![]() |
|
206 Gösterge panelinde ki dengesizlik (çözüldü) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||
runiy06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Nisan 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2017 Saat 14:34 |
|||
ve neye maal olur bize hız göstergemde sorun yok sadece kendim yapamazsam ankarada nerde yaptırabilirim detaylı bilgiye ihtiyacım var
araç rölantide çalışırken panelin resmini size attım devir saatine bakınca anlayacaksınız :) SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR GÖSTERGE PANELİNİN ÜSTÜNDEKİ PARÇAYI KENDİMİZE DOĞRU HAFİF KUVVET UYGULAYARAK ÇIKARIP PANELE ULAŞMIŞ OLUYORUZ DAHA SONRA DEVİR SAATİNİ 0 SEVİYESİNE ELİMLE ÇEKTİM AMA TEKRAR ÇALIŞTIRDIĞIMDA GERİYE DÜŞTÜ TEKRAR 2. DEFA SAAT YÖNÜNÜN TERSİ TARAFINA ÇEVİRMEK SURETİYLE 0 A GETİRDİM VE ÇIT DİYE BİR SESİN ARDINDAN SORUN ÇÖZÜLDÜ ARACI 10DK ARALIKLARLA ÇALIŞTIRDIM VE KISA Bİ GEZİNTİ YAPTIM DEVİR SAATİ GÖSTERGESİ ESKİSİ GİBİ OLDU ÇOK DOĞRU BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR ARTIK. Düzenleyen runiy06 - 10 Temmuz 2017 Saat 18:34 |
||||
206 XT 1.4 (2005)
|
||||
![]() |
||||
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
benim hararet normal kullanımlarda özellikle otobanda hep 80 de sabit oluyor rampa,sıcak ve hızıma göre 90 doğru çıkabiliyor. devir için ben de bilemedim akü kutup başı sökülüp takılabilir veya mekanizmasında bir problem var ise el işçiliği ile çözülebilir biraz yukarı çıkarılıp bırakılabilir
|
||||
![]() |
||||
runiy06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Nisan 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
benim her zaman 90 daydı 80 de gözükmesi o yüzden gözüme çarptı akü'mü dün değiştirdim acaba ondan olabilir mi yani?
|
||||
206 XT 1.4 (2005)
|
||||
![]() |
||||
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
|||
Bende daha ileri bir problem vardı göstergeler tamamen gidiyordu ama burda da ilşikili olabilir, elektrikçiye gidip alternatörün ürettiği enerjiyi ölçtürün derim. oradan değilse diğer ihtimallere yönelebilirsiniz.
|
||||
![]() |
||||
Karacocuk24 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 679 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
|||
Benimde hararet dusuk gozukuyordu gostergelerin oldugu yerin once ust kapak sonrada camini cikartip ibreyi cekip cikartti sonra hararet 90 a gelince yerine takti duzeldi aku ile alakaliydi benimki
|
||||
![]() |
||||
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
|||
Şoför camını açık bırak, diğer herşey kapalı olsun. Kapı far vs. Kutup başını çıkartıp 10 dk bekle. Kutup başını tak 5 10sn bekle. Kapıyı açmadan açık bıraktığın camdan aracın parklarını aç. İbre ler tersten sona vurup dong sesi geldiyse gösterge resetlenmistir. Yinde yanlış gösterdiğini düşünüyorsan cihaza bağlayıp manuel kalibre ettir. Delphi obd cihazlarında var doğruluk testi. Benim araç 90km/h yerine 88km/h gösteriyor mesela
|
||||
206 1.4 HDI Look 2004
|
||||
![]() |
||||
zerzevat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2013 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
|||
eski 206 da çok yaşadım bu sorunu... hem km. hem hararet göstergesinde. özellikle soğuk havalarda akü zayıfken marş yapınca düşük akım nedeniyle geriye atlama yapıyor. gösterge paneli şapkasını çıkarın. camı çıkarıın. sonra elinizle hatalı göstergeyi bir kademe ileri çevirin. zaten mıktanıs kademesini hissedersiniz. sonra kontrol edin. düzeldi mi. düzelmedi ise elinizle göstergeyi nazikçe çekip çıkarın. sonra doğru konuma göre yerine takın. ve sıfırın biraz aşağısına çift taraflı siyah bantla ben bir bariyer yaptım. ufak kare kare kestiğim çift taraflı bantları iki üç kat üst üste yapıştırıp bir eşik yapmış oldum. artık geriye doğru atlama yapmıyordu. bir seneden fazla sorunsuz bu şekilde kullandım. resimler var ama.... son beş yıldır yaptığım onlarca şeyin resmini çekip forumlara hiç yüklemedim :) çünkü başka bir forumdaki saygısız on senelik binlerce mesajımı sildi... yüreğim yandı. bana değil insanlığa ceza verdi aslında... mesele de incir çekirdeğinden küçük benim gözümde.
|
||||
![]() |
||||
|||
SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR GÖSTERGE PANELİNİN ÜSTÜNDEKİ PARÇAYI KENDİMİZE DOĞRU HAFİF KUVVET UYGULAYARAK ÇIKARIP PANELE ULAŞMIŞ OLUYORUZ DAHA SONRA DEVİR SAATİNİ 0 SEVİYESİNE ELİMLE ÇEKTİM AMA TEKRAR ÇALIŞTIRDIĞIMDA GERİYE DÜŞTÜ TEKRAR 2. DEFA SAAT YÖNÜNÜN TERSİ TARAFINA ÇEVİRMEK SURETİYLE 0 A GETİRDİM VE ÇIT DİYE BİR SESİN ARDINDAN SORUN ÇÖZÜLDÜ ARACI 10DK ARALIKLARLA ÇALIŞTIRDIM VE KISA Bİ GEZİNTİ YAPTIM DEVİR SAATİ GÖSTERGESİ ESKİSİ GİBİ OLDU ÇOK DOĞRU BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR ARTIK. |
||||
206 XT 1.4 (2005)
|
||||
![]() |
||||
Aleynaboyner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2017 Konum: Istanbul sisli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aleynaboyner
|||
Iyi hos guzel de beyler benim aracta yaklaşık 2 aydır hararet sorunu var ibre son noktada gidiyor fan açıyor hep fan acık ama hararet inmiyor araba sıkıştığı yerde yokuş çıktığı yerde hararet düşüyor normal gittiğimde gene hararet allah allah kırmızıya kadar gidiyor bıktım bu sorundan ustalarda bişey söyleyemiyor ne yapmam gerek çözemedik gitti bu sorunu ıstanbul avrupa yakasi ikamet yerim simdiden teşekkür ederim
|
||||
AlynbyneR
|
||||
![]() |
||||
hasayduman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2016 Konum: istanbul kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasayduman
|||
Selamun aleyküm.
Hocam benim aracı alalı 2 yıldı oldu "206 2005 1.4 benzinli + tüp" hız göstergesi olması gerektiğinden 10 km aşağıda gösteriyor sürekli, bu sorunda senin anlattığın gibi çözülür mü ?
|
||||
Ne yaşarsan yaşa, Birgün hesabını vereceksin..
|
||||
![]() |
||||
kilic46 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2016 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
|||
Hararet bulunan ortama göre değişiyor. Osmaniye'de 105 in altına fan açık olduğu halde inanıyordu. Ancak nur dağı tarafına geçince 90 in altına indi.
|
||||
![]() |
||||
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
|||
osmaniyeden gelirken nurdagına kadar hem rampa cıkıyorsun hemde öyle böyle değil. Nurdagından sonra rampa iniyorsun hararetin düşmesi normal
|
||||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
||||
![]() |
||||
hasayduman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2016 Konum: istanbul kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasayduman
|||
|
||||
Ne yaşarsan yaşa, Birgün hesabını vereceksin..
|
||||
![]() |
||||
zerzevat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2013 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
|||
a.s. mesajı yeni gördüm kusura bakmayın. evet, dediğimi yapın sorun çözülecektir. eski toroslarda km ibresinin altında hani ince bir pim çubuk durur ya... mantık o mantık.
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |