![]() |
|
Hızlanma Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Gurmoon ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2018 Saat 14:57 |
Arkadaşlar Merhaba 2007 model 206 hdim var 240 binde . Yaklasık 3 ay önce egr valfini değiştirtim . Bakımları düzenli yapılıyor ancak ilginç bir sorun oldu 2 yada 3 gündür motor uyarı ışığı yanıyor ve araç 1 viteste hızlanırken belli bir devirde kalıyor gaza basıyorsunuz ancak araba daha hızlanmıyor , 2 ye aldgımda yıne hızlanıyor ancak belli bir hızdan devirden sonra tekrar sanki gitmek istemiyor gaz yemiyor gibi .Sizce sorun ne olabilir?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle aramıza hoşgeldin. İki seçenek var biri debimetre diğeri turbo elevtrovana
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Gurmoon ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Teşekkürler , hoşbulduk. Bir arkadaş enjektörlerin değişmesi gerekebilir onlardan olabilir dedi ve 1500 -2000 tl masraf çıkartabilirmiş.Her bilene danışmaya çalışyorum ama herkez ayrı bişiler ayrı fiyatlar söylüyor : ) bir arkadaşta müşür dedi ondandır dedi .Siz farklı iki şey söylediniz o yüzden iyice kafam karışmaya başladı
![]() |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
hocam şöyle diyeyim gaz yememe ve araç çekişliğinde düşüklü varsa genelde dediğim iki parçadan çıkıyor sorun sizin arkadaşınızın dediği müşür müşür büyüki ihtimal rail müşürü dür. o bozulunca genedle araçta geç çalışma ve stop sorunu görürsün. Enjektörlerde problem olsa çok araşırı sesli çalışma traktör gibi duman atma aşırı yakıt tüketimi tekleme görürlür çekiş düşüklüğünü pek ratlanızmaz. Ama en güzeli siz bir arıza tesbit cihazına bağlatıp hata kodlarına baktırın derim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Aynen dediğiniz gibi daha çok vites geçişlerinde gaz yememe gibi yani araba 1 viteste kalkıyor hızlanıyor ama 2 ye atacakken sanki araba daha hızlanmıyor aynısı 2 vitestede oluyor vites geçişleri zamanı gaz yemiyor gibi . Arabanın çalışmasında bi sıkıntı yok , istop etmiyor , duman atımıyor,aşırı sesli çalışma , teklemede yok .Dediğiniz gibi en güzeli bir cihaza bağlatıp test ettirmek sanırım .Teşekkür ediyorum
|
|
![]() |
|
magnum76 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2018 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
bence aldıgın yakıttan kaynaklı depo bittiginde kaliteli bir istasyondan al yine aynısını yaparsa o zaman bir bak derim
|
|
![]() |
|
Selçuk55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2018 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 246 |
Kardes kesinlikle soner kardesimin dedigi gibi ya debimetre ya turbo ya elektrovana
![]() |
|
![]() |
|
Selox ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2015 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 170 |
En basitinden turbo hortumunda yırtık var mı ona bakmakla başla derim.
|
|
206 1.4 X-LINE HDI 2003
|
|
![]() |
|
Valla dostum hortuma bakmadım ama , göstergede yanan sarı motor ışığı bazı zamanlar sönmeye başladı sorunlr çözülüyor ama 1 gün yada bir süre sonra tekrar yanıp aynı problemleöi tekrarlıyor bakalım hafta sonu götürücem servise.Umarım çok bişi çıkarmaz.
|
|
![]() |
|
Selox ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2015 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 170 |
O çatal hortumda yırtık var sa da aluminyum bantla yapıştır yine de çözer sorunu ordansa. Sonra yenisini alırsın. Başıma geldiğinden söylüyorum. Denemek sana kalmış :D
|
|
206 1.4 X-LINE HDI 2003
|
|
![]() |
|
Kontrol ettim hortumda bir problem görünmüyor, bende anlamadım valla bir bozuluyor bir düzeliyor .Tek yol servis anlaşılan.
|
|
![]() |
|
Orçun.Dmr ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 hafta once 307 1.4 hdi aracimda da dediginiz gibi oldu ve kaputu acip baktigimda ise turbo ile emme manifoldu arasindaki hortumun yirtilmis oldugunu gordum. Yeni hortum aldim(fiyati 37 tlydi galiba) hortumu taktim denemeye ciktim arac duzeldi. 2 hortumuda kontrol edin, hortumda ki yirtik gorunmeyen yerlerde olabilir bazen.
|
|
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|
![]() |
|
Selox arkadaşta demişti hortumdandır diye baktım birşey yoktu ama içimde rahat etmedi 35 tl ye aldım değiştirdim .Ama problem değişik zamanlarda devam ediyor. Dün mesela motor arıza ışığı yanarken aksam eve giderken söndü , sabah tam işe geldim yandı tekrar. Böyle bir durum .
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |