|
407 Kapı hoparlör değişimi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
necmettinn
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Aralık 2017 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı necmettinn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2018 Saat 23:07 |
Herkese yeniden merhaba...
Daha önce geri görüş kamerası montajı ile ilgili bir konu açmıştım. Aracımı dahada güzelleştirme çalışmalarımız devam ediyor. Arada yaptığım ufak tefek şeyler için yeni konu açmadım ama hoparlör değişiminin herkese lazım olabilecek bir konu olduğunu düşündüğüm için bu konuyu açmayı uygun gördüm. İnşallah birilerinin işine yarar... Öncelikle şunu belirteyim eli biraz tornavida tutan herkesin yapabileceği basit bir işlem. Yeni aldığım hoparlör derinlik ve mıknatıs boyutları orjinal hoparlörünkiyle aynı olduğu için sıkıntı olmadı. İnternetten izlediğim bir videoda hoparlör değişimi için hoparlörün vidalandığı ve kapıya perçinle tutturulmuş olan plastik bir parça olduğu ve derinliğin yetmediği için alt kısmının kesilip yeni hoparlör mıknatısına yer açılması gerektiğini söylüyordu. Ben bu işleme ihtiyaç duymadım ölçüler uyduğu için... Hemen işlemlere başlayalım..... Resimde işaretlediğim noktalarda vidalar ve kapı klipsleri var. Vidaları söküp cam açma butonunun olduğu kısmı dikkatlice çıkardım(bu bölümde herhangi bir vida yok, amaç sadece butonun soketini çıkarmak). Cam açma butonunu çıkarırken kapı kolunun olduğu tarafta çıtanın içine giren 3 cm.lik bir parça olduğu için tırnakları kurtarmaya butonun olduğu taraftan başladım. Kapı klipslerini çıkarmak için daha önce aldığım plastik aparatlar vardı onları kullandım. Daha sonra kapı döşemesini yukarı doğru kaldırarak çıkardım. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise kapı döşemesinin üst kısmında kelebek cam tarafında uzunca bir parça var kapının altı istikametine doğru takılı... Dikkat edilmezse o kırılabiliyor, ben sökerken sadece yerinden çıktı. Ve hoparlöre ulaştım.... Hoparlörü tutan dört adet vida var. bunları söktükten sonra yeni hoparlörü yerine denedim, herhangi bir sıkıntı olmadığını gördüğüm için de alt plastik aksamı sökmeye gerek kalmadı. Bağlantı uçlarını soketten kesip yeni hoparlörün kablosunu eski hoparlör kablosuna bağlayıp güzelce bantladım. Veee yeni hoparlörümüzü yerine monte edip sesini test ettim... Herhangi bir sıkıntı olmadığını görünce sökme aşamalarını terse uygulayarak döşemeyi yerine oturttum. Döşemenin üst tarafında cam kenar lastiğinin içine giren bir kısım var, takma aşamasında dikkat ederek takarsak daha kolay oluyor.... Sol kapının sökümü yine aynı şekilde... Resimlerde görüldüğü gibi sadece kapı tutma kolundaki vidalar yerine tek vida cam modulünü tutuyor. Kapı açma kolunun olduğu bölgeyi sökmeye gerek yok. Önce vidalar sonra kapı klipslerini söktükten sonra aynı şekilde hoparlör değişimini gerçekleştirdim... Arka kapının hoparlörlerini değiştirmedim ancak incelediğime göre döşeme söküm işlemi aynı. Sadece kapı tutamağının altında kapı cebinin üst tarafında bir vida daha var, tek fark o. İlerleyen zamanlarda arka kapı hoparlörlerini de değişmeyi düşünüyorum, bu başlık altında onlarında fotoğraflarını ve aşamalarını paylaşırım inşallah. Resimler ve anlatım biraz eksik oldu gibi lütfen kusuruma bakmayın... bazen montajı yaptıktan sonra fotoğraf çekmek aklıma geliyor :) ama takıldığınız konuda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler... iyi geceler...
|
|
necmettinn
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Aralık 2017 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı necmettinn
|
.........DÜZELTME........
Sol kapı döşemesini sökerken iç kapı açma kolu çerçevesinin sökülmesine gerek olmadığını yazdım. Ama kendim bu çerçeveyi söktüğüm için kapı döşemesini çıkarırken bir sıkıntı yaşamamış olabilirim. Döşemeyi tutabileceği ihtimaline karşı sökmekte fayda olacağını düşünüyorum...
|
|
M.Ahmet059
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2017 Konum: Tekirdag Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı M.Ahmet059
|
acaba ne marka hoparlör taktınız ? watt değerleri nedir? sesi daha iyi veriyor mu ? (hoparlörün bozuk olmadan önceki haline kıyasla :) )
ayrıca hoparlörleri tutan vidalar perçin deliklerine çok güzel uyuyor benim arka plaka perçinlenmişti sökerken bayağı zahmet çektim plakayı değiştirince plakalığı hoparlör vidasıyla perçin deliklerine tutturdum çok sağlam oldu :)
|
|
TechnoWalker
206 XR 2000 59 AAB 966 Tekirdağ/Muratlı |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
hocam ellerine sağlık detaylı anlatım teşkkürler.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
başarılı bir çalışma olmuş bunu nasıl yapılır bölümüne taşırım
|
|
necmettinn
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı necmettinn
|
Hoparlörler skytech SKT-2400 500watt'lık çift twiterlı bir hoparlör. İnternetten araştırdığıma göre pionner kalitesini aratmayan fiyat olarak cazip bir ürün. Eski hoparlörlerin körük lastikleri yırtık olduğu için sesi 12 seviyesine getirseniz dahi cızır cızır ötüyor rahatsız ediyordu. En azından o problem gitmiş oldu. Tabii performans açısından amfili sistemler gibi olamaz ama ben daha iyi bir ses bekliyordum, yinede şimdilik işimizi görüyor. Hoparlörleri tutan vidalar plastik aksama tutuyor ve orjinali. Perçinler hoparlörü tutan plastik aksamı kapı sacına tutuyor onlara hiç dokunmadım ben. Tabi perçin yerine dediğiniz gibi klipsli hoparlör vidaları da kullanılabilir. İyi günler...
|
|
necmettinn
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı necmettinn
|
İnşallah yaptıklarımı bu şekilde paylaşmaya devam edeceğim. Kolay gelsin...
|
|
Crayzmetin
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Crayzmetin
|
Hocam eline sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. Yakında benimde yapacağım bir uygulama. Çok yardımı olacak. Teşekkürler
|
|
necmettinn
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı necmettinn
|
Yardımı olursa ne mutlu bana... kolay gelsin... http://public.servicebox.peugeot.com/pages/index.jsp adresinden üyelikle kısıtlı bir şekilde servis verilerine ulaşılabiliyor. Ön ve arka kapıların tırnak ve vida yerleri detayları resimlerde var zaten ama orjinali de aşağıdaki gibi.... |
|
LUDACRIS
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2017 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
eline sağlık çok detaylı ve hoş bi paylaşım
|
|
necmettinn
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı necmettinn
|
|
|
zencefil
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Teşekkürler çok yararlı oldu.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |