor hocam yağ filtresi dahil. marka olarak total-mobil-motul kullana bilirsiniz. 5w/30 aracınız için uygun olan vizikozitedir.
2-fren hidroliğini değiştirin 15-20 tl 1 litre yeterli oluyor. 
3-yağ filtresi - polen ve hava filtresini değiştirin. Tabi önce bir kontrol edin yeni ise gerek yok bence.sadece yağ yeterli olur.
4-diskler ve balataları kontrol ettirin. yıpranma ve bitmeye yakınsa değişimi yaptırın derim.
5-ön tekerden ses geliyorsa muhtemelen rulman bozuk olabilir. Bir diğer ihtimal ise lastik basıncı düşük veya lastikler kışlık ise bu tip durumlarda ses gelebilir. Lifte kaldırınca ustanız kontrol eder rulmanda sorun olup olmadığını.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2019 Saat 16:48
Teşekkür ederim cevabınız için. Lastik basınçları ne kadar olması gerekiyor peki? Havasına bi baksam üzerinde 205/60/R16 lastikler var

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2019 Saat 17:13
34 psı olması lazım kapı kenarında etik vardır lastik değerleri yazar. 2.3 bar yazarsa 34 psı takabul ediyor.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net