Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Peugeot 206 Vites 1. Vites Sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=44483
Tarih: 17 Ağustos 2025 Saat 15:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Peugeot 206 Vites 1. Vites Sorunu
Mesajı Yazan: Mikarin
Konu: Peugeot 206 Vites 1. Vites Sorunu
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2017 Saat 17:48
merhabalar

Peugeot 206'ım var ve 1. vitese geçirirken zorlanıyorum. Sola dayayıp geçirirken biraz ittirmem gerekiyor ama hemen ardından boşa alırken yağ gibi geliyor. Sürekli yaparsam bu hareketi herhangi bir sorun yaşamıyorum.

2-3-4-5. viteslere geçişlerinde herhangi bir sıkıntısı yok.

kalkışta geçirirken sola aşırı çeksemde zorlanıyhorum hafif çeksemde zorlanıyorum. Ama bazen direk geçiyor. Özellikle hafif.e hareket halindeyken ama çoğunlukla hafif bir güç uygulamam gerekiyor.

Sorun ne olabilir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2017 Saat 17:54
öncelikle aramıza hoşgeldin. hareket halinde iken zorlanması normal. eğer ilk kalkışta 1 atarken zorlanma varsa şekromençlerden yapar genelde ama öncelikli olarak vites halatını kontrol ettir birde şazuman yağını 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2017 Saat 17:58
Öncelikle teşekkür ederim.

%90 kalkışta başıma geliyor. Bu bahsettiğiniz parçaların tamiri külfetli midir ya da tamiri uzun sürer mi acaba?

1.4i modeline sahibim. 

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2017 Saat 18:04
sekromençteyse sorun biraz külfetli malesef ama vites halatındansa çok bir masrafı olmaz. Aslında bizim araçların 1.vitesi geçişleri serttir kullanmadan yorum yapmakta yanlış olur işin içine bakarsak. Bendede 1.4i var ondan dolayı 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2017 Saat 18:52
Sorunun tam olarak ne olduğunu servise gitmeden anlamam zor heralde değil mi?

Mesajı Yazan: cagatay67
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2017 Saat 09:00
Aslında bir çoğumuz da aynı sorun var. Sonradan meydana gelen bir durum olduğunu düşünmüyorum. Alıştım diyebilirim. Bazen normalden daha fazla zorlarsa 2'e alıp peşine 1'e daha kolay geçiş sağlanabiliyor.

Mesajı Yazan: ersinyildiz
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2017 Saat 11:16
Aynı problem benim aracımda da var. Birinci vites dururken dahi biraz sert ve zor geçiyor. Ama sadece onun ,için de vites kutusunu açtırmak istemiyorum. Çok zorlanınca 2-1 yapıyorum.

Yalnız bu durum -en azından bende- yanlış sürüş alışkanlıkları oluşmasına sebep oldu. Başka araçlarda da 2-1 yaptığımı farkettim, yada ışıkta beklerken boşa almak yerine debriyaja basılı beklemek gibi. Bu açıdan bakarsak hoş değil :)

Mesajı Yazan: onlycihan
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2017 Saat 11:47
benim aracımda sertlik yoktu fakat 1 den 2 ye çekişte ciuv diye ses vardı ve 1.2. viteslerde uğultu vardı motor sesini bastırıyordu ses bildiğiniz tofaş şahin motor sesi gibi geliyordu. bugün baskı balata değişimi sırasında şanzuman açıldı ve dişlilerin bittiği yağsız kalıp yandıkları söylenmiş babama. mutlaka şanzuman yağını kontrol ettirin.arabanın önceki sahibi insan diyemiyorum nasıl bir araba kullanmış anlamak zor.manuel şanzumanı nasıl bozar bir insan biz otomatikten korktuk manuel aldık onda da yüzümüz gülmedi

Mesajı Yazan: ersinyildiz
Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2017 Saat 09:32
Orjinalini yazan: onlycihan onlycihan Yazdı:

benim aracımda sertlik yoktu fakat 1 den 2 ye çekişte ciuv diye ses vardı ve 1.2. viteslerde uğultu vardı motor sesini bastırıyordu ses bildiğiniz tofaş şahin motor sesi gibi geliyordu. bugün baskı balata değişimi sırasında şanzuman açıldı ve dişlilerin bittiği yağsız kalıp yandıkları söylenmiş babama. mutlaka şanzuman yağını kontrol ettirin.arabanın önceki sahibi insan diyemiyorum nasıl bir araba kullanmış anlamak zor.manuel şanzumanı nasıl bozar bir insan biz otomatikten korktuk manuel aldık onda da yüzümüz gülmedi

Maalesef aracımın eski sahibi de benzer şekilde kullanmış. Bakımlarına önem vermemiş.  

Mesajı Yazan: Popomundo
Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2017 Saat 11:09
Genellikle vites çubuğundan bu tür arızalar oluyor benim aracımda da vites çubukları boşluk yapmış boştayken araç çalışırken zırıltı yapıyor,206 da vites halatı yerine çubuklar var bence senkromençden yapma ihtimali zayıf 2 vitese geçerkende yapıyor mu ?

Mesajı Yazan: CemDemiral
Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2017 Saat 13:22
bu tarz sorunlar genelde araç çalışmaz haldeyken vites ile oynama sonucu sekromeçlere zarar verdiği için oluyor öyle bir uygulama yaptınız mı yada yağını kontrol ettirmeni önerebilirim bende sekromeçler çok tutacağını sanmıyorum kırık değil ise 

-------------
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Popomundo
Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2017 Saat 13:56
Şanzıman söküldüğünde haliyle debriyaj setide değişir sökme takma şanzıman yağı şanzımancı 1000tl yi bulur eğer senkromençdeyse..

Mesajı Yazan: erdiano
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2017 Saat 22:46
bu birinci vitese atarken takılma sorununu 307 de yaşayan var mı? Benim aracım 2006 307 1.4 comfort model. Ben de hareket halindeyken birinci vitese atarken bu takılmayı yaşıyorum. bazen hiç olmuyor bazen baya hissettiriyor. Çok takıldığı zamanlarda 2. vitese çekip tekrar 1e atıyorum. Bazen de biraz takılma olmasına rağmen vitesi 1e atıyorum. bi kaç ay önce halatı değiştirdim. Değiştirirken ustaya durumdan bahsettim, usta bakarım dedi ama sonrasında bi problem olmadığını söyledi. Ya unuttu hiç bakmadı, ya da hareket halinde kontrol edilmediğinden takılma olmadı. Bu durum normal midir? Bu şekilde alıştım kullanıyorum ama ilerde sıkıntı çıkarır  mı acaba? 

-------------
307 1.4 comfort 2006

Mesajı Yazan: bjkamil
Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2018 Saat 18:05
206 da araç hareket halindeyken 1.vitese zor geçmesi sorun değil bu aracın özelliğidir. yüksek hızda yanlışlıkla 1.vitese atıp aracın motoru zarar görmesin diye yapılmış sanırım. araç durduktan sonra 1.vitese çok rahat geçiyor neden acaba :)

-------------
206 1.4 feline 2006 model

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net