|
AL4 şanzıman arızası hk.? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mesutokat
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mesutokat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2018 Saat 09:48 |
Selamun Aleyküm arkadaşlar,
Garip bir sorun yaşıyorum ve konu hakkında bizi enayi yerine koyan ustalara güvenmediğimden ilk sizden bilgi ve destek rica ediyorum. Aracımız Pejo 306 1.6 8v otomatik şanzıman Aracımızın önceki gün akşam fren müşürü arızalandı, stoplar sürekli yanıyordu ve kendim müdehale ederek sorunu düzelttim müşür yerinden oynamış. Hemen yanında bulunan otomatik şanzımana ait müşürüde kontrol etmek istedim el girmediğinden tornavida ile bastırmaya kalktım ancak kontak açıkmış kıvılcım çıkması sonucu sigorta attı, yaptırdık müşürleride değiştirdik ancak aracımız sadece 2 vitese geçerken ses takırtı tukurtu yapmadan aşırı bir sarsıntı yapmaya başladı. Müşürler ile bir bağlantı bulamadı ustalar ancak bu sorunun müşürlerden sonra yapması neden olabilir desteğinize ve bilginize ihtiyacım var. Şanzıman erken vites değiştirmeye başladı şçyle örnekleyeyim. Araba 2 yıldır bende ve uzun yol harici 1500 dd lerde gittiğini neredeyse hiç görmedim hemen vites küçültüp devir yükseltirdi ancak şuan sakin sürüşte 1500 dd de hızlanmak istediğimde vites küçültmek yerine o viteste toplamaya başladı, haliyle arabada hafiften motor hırlatıyor bu durumda, ani hızlanmalarda ve çekişte vs herhangi bir sorun algılayamadım ve bunu spor modunda iken asla yapmıyor sanırım vites devir aralığı 3 bin üzeridne olduğu için, normal modda sakin kullanım düz yolda 3 bine gelmeden vitesi 2 ye atıyor hemen bunuda açıklamak istedim ki belki çözüme katkısı olur. Bir kaç usta gördü aracı daha arabaya binmeden revizyon diyenide var, alakasız ve uçuk meblaalar verenide var. Sizden ricam çözüm ney olabilir yapılması gereken bir kontrol ya da bakım sıralaması varmıdır ve Ankara da güvenebileceğiiz bir otomatik şanzıman ya da sorunu çözebilecek akıl verebilecek bir usta varmıdır.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam öncelikle geçmiş olsun sanırım kısa devre sonrası başka bir elektronik parçaya zarar vermiş olabilir. Bence müşürlere gelen kabloları bir elektronikçide ölçtürüp kontrol ettirin kablo hattında sıkıntı olmuş olabilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
mesutokat
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mesutokat
|
sonerkyl; teşekkür ederim. Ankara Şaşmaz'da gençmer otomatik şanzıman diye bir yere götüreceğim aracı bakalım ne diyecekler, hazır gitmişken elektriğine de baktırayım. Belki de dediğiniz gibi. eee üstadım görmemişe tornavida verirsen ya müşüre sokar :))) elimde yatkındır halbuki işte :D
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
olur hocam öyle şeyler bende benim eski arcımda kalorifer kumanda paneline kısa devre yaptırmıştım
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ankarada çözüm oto kamil usta var yada Öztürk şanzıman var. Kamil ustayı bilmiyorum ama internette namı yaygın. Öztürk sanzimanda selenoid değişimi yaptırmıştım ilgili kişilerdi.
|
|
mesutokat
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mesutokat
|
Arkadaşlar 3 yere götürdüm arabayı emin olabilmek adına, aracın şanzımanında herhangi bir sorun yokmuş. Ustalar denedi pc ye bağladı hiçbir arıza kaydı vb. hiçbir şey yok. Sarsıntıya ise gaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu yapılması gerek, büyük ihtimalle düzelir sorun dediler.Ancak motor ustaları ise adaptasyonu yok bunların diyor anlamadım..
SORUN ÇÖZÜLDÜ.. 1 lt kadar şanzıman yağı eksilmiş ve yağ çok kötü durumdaydı, yağ değişimi ve kaçakların giderilmesinden sonra araç resmen kendine geldi, çekişine varana kadar rahatladı ve sessizleşti. Sorunu ÇÖZÜM oto şanzımandan OGÜN usta halletti, gerek insanlığı gerek ustalığı 10 numara.. Sağolsunlar ne diyim :)
Düzenleyen mesutokat - 09 Şubat 2018 Saat 14:43 |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |