![]() |
|
Peugeot 206 Vites 1. Vites Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mikarin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2017 Konum: Polonya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2017 Saat 17:48 |
merhabalar
Peugeot 206'ım var ve 1. vitese geçirirken zorlanıyorum. Sola dayayıp geçirirken biraz ittirmem gerekiyor ama hemen ardından boşa alırken yağ gibi geliyor. Sürekli yaparsam bu hareketi herhangi bir sorun yaşamıyorum. 2-3-4-5. viteslere geçişlerinde herhangi bir sıkıntısı yok. kalkışta geçirirken sola aşırı çeksemde zorlanıyhorum hafif çeksemde zorlanıyorum. Ama bazen direk geçiyor. Özellikle hafif.e hareket halindeyken ama çoğunlukla hafif bir güç uygulamam gerekiyor. Sorun ne olabilir?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle aramıza hoşgeldin. hareket halinde iken zorlanması normal. eğer ilk kalkışta 1 atarken zorlanma varsa şekromençlerden yapar genelde ama öncelikli olarak vites halatını kontrol ettir birde şazuman yağını
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Mikarin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2017 Konum: Polonya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Öncelikle teşekkür ederim.
%90 kalkışta başıma geliyor. Bu bahsettiğiniz parçaların tamiri külfetli midir ya da tamiri uzun sürer mi acaba?
1.4i modeline sahibim. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
sekromençteyse sorun biraz külfetli malesef ama vites halatındansa çok bir masrafı olmaz. Aslında bizim araçların 1.vitesi geçişleri serttir kullanmadan yorum yapmakta yanlış olur işin içine bakarsak. Bendede 1.4i var ondan dolayı
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Sorunun tam olarak ne olduğunu servise gitmeden anlamam zor heralde değil mi?
|
|
![]() |
|
cagatay67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mayıs 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cagatay67
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aslında bir çoğumuz da aynı sorun var. Sonradan meydana gelen bir durum olduğunu düşünmüyorum. Alıştım diyebilirim. Bazen normalden daha fazla zorlarsa 2'e alıp peşine 1'e daha kolay geçiş sağlanabiliyor.
|
|
![]() |
|
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
Aynı problem benim aracımda da var. Birinci vites dururken dahi biraz sert ve zor geçiyor. Ama sadece onun ,için de vites kutusunu açtırmak istemiyorum. Çok zorlanınca 2-1 yapıyorum.
Yalnız bu durum -en azından bende- yanlış sürüş alışkanlıkları oluşmasına sebep oldu. Başka araçlarda da 2-1 yaptığımı farkettim, yada ışıkta beklerken boşa almak yerine debriyaja basılı beklemek gibi. Bu açıdan bakarsak hoş değil :)
|
|
![]() |
|
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
benim aracımda sertlik yoktu fakat 1 den 2 ye çekişte ciuv diye ses vardı ve 1.2. viteslerde uğultu vardı motor sesini bastırıyordu ses bildiğiniz tofaş şahin motor sesi gibi geliyordu. bugün baskı balata değişimi sırasında şanzuman açıldı ve dişlilerin bittiği yağsız kalıp yandıkları söylenmiş babama. mutlaka şanzuman yağını kontrol ettirin.arabanın önceki sahibi insan diyemiyorum nasıl bir araba kullanmış anlamak zor.manuel şanzumanı nasıl bozar bir insan biz otomatikten korktuk manuel aldık onda da yüzümüz gülmedi
Düzenleyen onlycihan - 16 Mayıs 2017 Saat 11:48 |
|
![]() |
|
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
Maalesef aracımın eski sahibi de benzer şekilde kullanmış. Bakımlarına önem vermemiş.
|
|
![]() |
|
Popomundo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Popomundo
Genellikle vites çubuğundan bu tür arızalar oluyor benim aracımda da vites çubukları boşluk yapmış boştayken araç çalışırken zırıltı yapıyor,206 da vites halatı yerine çubuklar var bence senkromençden yapma ihtimali zayıf 2 vitese geçerkende yapıyor mu ?
|
|
![]() |
|
CemDemiral ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CemDemiral
bu tarz sorunlar genelde araç çalışmaz haldeyken vites ile oynama sonucu sekromeçlere zarar verdiği için oluyor öyle bir uygulama yaptınız mı yada yağını kontrol ettirmeni önerebilirim bende sekromeçler çok tutacağını sanmıyorum kırık değil ise
|
|
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Popomundo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Popomundo
Şanzıman söküldüğünde haliyle debriyaj setide değişir sökme takma şanzıman yağı şanzımancı 1000tl yi bulur eğer senkromençdeyse..
|
|
![]() |
|
erdiano ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2016 Konum: YOZGAT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
bu birinci vitese atarken takılma sorununu 307 de yaşayan var mı? Benim aracım 2006 307 1.4 comfort model. Ben de hareket halindeyken birinci vitese atarken bu takılmayı yaşıyorum. bazen hiç olmuyor bazen baya hissettiriyor. Çok takıldığı zamanlarda 2. vitese çekip tekrar 1e atıyorum. Bazen de biraz takılma olmasına rağmen vitesi 1e atıyorum. bi kaç ay önce halatı değiştirdim. Değiştirirken ustaya durumdan bahsettim, usta bakarım dedi ama sonrasında bi problem olmadığını söyledi. Ya unuttu hiç bakmadı, ya da hareket halinde kontrol edilmediğinden takılma olmadı. Bu durum normal midir? Bu şekilde alıştım kullanıyorum ama ilerde sıkıntı çıkarır mı acaba?
|
|
307 1.4 comfort 2006
|
|
![]() |
|
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
206 da araç hareket halindeyken 1.vitese zor geçmesi sorun değil bu aracın özelliğidir. yüksek hızda yanlışlıkla 1.vitese atıp aracın motoru zarar görmesin diye yapılmış sanırım. araç durduktan sonra 1.vitese çok rahat geçiyor neden acaba :)
|
|
206 1.4 feline 2006 model
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |