|
307 Otomatik Şanzuman Isınınca Vurmuyor |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
emreerdem78
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2015 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 30 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emreerdem78
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2017 Saat 11:18 |
|
Merhabalar.
Bu günlerde 2003 model 307 Otomatik vites aracım sabahları 5 dk rolantide çalışırsa şanzuman hatası vermiyor. ama direk sürerseniz mutlaka hata veriyor. Forumlarda araştırırken fren müşürünü değiştirin diye bir yorum bulduk 2 fren müşürünüde değiştirdim. Ama yine vurmaya devam ediyor. 1 yıl önce Atisanda Vatan Peugeot'ta revizyona girmiştim. Tam 1 yıl olunca tekrar aynı hatayı verdi . Vatan 'a gidince sağolsunlar yüzümüze bakmadılar. Şanzumanın garantisi yok diye :) Kendi kestikleri faturayı da sistemde bulamadılar. Şimdi size sorsam bu araç ilk çalıştırmada hemen hareket edersen auto gear fault diyor ama 5 dk. ısınınca vurmuyorsa şanzuman revizyon mu ister yoksa yağ değişimi yada parça değişimi kurtarır mı ? Değerli yorumlarınızı bekliyorum. |
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Revizyon isteyeceğini sanmıyorum hocam bence başka bir sıkıntı var. Vatan peugeotta son dönemlerde sizin gibi şikayet edenler çoğaldı. Yağ ve parça değişimi ile düzelecek gibi. Peki hiç şazuman yağ seviyesine baktılarmı. Pc bağlayıp değerleri kontrol ettiler mi?
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
emreerdem78
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2015 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 30 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emreerdem78
|
|
Vatan Peugeotta bagladılar hatayı sildiler geri yaparsa yapacak bişey yok biz şanzumanı dışarda yaptırıyoruz ahanda şu adam yeri de şurda dediler :) gönderdiler.
Bu hafta sonu yağına baktırayım o zaman ilk etapta . Bazı forumlarda da radyatör degiştir diyor şanzuman yağı fazla ısınıyor o yüzde yapıyor diyenler de var . Teşekkürler .
|
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
evet doğru hocam şanzuman yağ soğutucusu aşırı ısınmadan kaynaklı genelde dur kalk trafikte bu vuruntu problemini çıkarıyor. Ama senin araç soğukken yapıyor bu olayı. ısınınca yapmıyor. ondan dolayı soğutucuda bir problem olduğunu düşünmüyorum. Ya selenoid valflerde problem olabilir. Yada dediğim gibi yağ ile alakalı bir durumda.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben yağa bağlıyorum. Yakın zamanda sudan geçtiniz mi yada sel olayi falan oldu mu.
Birde şöyle birşey araştırdım. Otomatik şanzıman yağı mobilin litresi 35 40 tl. Fakat varil yağda satiliyor. 202 litre ve fiyatı 1350 lira. Yani litre fiyatı 6 buçuk liraya geliyor. Sanayide bu işi yapanlar sanmıyorum ki mobil yağ kullansınlar. Gidip en ucuzunu alırlar. Öyle olunca ne oluyor yağ ya çok çabuk ısınıyor uyarı veriyor. Yada soğukken tam viskolite vermiyor vuruntu yapıyor. Bence değişim yapacaksanız yağı kendiniz alın, onlar değiştirsin. Bu linki de buraya bırakayım fiyatları görmeniz açısından. http://www.yagcarsisi.com/index.php?route=product/category&path=333_362_245 Düzenleyen talip206 - 12 Ekim 2017 Saat 16:26 |
||
emreerdem78
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emreerdem78
|
|
o zaman öncelik şanzuman yağı değişimi diye düşüneyim . Peki yağda bildiğiniz bir marka varmıdır.
Teşekkürler
|
||
emreerdem78
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emreerdem78
|
|
dediğiniz bilgiler çok mantıklı . ucuz yağ çabuk işlevini bitirir. Ayrıca Ankaraya son dönemlerde yağan yağmurlar sel gibi olduğu için sudan geçmemekte mümkün değil artık . En son yağan yağmurlarda Güneşevler dere olmuştu. Teşekkür ederim. Öncelik yağ değişimi diye not alıyorum. 1 Yıllık revizyonda bozulmanın sebebi ucuz işçilik gibi duruyor . Saygılarımla.
|
||
emreerdem78
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emreerdem78
|
|
Merhabalar,bizim sorun devam ediyor. Fırsat bulamadım kaç zamandır yaptıramadım. Bu hafta Şaşmazda bir kaç şanzumancıya gösterdim. Yeni revizyon yapıldığını söyledim . Bilgisayara bağladılar. 2 selenoid bir kart değişecek 1000 tl diyen oldu . Tek selenoid değişecek 400 diyen oldu . İyice canım sıkıldı. Ankarada bildik efendi usta varmı şanzumancı arkadaşlar. Teşekkürler.
|
||
yusufmercan
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yusufmercan
|
|
şaşmazda vitas şanzıman var bi görüşün isterseniz benim aracım suan orda revizyonda
|
||
emreerdem78
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emreerdem78
|
|
Üstad sizin sorun nedir acaba . fiyat ne diyorlar.
|
||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Iki yer biliyorum birisi çözüm oto kamil usta yazın google a çıkar. Ben gitmedim ama bayağı öven var. Ikincisi selenoid ve yag değişimi yaptırdigim yer. Öztürk şanzıman. Oda google a yazinca çıkıyor.
|
||
emreerdem78
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emreerdem78
|
|
Teşekkürler .Peki Değişimden sonra sorun çözüldümü ve değişim yapalı bayağı oldumu benim tam 1 yıl oldu hatalar tekrar başladı :)
|
||
tolgakmg
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
İyi akşamlar. Bu şanzuman yarı otomatik yada otomatikleştirilmiş şanzuman mı? Benim bildiğim otomatikleştirilmiş vites kutusu olması gerekiyor. İnternette gördüğüm kadarı ile yarı otomatik yada robotize vites kutusu diye geçiyor sistem. Yani sizin aracınızın vites kutusu klasik vites kutusu ancak debriyaj sistemi ve vites değiştiricisi robotize bir sistem tarafından kontrol ediliyor. Benzer bir sorunu eski aracımız bipper otomatikte yaşamıştık. Şanzuman ve vites robotları ile bayağı haşır neşir olmuştuk.
Bipperdeki robotize çalışma sistemini kısaca anlatayım size. Aracı park etmek için durdunuz. Bu esnada vitesi N ye getirdiğinizde Araç otomatik olarak Debriyaja basıyor vitesi boşa alıyor ve debriyajdan çekiyor. Siz P ye getirdiğinizde araç otomatik olarak vitesi 1'e alıyor ve debriyaja basıyor. Motoru kapattığınızda ise debriyajı otomatik olarak bırakıyor. Yani araçta iki robot var. Birisi debriyajı diğeri vites değiştiricisini kontrol ediyor. Aracı sabah çalıştırdınız. Araç P'de. Motoru çalıştırmak için kontağı açtığınızda araç debriyaja basıyor. Ancak araç viteste duruyor. Siz N ye getirdiğinizde vites boşa geçiyor ve debriyajı bırakıyor. Siz D ye geldiğinizde de araç 1. vitese geçip siz gaza basana kadar debriyajda bekliyor. yukarıdaki anlattığım sistem 2009 model bipperin çalışma sistemi idi. Sizinki de muhtemelen bu sistemin biraz değişiği olabilir. Siz Aracı motor ısınmadan vitese geçirmek istediğinizde araç şanzuman arızası veriyor...ancak vites geçişi yapmadığınızda herhangi bir arıza vermiyorsa, şu ihtimalleri gözden geçirmek gerekir derim. 1- Debriyajınız bitmek üzeredir. Çünkü sabahları volant ve baskınız soğuk olduğundan bitmeye yüz tutmuş debriyaj balatasıyeterli kavramayı sağlamıyor olabilir (klasik vites kutulu araçlar gibi düşünün) Bu durumda vites seçici robot vitese geçemediği için araç arızaya düşüyor olabilir. Bu hatayı vermeden önce küçük bir sarsıntı hissediyor yada yokuşlarda kalkarken zorlanıyor musunuz? 2- Vites kutusu yağınız çok kalındır. Yağınız çok kalın ise senkromençlerin arasına yağ dolmuyor 1. vitese araç sert geçiyor yada geçmekte zorlanıyordur. bu sebeple vites seçici robot arızaya düşüyordur. 3- Vites seçici ayarı bozuktur. Motor ısınana kadar 1. vitese zor geçen araç yine seçici tarafından arızaya geçmesine neden oluyordur. |
||
emreerdem78
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emreerdem78
|
|
Merhabalar ,bilgiler için teşekkür ederim öncelikle. Açıklamalarınızı okurken aracım gözümün önünden geçti o kadar net anlatmışsınız ki teşekkürler tekrardan. Aracımın şanzuman yağından olma ihtimalini çok düşünüyordum çünkü 1 yıl önce revizyona girmişti. Ancak hafta sonu 2 ustaya gösterdim bilgisayara bağladıklarında bana gösterdikleri standart durum basınç 2,90 olması gerekirken basıncın 2,70 diyorlar . ve selenoid değişmesi gerekiyor diyorlar. Ama şanzuman yeni yapılmıştı. O yüzden ya usta düzgün yapmadı yada bu ustalar bilgisayarın yalancısı :) Araç ilk çalıştırmada yada rampada giderken sarsıntı yapmıyor sadece ara gaz veriyor ve sonrasında hafif vuruntu ile hata yazısı çıkıyor. Adam gibi sorun tespit edilse basit bişey gibi duruyor ama herkes para almanın derdinde gibi. Teşekkürler.
|
||
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben yaptiralı iki buçuk yıl oldu nerdeyse. Şimdilik bir sıkıntı yok çok şükür. Siz araci yaptırdığınız zaman belki de çalışiyor diye selenoidleri degistirmemis veya tekini değiştirmiş olabilirler. Sizin aracınız tam otomatik. Yukarda tolga arkadaşın bahsettigi durum yarı otomatiklerde geçerli bir durum. Düzenleyen talip206 - 09 Kasım 2017 Saat 16:37 |
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |