![]() |
|
Yerde Lekeler Var |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||||
307XS307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 158 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2018 Saat 15:37 |
||||
merhaba arkadaşlar. arabada yağ eksiltme yok su eksiltme yok. ama geçen gün arabanın altında yerde 4-5 adet su bardağı altı büyüklüğünde lekeler gördüm küçüklü büyüklü. benim arabadan değildir belki diyerek temiz bir yere parkettim. ertesi gün baktım yine aynı lekeler. bu neyin nesidir ?
not: 4-5 parça lekenin en az 3 tanesi koyu renk siyah yağ veya boya gibi. diğer ikisi daha açık renk su gibi. ayrıca arabanın altına bi kaç dakika detaylı şekilde baktım damlayan bişeyde göremedim. ne ara o lekeler oluşuyo ve neden oluyo bilmiyorum
|
|||||
![]() |
|||||
Selçuk55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2018 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 246 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Karter tapası olabilir contalardan kaçırabilir direksiyon kutusundan kaçırabilir yağ kaçıyor biyerden
![]() |
|||||
![]() |
|||||
307XS307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 158 |
||||
lekelerin olduğu yer arabanın arkası değilde ön tarafında. yani arabanın altı ön 2 lastiğin ortası gibi. hatta sağ lastiğe daha yakın. ayrıca ara sıra arabadan indiğim anda pis bi koku geliyo ve hemen kayboluyo. hararet kokusu gibi. ama 1 ay önce contadan su kaçağı vardı onu yaptırdım. manifolta su damlıyordu. o halloldu su eksiltme yok hararetde yapmıyor. motor yağına bakıyorum ondanda eksilme yok
|
|||||
![]() |
|||||
Selçuk55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2018 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 246 |
||||
zaten 1 damla 1 damla damladığında anlamanız biraz zor aylar sonra yarım litre eksilir büyük ihtimal karter tapasından sızıyor yağ değişimimiz gelince tapayı değişin
|
|||||
![]() |
|||||
||||
yağ yeni değişti 1 ay falan oluyor. ama dediğiniz gibi bi ara sanayiye gideyim. belki iyi sıkmamış bile olabilirler
|
|||||
![]() |
|||||
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
||||
sag lastik tarafından devridaim kaçağı olabilir. Damlayan sıvı açık renkli kaygan ise antifrizdir. Aracı çalıştırın fan açtığı esnada altına bakın damlamaya başlarsa dediğim gibi soğutma suyudur.
Bu soğutma suyu yere damladiginda siyah leke birakir.
|
|||||
![]() |
|||||
||||
hocam dediğin aklıma yattı. ve hemen sanayideki ustayı aradım. gerçi arabada antfriz yok normal su var. ve aynen dediklerini söyledim. dediki su kaçağı olsa yerde belirgin bi leke olmaz dedi. kartelden belki yağ kaçağı vardır dedi
|
|||||
![]() |
|||||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
||||
birde hocam yağ filtre kapağını kontrol bizim araçların plastik olduğu için oradan da kaçırma ihtimali bar. bu arada aracına entifiriz koymayı ihmal etme sonra başka problemler karşına çıkmaya başlar.
|
|||||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||||
![]() |
|||||
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
||||
Antifiriz yok ise ustanın dedigi doğrudur, leke birakmaz. Antifiriz yağlı olduğu için leke olabilir diye düşündüm. Soner hocamin dediği gibi yağ filtresini kontrol etmekte fayda var. Motor çalıştığında yağ pompalanırken kaçak artabilir. Yada ısınıp soğuma sonrasında kaçak artıyor olabilir.
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Antifiriz ekleyecek olursanız kırmızı koymayın radyatör ,hortum, kalorifer petegi, devridaim contasi en hassas yerden deliyor. Mavi antifriz kullanın. İlk etapta olması gerekenden az antifriz koyun.
|
|||||
![]() |
|||||
Kysr038 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2018 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
||||
Tam tersi miydi acaba Geçen sene mavi antifriz koydurmuştum, aracın içine dahi aktı. Radyatör çatlak giderici sıvı ile çözümü buldum. Forumdan yazılanları hatırladığım kadarıyla kırmızı antifrizin kaçak olayı daha az idi
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Kırmızı antifriz 2010 altı araçların motor bloklarına ve diğer motor elemanlarına uygun değil. Hele ki araçta sürekli antifiriz kullanılmamış ise İbrahim Tatlıses in şarkısı gibi "deler de geçeeer" ![]() Tabi bu mavi zararsız anlamına gelmiyor. Suyu pis ve petekleri pas olmuş bir araçta aynı etkiyi Mavi antifriz de gösterir. O nedenle bilinen iyi marka bir mavi antifirizi (Total, lukoil kullanıyorum.) alıştıra alıştıra koymakta fayda var.
|
|||||
![]() |
|||||
Kysr038 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2018 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
||||
👍
Bilgimden emin değildim. Bu sayede öğrenmiş oldum. Teşekkürler |
|||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |