|
Çok Ağır Bakım |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ALLEX
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2017 Saat 16:19 |
Arkadaşlar, bizim cebimizde para rahat durmaz.206 sw deki gibi astra sedan a da ağır bakım yaptırdım. Aşırı zorlanma somucu aks , debriyaj baskı ve volant değişti.hidrolik bilya da tuzu biberi oldu. Hazır aracı sanayiye sokmuş iken triger zinciri seti ve devirdaim değişti.doğal olarak antifiriz Motor yağı Yağ filtresi Hava filtresi Polen filtresi Mazot filtresi Sağ komle aks Debriyaj baskı balata Debriyaj bilyesi Volant Triger zincir seti Devirdaim Yağ pompası contası Bagaj amortisörleri Radyatör tıpası Ön fren disk ve fren balataları İşçilik.... 3650 tl ye patladı. Yaz başında da Dreksiyon pompası Klima komoresörü Klima radyatörü 4 kastik. Yaklaşık 2800 tl masraf yapmış olduk Bu dene 6500 tl gitti kısacası. Vergi sigorta muayene falan dahil değil bu fiyata. Kısacası sw yi mumla arıyorum. Ama opel sahiplerine avrupa yakasında parça ve usta konusunda yol gösterebilirim. Akşam fotoları yüklerim. |
|
MORALİ AĞRIYOR....
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
geçmiş olsun abi 206 ok kadar masraf yapmadık. hayırlısı artık yapacak birşey yok. bununla geçmiş olsun tekrardan
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
ggitaristt
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Geçmiş olsun.. Bugün ben de sanayiye uğradım.. Arabada ufak tefek ağır hafif kusur problem mekanik ne varsa liste yaptık 4 yıldır hiç masraf yoktu ıvır zıvır falan 1000 tl tutacak moralim bozuktu.. Seninkini duyunca biraz rahatladım..
|
|
ALLEX
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Teşekkürler arkadaşlar
Valla kışı bekleyip 6500 tl yi harcamadan daha yüksek model alır mışız Nasipartık. En azından kafamız rahat bir şekilde bineriz. Sabahtan akşama kadar tüm gün işin başında bekledim. Opel harici çalışmayan özel bir servis buldum.Yapılan işlemlerden çok memnunum.usta işin ehli ve sorunsuz halletti. Avrupa yakasında opel üzerine tavsiye olunur. Düzenleyen ALLEX - 27 Ekim 2017 Saat 18:18 |
|
MORALİ AĞRIYOR....
|
|
ggitaristt
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
|
4 yıl önce ben de 5000tl harcayıp arabayı 0 km kondisyonuna getirmiştim.. 4 yıl masraf yapmadı araba.. 1000 lira yapsın yine sorunsuz birkaç yıl daha binerim herhalde..
Ben de bugün Ankara Sincan da yeni bir usta buldum.. 13 yıl peugeot yetkilide çalışmış.. Adam yeni dükkan açmış, genç ve bence ilgili ve bilgili.. İstediği parçaları temin edip işçiliğini de görmüş olacağız ( Bu arada istediklerinin yarısı benim uzun zamandır aklımda olanlar ve ben şikayet etmeden o saydı hepsini).. İş bitince yapılanları ve sonuçları yeni konu açıp paylaşırım.. |
|
ALLEX
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Şimdi aracı sürekli kullanıyorsanız zaten her yıl periyodik bakım garanti.
Ülkemiz yollarında da ön takım zaten mahvoluyor. Toplamda yıllık 1000 tl tamir bakım gideri var. Buna lastik akü muayene vergi egzost pulu sigorta kasko da eklenirse rakam yıllık bazda en az 3500 gibi. Sonuç olarak artık bu ülkede araba sahibi olmak mantıksız.uzun vade kiralama veya işi olduğunda ya da yaz tatil sezonu kiralama makul gibi. Sonuç:arabayı satmaya kıyabilirsem (mayıs/eylül) dönemli kiralama ve bir motosiklet düşünüyorum. Sebeb:işim evime 110 metre mesafede ve eşimle aynı yerde çalışıyoruz.araba da akşamları bazen lazım oluyor.oturdugum yer toplu taşımaya çok uygun biryer olması ve her türlü market ve pazar ihtiyacını araçsız görebiliyorum.sağa sola gitmeye bi motosiklet aldımmı iş tamam Astra ya kıyabilirsek tabi üfff Düzenleyen ALLEX - 27 Ekim 2017 Saat 19:51 |
|
MORALİ AĞRIYOR....
|
|
uzunca961
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
|
Sağlam masraf çıkarmış abi. Ben salıncak filan yaptırdım bakımla 850 ye mal oldu içime oturdu senin durum benden betermiş valla
|
|
ggitaristt
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
|
@ALLEX senin arabaya ihtiyacın yokmuş hakkaten.. Taksi çağırsan daha ucuza gelir sana
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |