|
206 hortum sişmesi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
RP393
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2017 Saat 15:30 |
Herkese merhaba,
206 aracımın hortumları şişiyor. Birkaç kontrol yaptım ama ben bir sonuca varamadım. Sizlerden fikir istiyorum. Radyatör temiz Devri daim yeni Hortumlarda kaçak yok. Hararet 95 i geçmiyor. Su kaynatmıyor, eksiltmiyor. Fakat araç çalışıp ısındıktan sonra radyatör hortumları sertleşiyor. Elle sıkabiliyorum ama sanki olması gerekenden daha sert ve şişkin gibime geliyor. Conta yanığı olabilir diyeceğim fakat, Beyaz duman yok, Suda yağ yok, Yağda su yok, Ne yağ kapağında nede genleşme kabında yağ köpürmesi yok. Sizce sorun nerede ? 2000 model 1.6 xs 8valve |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
acaba sistemde hava mı var bence bir havasını almayı dene derim kardeşim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
RP393
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Birkaç defa havasını almıştım ama az önce tekrar aldım. Kalofiferi sıcağa aldım. Kalorifer hortumu üstündeki siboptan epey su akana kadar bekledim suyu tekrar yarıya kadar koydum bakalım ne olacak |
|
RP393
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hava alma sonrası tekrar kontrol ettim yine hortumlar şişiyor. Sanırım hiçbir belirti vermediği halde conta yaktı.
Çekişten düşme yok bu arada |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
conta yaksa suya yağ karışmasada yanma odasına gelir bence bir bujileri kontrol ettir derim. birde conta yakıp su eksiltmemesi garip bence. bu arada aracı antifizle mi kullanıyorsun yoksa suyla mı?
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
RP393
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
%50 antifrizle kullanıyorum. 1 ay önce subap ayarı yapıldı bujilerde pas oksit yoktu. Radyatörün altı soğuk yeni farkettim tıkalı olabilir porçözle sulandırıp temizlemeyi denicem bakalım
|
|
RP393
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tekrar merhaba,
Sorunu çözmüş bulunmaktayım. Havayı aldıktan yani hortum yumuşadıktan sonra durduğu yerde tekrar hava yaptığını tespit ettim. Lpg tankından vanayı kapattım ve biraz kullandım hava veya şişme olmadı. Yedek depoda farkedilir bir gaz kokusu yoktu fakat kalorifer hortumunu söktüğümde çok yoğun gaz kokusu vardı. Zaten lpg tüketimimde artmıştı sebep buymuş meğer. Şimdi zavoli diyafram takımı alıp değiştireceğim beyin diyafram ve contalarını. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |