![]() |
|
Jant ve lastik hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Orçun.Dmr ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2017 Saat 02:09 |
206 RC jant derim gerisi hikaye. 205/50/17 206 için ideal yol tutuş filan çok çok daha iyileşir ve araç görüntüsü bambaşka olur. Ben 1.4 hdi 307 aracıma 225/45/17 RC jant takıcam ay başında kısmet olursa
![]() |
|
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|
![]() |
|
eroğlu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Temmuz 2017 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba bende 306 XR sedan var. Jant 14 tü 15 taktırmak doğru olur mu?
|
|
![]() |
|
Viserion ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
Haftasonu jant ve lastik işlerini halledebilirsem ilk fotoğrafları burada paylaşıcam :)
|
|
![]() |
|
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
![]() ![]() ![]() ![]() |
bu arada aslanın resimlerini içeren bi konu bekliyoruz
![]() |
|
i
![]() |
|
![]() |
|
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
özel mesaj attım
|
|
i
![]() |
|
![]() |
|
Viserion ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
Hangi grup acaba?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
sıfır almana gerek yok facebookda grup var kullanıyorsan gir temiz jant lastik bulma ihtimalin çok yüksek uygun fiyata :)
|
|
i
![]() |
|
![]() |
|
Ha bu arada lpg değil benzinli sadece :)
|
|
![]() |
|
Yawruaslan sağolasın çok yardımcı oldu _o_ (eğilen ifadeyi yapamadım idare et :p ) bir kaç düşünce sonucunda 185-55-15. Dört mevsim takmalı mıyım onun kararsızlığını yaşıyorum şuan. Jant için cumartesi günü internetten jant bakılabilecek yerler bulmaya çalışıp gidip görerek beğenicem umarım.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
kradeşim 195 ( taban genişligidir büyüdükce taban genişligi artar ) 45 (yanak genişligidir kücüldükce yanak kücülür ) 15 ( ebatıdır bilirsin ) . aracı basabilirsin ama nekadar yanak incelirse okadar dikkat etmen gerekecek cukurlara filan sert bi çukura düşsen jant kırma çatlatma lastik yarma vs durumları olabilir arabayı basaarsan konforu unut kafadan :) 3.5 cm yay basarsan bişey ifade etmez basacaksan ( aile ile gezmiyorsan ) 5 cm ile basacaksın ki bi işe yarasın :)
titreme rot balans aayarından olabilir ön takımlardan olabilir lastiklerden olabilir bi sürü nedeni olabilir ![]() benim eski focus mesela basıktı ve 18 st jant vardı bunun için yanagı maksimum incelikte tutmak gerekiyordu çamurlukla teker arasına parmak girmiyordu düz şekilde sanırsam 35-40 yanak olabilir üstündekiler ![]() benim yawruAslan 195/45/15 idi jantlar sürtüyordu camurluga değiştirdim. ![]() ![]() ![]() benim şimdi 106 gti jantlı 185/55/14 hali ![]() Düzenleyen yawruaslan - 04 Ağustos 2015 Saat 18:13 |
|
i
![]() |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
zaten ince yanak lastik ve bastırınca konfor azalacak hocam. 140 üstünü görmüyorsa araçta lpg varsa ayarlarla alakalıdır. benim 206 150-160 rahat görüyor lpg de bassam giderde gerek yok :)
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Bir de biraz yere bastırmayı düşünüyorum aracı problem olur mu bi açıdan?bir de pedala sonuna kadar bas 140 üstünü görmüyor burada 180-190 yazanlar gördüm. Bende 140ta direksiyon yerinden çıkacak gibi oluyor
|
|
![]() |
|
Öncelikle şu 195/45/15 ölçülerinin lastiğin neresine ait olduğunu kavramam lazım. Araç geçen e5'in orta yerinde trafikte ağır ağır ilerlerken 3 kere stop etti.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
sor yardımcı olabilirsek olalım kardeşim
|
|
i
![]() |
|
![]() |
|
Çok deli sorular var kafamda :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
abi hadi bizim 106 da sürtüyorda 206da 195/45/15 sürtermi bence sürtmezse yanagı iyice küçültsün yukarıdaki sanırsam 195/45/15
|
|
i
![]() |
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
jantta içine sinen 4x108 her jant olur tabi ki maksimum 15'' olmak kaydıyla lastik olarak ta yumuşak 185/55/15 ideal olur ....
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
Bir de lastiğin şu gri peugeottaki gibi görünmesi için lastik ebatı nasıl olmalı
|
|
![]() |
|
İşte ondan dolayı 17den vazgeçtim :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
Evet farkettirir konfor farkeder masraf farkeder turkiye yollarinda 17 jant hersekilde farkeder ;)
|
|
i
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |