![]() |
|
tavan ve ön kaput kaplama |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
runiy06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Nisan 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2017 Saat 12:16 |
|
Merhaba benim de aracımın tavanında güneş yanığı var ben de folyoyla kaplatmayı düşünüyordum bir dönem arkadaşım kaporta boyacısı ona danıştım ilk etapta boyanınca oranın fazla sırıtacağını hem de orjinalliği bozulup satarken bir hayli fiyat kırılabileceğini söyledi bunun üzerine daha iyi bir seçim olacağını düşünüp folyo kaplatma kararını almıştım. Ankaranın en büyük bu işte isim yapmış yeriyle görüştüm 2 sene bişey olmaz garantisiyle çalışan bir firma mallarının arkasında duruyolar onların dediğide tavanın verniği artık özelliğini kaybettiği için sökülme işleminde orjinal boyasınıda kaldırır dahada beter olur'du. demek istediğim yakın tarihte 1-2 sene içinde satmayı düşünüyorsanız aracı sıkıntı çekebilirsiniz her 2 seçenek için de.
|
||
206 XT 1.4 (2005)
|
||
![]() |
||
MehmetMehmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2013 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
arkadaşlar yorumlar için çok sağolun, reklamcı dediğim usta beni ikna etti ama son bir sorum olacak,
tavanda 5-6 yerde şiddetli dolu yağdığı için ufak göçükler var misket şeklinde, bu göçükler sorun olurmu kaplamada? usta bişey olmaz dedi, ince zımpara yapacaz ve belli bir sıcaklıkla kaplayacaz dedi. |
||
![]() |
||
ziya alp ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2015 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
on kaput ve tavan da ezık vb yoksa duzgunse plastit dip kaplat en iyisi o altta ızde kalmaz rengıde arac rengı gıbı olur yada parlak sıyah ?
|
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
Tavan için,cam tavan görüntüsünde parlak siyah yada araç renginde folyo kaplama uygulaması yapılabilir bu konuda makul ve avantajlı bir alternatif.Ancak bana göre kaput kaplama hoş olmuyor.Ayrıca kaplama yapılacak yüzeylerde ezik vuruk ve prüz varsa bunların giderilmesi sağlıklı bir kaplama ve güzel bir görüntü için şart.Bana göre en temizi tavanı ince bir zımpara yaptırıp parlak siyah folyo ile kaplatmak,kaputuda resimlerini çekip işçiliği güzel olan ton farkı olmadan boyayacak bir yerde boyatmak.Kullanım açısındanda en güzeli bu şekilde.
Düzenleyen samet206 - 07 Temmuz 2017 Saat 17:18 |
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
|
o binlerceden 1 eksiltebilirsin. O sahtekarlar yüzünden arabamı boyatamıyorum, bana da sahtekar muamelesi yapılabilir diye :D |
||
![]() |
||
erdiano ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2016 Konum: YOZGAT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
|
Biz de istemezdik boya çizik düşünmeyi ama ülkemizde ki araç piyasasindan az çok bilginiz vardır. Boya takintisindan ziyade, ikinci elde o kadar cok sahtekarlık dönüyor ki, boyasızlık araçta işlem veya oynama olmadığının bi ispatı oluyor. Sırf bu yüzden arabada güneş yanığı olduğu halde arabasını boyatip gıcır gıcır binmeyen binlerce insan var. Bu onların suçu değil. |
||
307 1.4 comfort 2006
|
||
![]() |
||
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
|
Arabanız 15 yaşına gelmiş hala boya çizik diye düşünüyorsunuz. Bence siz para harcayacak yer arıyorsunuz. Motoru, elektriği sağlamsa boş verin ya hu.
|
||
![]() |
||
erdiano ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2016 Konum: YOZGAT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
|
Kaput ve tavan kaplama işini ben de düşündüm cunku iki parcada da tas sicramasindan kaynaklı küçük birer parca boya atma var. Rutuş boyasiyla kapattim o alanlari ama etrafina yayilip daha da genislemesini engellemek istiyorum. Orijinal boyası çünkü uzerinde boya yok. Ama bu vinil mi nedir bu kaplama guneste ne olur guvenemiyorum. Bazen goruyorum sokakta bazi arabalarda. Uzerindeki kaplama catlak catlak olmuş boyayı mahvetmiş. Cam filmi yapan yere sordum' kalitesizi çekilirse catlar sokmesi sıkıntı olur dedi. Ha bide aracta boya varsa sökerken boyayı da sökebiliyormus. Son zamanlarda şu sökülebilir sprey boyalar meshur oldu. Onun fiyatını sordum kaput ve tavan için. Parça başı 400 TL istedi. Komple kaplamaya 2250 istiyor. Sistem güzel ama çok pahali. Şimdilik rutuş boyasıyla idare ediyorum. Aracin boyasina zarar vermeyecek ve cebi de yormayacak bir çözüm bulursanız bizi de bilgilendiriniz
![]() |
||
307 1.4 comfort 2006
|
||
![]() |
||
Furkan979 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Furkan979
|
Herzaman isi bilene yaptirmak dogrudur bence tabelaciya yaptirma sonucta isin ehli o degil birde bende 1 sene once kaputa sefaf koruyucu yaptirdim suan sorunsuz kullaniyorum hicbir kalkma kabarma olmadi tavsiye ederim.
|
||
![]() |
||
MehmetMehmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2013 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
|
arkadaşlar herkese merhaba
benim arabam 2003 model 307 ve rengi mavi tavanda ve ön kaputta güneş yanıkları olduğu için aracıma kaplama yaptıracam ve bununla ilgili sizlerin fikirlerini almak istedim 1- parlak siyah mı yoksa mat siyah mı? 2- ustanın demesine göre 2-3 yıl kullanırsın sonra yeniden yaptırırsın, peki folyoyu çıkarınca izleri kalır mı? 3-bulunduğum şehirde cam filmi falan çeken yerde tavan ve kaputa 400 istedi, reklam tabela işi yapan yer 250 istedi, farkı varmıdır sizce? 250 isteyen reklamcı bu işi sürekli yaptığını özellikle tırnaklama vs olmadığı sürece problem olmaz dedi 4- arabayı benzin istasyonunda otomatik yıkamada yıkatırken çizilir mi? biraz uzun oldu belki ama kafamı kurcalayan soruları sordum, 250 diyen yer kafama yattı ama sizlerin yorumları çok önemli benim için şimdiden herkese çok teşekkür ederim |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |