![]() |
|
307 Otomatik Vites Lpg Hakkıda Soru |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
307XS307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 158 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2017 Saat 10:21 |
|
Merhaba arkadaşlar aracım ilk çalıştırmalarda istop ediyor 2. de çalışıyordu. ve benzinden lgp ye geçerken nerdeyse duracak gibi oluyordu ve baya sarsıntılı titreyerek geçiyodu. bugün sanayiye gittim ustaya durumu anlattım. aracı direk lpg de çalışacak şekilde ayarladı.
sizce lpg de çalışmasında bi sıkıntı olur mu ?
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
direk lpg de çalışması motoru daha çabuk yıpranmasına neden olur. Çünkü lpg çok soğuk bir yakıt. sıralı sistemlerde lpg ısıtılarak motora gönderilirki zarar vermesin. Benim tavsiyem gaz kelebeğini temizlettirin ve bujileri değiştirin 150-200 km kadar benzinde kullanın ve iyi bir lpg ustası bulun derim.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
onurertas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onurertas
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
1.6 Honda ies aracımızda benzin bittiği için 3 kez lpg düğmesine basılı tutarak çalıştırmıştık. 4. Ü çalıştırmamızda pompa veya enjektörlerden biri bozuldu ama tam olarak hatırlamıyorum. Bence konuyu iyice bi araştırın.
|
||
![]() |
||
307XS307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 158 |
|
hocam bu olay öncesinde şöyle oldu. araç aslında normal çalışıyordu. ama bazen benzinden lpgye geçmiyordu. lpg ye almaya çalıştığımda istop ediyordu. bende ustaya götürdüm. usta o sorunu halletti gaz kesicimi ne öyle bişey değiştirdi. hatta başka birşey daha değiştirdi 93 saat ömrü kalmış bunuda değiştirelim dedi tamam dedim toplamda 120 tl verdim. ayrıca benzinliğede temizleyici bişey döktü ve bana benzin al tam temizlensin dedi aldım. araba artık benzinden lpg geçiyor ve lpg gidiyor sıkıntı yok ancak bunu yaptırdığımın ertesi gününden itibaren araba ilk çalıştırmada istop ediyor 2.de çalışıyor. o yüzden bugün tekrar aynı ustaya götürdüm gazda çalışmaya ayarlamıştı sizin yorumlarınızdan sonra şimdit ekrar götürdüm yine benzinden gaza şeklinde yaptırdım. bana dediki gaz sigortasını söküp 600 km falan sırf benzinle kullanın ve tekrar gelin ayar yapalım dedi. peki sizce bu acil bişey mi ? yani nasılsa ilk çalışmada istop etsede 2.de çalışıyor. bu şekilde kullansam sıkıntı olurmu ?
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
bence acil bir şey deil hocam sen öncelikle 150-200 km benzinde kullan benzin map haritası bir kendine gelsin eğer benzinde stop etme devam ediyorsa lpg regülatörü arızalanmış olabilir. Çünkü ilk çalıştırmada araç bence hem benzin hemde lpg yakmaya çalışıyor bundan dolayı stop ediyordur. Hatta şöyle deneyin sabah ilk çalşırmada araca gaz vererek çalıştırın eğer gaz yememe gibi bir durum varsa lpg benzinle karıştığı için olur. ikinci sebep lpg map sensörü arızalı ise de olur. Amam dediğim gibi önce benzinde biraz kullanın.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
|
peki hocam düğmeye basıp benzine geçirip mi 150-200 km kullanayım yoksa tamamen lpg sigortasını söküpmü benzinde kullanayım ?
|
||
![]() |
||
|
lpg siğortasını söktürüp kullanmak daha sağlıklı olacaktır. Hatta lpg gazı bitirip öyle benzinde kullanırsa daha iyi. sorun benzinde mi yoksa lpg demi öğrenebiliriz.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
|
Bu arada sıralı sistem arabayi direkt lpgde çalıştırmaya ayarlayan ustadan uzak dur bir daha oraya gitme derim.
|
||
![]() |
||
Karacocuk24 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 679 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Böyle ustalar beni korkutuyor |
||
![]() |
||
nbol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
|
Hocam sizin 307 100km ortalama kaç lt lpg yakıyor? Yada 100km de ortalama ne kadar yakması gerekir?
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |