![]() |
|
SİGORTA sıkıntı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
YNR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2018 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2018 Saat 10:29 |
Merhabalar, aracımda bazı elektriksel aksamlar çalışmıyordu, (206 - 1,4 hdi )sigorta kutusunu açıp sigortaları kontrol ettim F14 ve F22 sigorta yanmıştı. F14 ün yedeği olduğundan onu değiştirdim ve araç da daha önce duymadığım sesler çıktı. sonra airbag ışığı abs ışığı yandı. ve abs olmadığını sandığım aracımda abs olduğunu öğrenince sevindim. Daha sonra akşamın 11 inde eve gelip aracı parkettim, eve çıktığımda balkonda baktığımda farkettim ki farlar açılmış far kolunda her şey normal di. göstergeler de STOP ışığı yanıp sönüyordu, airbag ve abs ışığıda sürekli yanıyordu. kapıları manuel açtığımda farlar söndü ışıklar söndü, yani herşey normale döndü..sonra aracı kumandayla kilitledim, yaklaşık bi 1 dk sonra yine aynısı oldu. farlar kendiliğinden açıldı, ışıklar yandı. bende sigortadan kutusundaki taktığım sağlam sigortayı tekrar söktüm ve aracı kilitledim artık olan sıkıntılar olmadı.. farlar açılmadı ve göstergede ışıklar açılmadı. lütfen tecrübelerinizi benimle payaşır mısınız. acaba aracın ışıklarını açması bir uayarımıydı. F22 yi de mi takmamı istiyor, yoksa F14 ün sigorta volt u mu farkliydı. ya da nedendir acaba. üzerindeki neyse onu takmıştım halbuki volt olarak.
|
|
Peugeot bir yaşam tarzıdır
206 1.4 HDI |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam muhtemelen değiştirdiğin siğortaların bağlı olduğu hatta kısa devre var gibi gözüküyor. eğer üzerinden çıkan siğortaya taktıgınız amper kaç acaba. değiştirdiğiniz siğorta araç içindeki kutundandı sanırım. büyük ihtimal far silecek kolunda sıkıntı olabilir. aracınızda çalışmayan yerler nerelerdi. bsi de oksitlenme durumuda olabilir.
14 10A Motor Elektronik birleşik sigorta kutusu - Airbag'ler - Direksiyondaki kumandalar - Yağmur algılayı
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
YNR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2018 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
Benim çıkardığım arızalı sigortada 20 yazdığı için ben de 20 amperlik sigorta taktım.. acaba 20 değilde daha mı düşük takmamız gerekiyor. far silecek kolu sağlam hiçbir sıkıntı yok. çalşmayan; çakmaklık, bazen kumandayla kilitleyip açamıyorum ben de manuel kilitliyorum. bir de abs airbag filan
|
|
206 1.4 HDI |
|
![]() |
|
HasGur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 474 |
ABS ışığı frenlerin elektronik olarak kontrol edilemediğini ikaz etmek için yanar bu lamba sürekli yanıyorsa ya da sigorta iptali ile ABS devre dışı bırakılmış ise sadece hidrolik basıncı ile fren kullanılabilir. Aracı aldığınızdan beri ABS (varsa ESP ile birlikte) çalışmıyorsa önceki sahibi masraflı bir arızayı yaptırmamak için veya ara ara sıkıntı çıkaran ancak bulunamayan bir arıza nedeni ile devre dışı bıraktırmış olabilir. Mümkün olan en kısa sürede peugeot oto elektriği konusunda uzmanlaşmış bir yere başvurmanızı tavsiye ederim.
Düzenleyen HasGur - 24 Eylül 2018 Saat 13:26 |
|
1973 200
1976 280S 1983Şahin 1990Transit 1991Şahin 1993Toros,Kartal 1995R19 1997Tempra 1999E2200 2000Megane 2004Axor2523 2005Focus 2005 1840 2006307 2007R420 2008Civic 2012SpB |
|
![]() |
|
sezergkhn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Temmuz 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sezergkhn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kesinlikle boş sigorta bırakmayın muhtemelen bunların hepsi birbiriyle ilişkili çünkü dün teyple uğraşırken altttaki 10A sigortalardan birisi atmış aracın gösterge aydınlatmaları kendiliğinden yandı.Far kolu silecek kolu çalışmadı ve araç marş alıyor fakat çalışmıyordu. 10A sigortayı değiştirdim hepsi düzeldi.
|
|
AKGÜL
|
|
![]() |
|
Bilgileriniz için teşekkürler..durum onu gösteriyor ki, işler daha da büyümeden en iyisi Peugeot un servisine götürüp bi baktırmak..
|
|
206 1.4 HDI |
|
![]() |
|
bir de arkadaşlar elinde hem direksiyonun altındaki hem de motor kısmındaki sigorta kutusunun detaylı şeması olan var mı. yani orijinalinde nereye kaç amper kullanılıyor bakıp görmek açısından. internetten sağlıklı bilgiye ulaşamadım , her biri birbirinden farklı şeyler çıkıyor.
|
|
206 1.4 HDI |
|
![]() |
|
HasGur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 474 |
Aşağıdaki linkini verdiğim sayfada sağ üstten dili değiştirin. Sayfa yenilendiğinde araç modelini tıkladığınızda tipi ve sonrasında üretim yılları açılacaktır. Aracınızın üretim yılını seçerek kullanım klavuzuna ulaşabilirsiniz. SİGORTA DEĞİŞTİRME sayfasında tüm sigortaların orjinal değerlerini görebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta aracınızın üretim tarihini doğru seçmenizdir. Üretim tarihini bilmiyorsanız sürücü kapısını açtığınızda sol ön direkte göreceğiniz etikette bulunan DAM numarası sayesinde aracınızın üretim tarihini ve hangi fabrikada üretildiğini "peugeot dam" araması yaptığınızda çıkacak linklerden öğrenebilirsiniz. |
|
1973 200
1976 280S 1983Şahin 1990Transit 1991Şahin 1993Toros,Kartal 1995R19 1997Tempra 1999E2200 2000Megane 2004Axor2523 2005Focus 2005 1840 2006307 2007R420 2008Civic 2012SpB |
|
![]() |
|
Vallahi değerli bilgileriniz için teşekkür ederim ..çok sağolun. :)
|
|
206 1.4 HDI |
|
![]() |
|
İstanbul - Avrupa yakasında bildiğiniz önerebileceğiniz, işinin ehli bi oto elektirkçi var mı acaba..(en azından tanımadığım bir yere gitmektense güvenilir biryere gitmek daha iyidir. )
|
|
206 1.4 HDI |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |