|
Geri vitese zor geçme |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2017 Saat 19:50 |
merhaba
araç 118bin km de .debriyaj seti 8-9 bin km önce değişti. daha önce böyle yapmıyordu. bu aralar geri vitese geçmekte zorlanıyor.2-3. denemede geçiyor veya 1 e attıktan sonra geri yapabiliyorum.sorun ne olabilir ? neleri kontrol etmek lazım.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Genel sıkıntı bir çok araçta başıma gelmiştir. Hocam debriyaj teli özelliğini felan yitirdiyse ondan olabilir. Ama şazumandan faklı bir ses felan gelmiyorsa çok uğraşmayın derim başıma gelen araçlar focus 1 - megan 2 - 206 aracımda olurdu ara sıra sizin gibi 1-2 vitese atardım sonra geçerdi bazende direk geçerdi.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
şanzımandan başkaca bir ses gelmiyor hocam.sıkıntı sadece bu. telin özelliğini yitirip yitirmediğini anlamanın bir yolu var mı ? gözle muayene edebilir miyiz ? bir sıkıntısı vardır.yolda bırakır bizi diye düşündüm. bazen 1000 km uzun yol gidiyorum.
|
|
Adem Kurtuldu
3. Vites Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2013 Konum: İZMİR /BORNOVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1337 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Adem Kurtuldu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Diğer markaları bilmiyom ama her peugeotta olan bişey normal bir durum aracım yaklasık 3/4 yıldır bende bir sıkıntı yaratmadı kronik sorun diyebiliriz
|
|
#35GA8139 #S16HDİ 💨💨
|
|
mchtaknc
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende sadece bende var zannediyordum. Benimde başıma geldi geri vitese zor geçiyor geçtiğini zannedip bastığım zamanlarda dişlilerin sürtme sesini bile duydum allahtan şimdi çok dikkat ediyorum.
|
|
littlenikksay
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2017 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı littlenikksay
|
Aynı sorun bende de var debriyaja bir kere bas bırak yapın o zaman rahatlıkla geçiyor
|
|
206 1.6 XT 110HP
|
|
mustafa881
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ekim 2017 Konum: MANİSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mustafa881
|
Debriyaj teli arızalıysa ara sıra pedal basık kalır, Geri vitese geçmede ses gelmesi 1. vitese taktıktan sonra geriye kolay geçmesi bir çok arabada kara şanzıman olmasından dolayı olabileceğini düşünüyorum
|
|
Oktkor
2. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Nadiren olsa da yapıyor.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |