|
Yeni Aldığım Peugeot Hakkında |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
hanzade34
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hanzade34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2018 Saat 16:49 |
|
Merhaba Arkadaşlar Aranıza Yeni Katıldım İsmim Burak İstanbul'danım
Peugeot 1999 406 2.0 SV araç aldım 295 bin'de ekspertiz yaptırdım sadece kaput değişik motor durumu %90 Lakin araçta devir saati yükseliyor ama hız yükselmiyor gereksiz bir bağırma mevcut. Hararet yoğun trafikte 90-100 arası takılıyor yol açılınca 80 - 90 a düşüyor ve airbaglar açılmamış orjinal durumda ama sensörü ile alakalı sanırsam lambası yanıyor. Yorum ve fikirlerinizi alabilirsem ne ala. İyi Forumlar
|
||
hanzade34
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hanzade34
|
|
Ve ek olarak rolantisi kendi kendine yükseliyor yakıt bu sebeple artıyor rolanti motoru yan sanayi dediler orjinal sipariş ettim ama henüz gelmedi
|
||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hayırlı olsun. Devir yükselip hiz artmaması baskı balata ile alakalı olma ihtimali yüksek.
Hararet normal. Rolanti dalgalanmasınin pek çok sebebi olabilir. Boğaz kelebeğini temizleterek başlayın. Bir yerde hava kaçağı var mı kontrol ettirin. Airbag için bilgisayara bağlayıp hangisi hata veriyor bakmak lazim. Perde hava yastığı varsa şoför koltuğunun altındaki soketleri kontrol edin. Genelde onlar gevşiyor.
|
||
dou
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2018 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hayirli olsun yeni araciniz
Bu arada bende ilk defa peugeot 206 kullanoyorum otobanda hararet 91 92 idi birden direk 110 oldu stop yazisi yazdi panik olmadim deil sehir icinde bi sikinti yok bu arada otobandaki surat 120 130 arasi ici hemen bosa attim 15 saniye sonra geri 91 dereceye geldi hararet sonra tekrarcayni sey oldu yine aynini yaptim kabutu bi acim dedim yine 91 dereceye geldi sonra 70 80 km suratla ilerledim hemen termostati deistim ama daha otobanda denemedim sorun ne olabilir aceba bilgisi olan paylasirsa cok sevinirim
|
||
hanzade34
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hanzade34
|
|
Görüşünüz için teşekkürler :) Baskı balata aklıma gelmemişti ve aynı zamanda kalkarken 1'nci vitese takıyorum debriyajı kaldırıp ilerliyorum 2 3 saniye sonra debriyaj yarıdayken yani bırakmak üzereyken alttan tırrrrrrr diye bir ses geliyor aracı sendeliyor. 2nci viteste de hiç gaza basmadan 2000 devire gelir gelmez ileri geri sallıyor aracı sorun baskı balata olması yüksek ihtimal mi sizce? hızlanmaması da bu sebeple olabilir mi
|
||
hanzade34
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hanzade34
|
|
Ayrıca araçta lpg var rolantı dalgalanma sorunu ondanda olabilir mi ? çünkü bazen yapıyor aşırı derece bazende çok seyrek yapıyor.
Hava yastığı perde altında da var evet koltuk altında ki switchlerle bir ara uğraştım sorun düzelmişti yine tekrarladı
|
||
hanzade34
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hanzade34
|
|
Teşekkür ederim bir tanıdığımda bana şöyle demişti hararet yükselince boşa atınca düzeliyormuş ama bu yorum ne kadar sağlıklı bilemem bende ilk kez peugeot kullanıyorum. Hararet ilk zamanlar çok takıntı yapmıştım ama sonrasında bu araçların sıcağı sevdiğini düşünmeye başladım :)
|
||
dou
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2018 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
internetteki yorumlarda bende oyle okuyorum genelde ama suyun kaynama derecesi var sonucta dimi soru isareti oluyor akilda fan kacta aciyor mesela veya dielim fanin 2. Kademesi ariza yapinca acmayinca uyari veriyormu cunju 95 de faln aciyormus anladim kadariyla biraz risk gibi
|
||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hararetin yükselip düşmesi normal ama stop uyarisina kadar çıkmasi normal DEĞİL. Birkaç ihtimal var. 1. Termostat 2. Fan rolesi. (Fan rolesi peugeot logosunun olduğu çıtayı sökünce kutu var onun içindedir. Bulunduğu konum itibariyle su alıp oksitlenme ihtimali yüksektir. Kendiniz açıp gözle kontrol edebilirsiniz. Benimkileri açıp baktım felaket oksit yapmıştı.bu roleler fanın birinci ve ikinci kademesine elektrik göndererek fanın çalışmasını sağlar. Oksitlenme durumunda görevini bazen yerine getirip bazen getirmeyebilir. 3. Devirdaim. Hız arttıkça hararet yükseliyorsa devirdaim motorundan şüphelenilir. Devirdaim motorunun çarklarinda bulunan eğilme kopma vb. durumlar arabanın sağlıklı devirdaim yapmasını engeller. Düşük devirde yeterli miktarda çalışırken devir ve hız artinca gücü yetmeyebilir.
|
||
M.Ahmet059
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2017 Konum: Tekirdag Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı M.Ahmet059
|
|
hayırlı olsun aracınız :)
benim 206nın baskı balatasını 175bin kmde değiştirdim sizin 300bin olmuş yaklaşık :) değişmekte fayda var, şanzıman yağı felan da değişmesi kolay oluyor oraları açınca ona da el atın ;) |
||
TechnoWalker
206 XR 2000 59 AAB 966 Tekirdağ/Muratlı |
||
hanzade34
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hanzade34
|
|
Umarım sorunum baskı balata'dır :) bu arada teşekkür ederim evet 300 bin oldu triger'ede baktırmak gerekiyor sanırım peki bu araçların motorları kaç bin deviriyor ben sakin kullanan biriyim ve de bakımlarını yaptırırım aldığım araçların tecrübe edip gördüğünüz en yüksek km nedir?
|
||
61AJ669
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2018 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ileri geri sallaması şundan yapabilir şaft takozu. 1. Vites de topuz
Çok salliyorsa debriyajdan çekince titriyorsa, çekmede. yaptırınca düzelmişti. |
||
dou
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ertesi gun direk termostat alip deistim fanin 1. Kademesi calisiyor cunku termostati acana kadar biraz rolantude calistirdim 80 de falan fan calisti sanirim tam dikkat etmedim derceyec ama 90 deildi zaten yavas donuyor stop edincede fan durdu buyuk ihtimal 1 kademe 2. kademeyi bilmiyorum daha deneme firsatim olmadi Fanin ikinci kademe de calisiyor ise devirdaimi deistircem en azindan sokulunce belli olur Ins fanin ikinci kademe bozukturda is uzamaz Bu arada fanin ikinci kademe arizalaninca herhangi bir uyari verirmi ekranda Cunku 92 dereceden direk 110 oldu birden yavas yavas artmadi direk 15 sn sonra tekrar direk 92 mi ne oldu aceba 2.kademe bozuk okulca direk hararet yapmis gibi gosterip motoru soutmamiz icin uyarimi veriyor
|
||
boruc
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Şaft takozu dediginiz nedir? Motor yada şanziman takozlarindan ayri bir parça mi?
|
||
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
|
||
cyalman
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2018 Konum: Istabul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
benimtahminim termostat.
baskı balata için 1. viteste el freni çekikken kalkış yapın araba stop ederse baskı balata sağlamdır. kalkış yaparsa balata kaçırıyordur.
|
||
'00 Focus Hb
'11 Fiat Punto Evo '14 Focus Sedan '14 VW Passat Highline '17 3008 Allure Elagance 1.6 bluehdi Otomatik |
||
hanzade34
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hanzade34
|
|
şaft takozu nedir evet dediğiniz gibi yapıyor 1e takıp kalkarken tırrr ses gelip titriyor 2nci viteste de gaza basmadan 2.000 devire gelince sallama yapıyor ileri geri ileri geri topuzu çok sallıyor mu denemedim ama deneyeceğim şaft takozu nedir maliyeti ne kadardır bu işin
|
||
Beyinlerimiz savaşsın isterdim ama görüyorum ki silahsızsınız bayım.
|
||
hanzade34
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hanzade34
|
|
yarın sabah deneyeceğim daha sonra akşamüstü iş dönüşü tekrar buraya yazacağım teşekkürler :)
|
||
|
||
61AJ669
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2018 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kusura bakma yanlış yazdım. Tabiki şanzuman takozu. Ustan
Takozu tamir ederse. Şanzuman yağı, içinde ki kavcuk pilastik , Işçilik. 150-200. Yok tamir etmezse parca 200-250 tl arası ışçilik v.s
|
||
61AJ669
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kusura bakmayın yanlış yazım. Şanzuman takozu
|
||
hanzade34
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hanzade34
|
|
peki çekiş düşüklüğü bundan olabilir mi?
|
||
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |