Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yağ ikaz uyarısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yağ ikaz uyarısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emrahi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrahi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yağ ikaz uyarısı
    Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2017 Saat 18:52
İyi akşamlar arkadaşlar. Aracımda şöyle bir sorun var : 1 günden fazla süre aracı çalıştırmayınca ilk çalışmada yağ ikaz uyarısı çıkıyor, ötüyor ve 2 sn sonra ışık sönüp tekrar araç normale dönüyor. Günlük çalıştırdığım sürece böyle sorunla karşılaşmadım fakat ne zamanki 1 gün ara vereyim ilk çalıştırmayla birlikte bu sorun çıkıyor. Yağ seviyesine bakıyorum normal, yağ 44 bin km de değişmiş şu an ise 48 binde. Servise gitsem elimi verip kolumu kaptırırım :)) Böyle bir problem yaşayan oldu mu, yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer.Clap
Aracım pevgeot 208, dizel, 48 binde
Yukarı Dön
x571 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı x571 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2017 Saat 08:40
Orjinalini yazan: emrahi emrahi Yazdı:

İyi akşamlar arkadaşlar. Aracımda şöyle bir sorun var : 1 günden fazla süre aracı çalıştırmayınca ilk çalışmada yağ ikaz uyarısı çıkıyor, ötüyor ve 2 sn sonra ışık sönüp tekrar araç normale dönüyor. Günlük çalıştırdığım sürece böyle sorunla karşılaşmadım fakat ne zamanki 1 gün ara vereyim ilk çalıştırmayla birlikte bu sorun çıkıyor. Yağ seviyesine bakıyorum normal, yağ 44 bin km de değişmiş şu an ise 48 binde. Servise gitsem elimi verip kolumu kaptırırım :)) Böyle bir problem yaşayan oldu mu, yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer.Clap
Aracım pevgeot 208, dizel, 48 binde

sanayiye git 50 tane parça değiştirirsin.o olmadı bu bu olmadı şu
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2017 Saat 09:26
bence orjinal yağ filtresi ve uygun yağı alıp değiştirin. Motor bu ihmale gelmez.
Yukarı Dön
emrahi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrahi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2017 Saat 11:30
Ben de ilk olarak yağını ve filtrelerini değiştirmeyi düşünüyorum , servisi aradım total den başka kullanmıyorlarmış ama ben mobil formula esp götürüp değiştirteceğim, konuştum anlaştık yağ konusunda. Yağını kontrol ediyorum bana aşırı fazla geliyor o da işin can sıkan diğer kısmı ki araba servis bakımlı...Arabayı 1 ay önce aldım.

Düzenleyen emrahi - 23 Mayıs 2017 Saat 11:59
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2017 Saat 11:47
hocam bu tip sorunlar genelde yağ ve yağ filtresinden kaynaklanabiliyor arkadaşımızın dediği gibi ben sizin gibi mobil yağ kullanıyorum total yağla hiç aram olmadı şimdiye kadar Smile. serviste bazı çalışanlar çok dikkat etmiyor yağ tam boşalmadan tıpayı kapatıp doldurmuş olabilirler öyle olunca araçta fazla yağ olacaktır. Bu da sizin aldığınız hata benzeri sorunlara yol açabilmektedir. 
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
emrahi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrahi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2017 Saat 19:07
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

hocam bu tip sorunlar genelde yağ ve yağ filtresinden kaynaklanabiliyor arkadaşımızın dediği gibi ben sizin gibi mobil yağ kullanıyorum total yağla hiç aram olmadı şimdiye kadar Smile. serviste bazı çalışanlar çok dikkat etmiyor yağ tam boşalmadan tıpayı kapatıp doldurmuş olabilirler öyle olunca araçta fazla yağ olacaktır. Bu da sizin aldığınız hata benzeri sorunlara yol açabilmektedir. 

Az önce mobil 1 esp 5-30 yağ siparişimi verdim, yağımı kendim alıp periyodik bakıma gideceğim servise. Sadece yağ değişimi değilde periyodik bakım yaptıracağım. Önceki arabamdan çok çekmiştim umarım bu araba yüzümü güldürür...
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2017 Saat 21:41
Aküyü ölçturmekte de fayda var bir gün sonra çalıştığında yapması bunu da düşündürebilir. Diğer ihtimaller söylenmiş zaten.
Yukarı Dön
emrahi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrahi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2017 Saat 02:29
Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

Aküyü ölçturmekte de fayda var bir gün sonra çalıştığında yapması bunu da düşündürebilir. Diğer ihtimaller söylenmiş zaten.

Akü zayıfsa yağ ikaz lambası mı yanıyor? Pek bağlantı kuramadım, çok bilgim yok konuyu biraz açarsanız sevinirim.
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2017 Saat 18:13

Akü zayıfsa yağ ikaz lambası mı yanıyor? Pek bağlantı kuramadım, çok bilgim yok konuyu biraz açarsanız sevinirim.

Bizim araçlarda akü zayiflayinca sapıtma meşhurdur. genelde gösterge ve benzeri yerlerde ilginç durumlar ortaya çıkabiliyor.
Ama tabiki arkadaşların söylediği gibi ilk bakılması gereken yer yag filitresi
Yukarı Dön
emrahi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrahi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2017 Saat 20:08

Bizim araçlarda akü zayiflayinca sapıtma meşhurdur. genelde gösterge ve benzeri yerlerde ilginç durumlar ortaya çıkabiliyor.
Ama tabiki arkadaşların söylediği gibi ilk bakılması gereken yer yag filitresi

Yağ yarın elime geçer, ertesi gün direk servise zaten.
Aman hocam sapıtmasın benim araba, opel in masrafından bıktığım için bunu aldım :))

Düzenleyen emrahi - 04 Haziran 2017 Saat 12:52
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Koltuk Isıtma son mesaja git 5991 2 Ucemcskn
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 11867 22 Ucemcskn
konu icon 2021 3008 Allure vs 2020 3008 Allure son mesaja git 172 0 knkckr
konu icon Kapı ve Emniyet Kemeri İkaz Sorunu son mesaja git 93 0 Hsyn94
konu icon Hortum kirilmasi son mesaja git 137 0 ibalogy
konu icon 5008 SÜRÜCÜ CAM KUMANDA SORUNU son mesaja git 4093 3 mete3838
konu icon 508 silecek ve hava yastığı problemi son mesaja git 2476 8 Abidin
konu icon 206 canbus bağlantısı son mesaja git 395 0 ercanqnc
konu icon 2017 partner tepee esp lambası son mesaja git 693 1 ulas55
konu icon Yüksek devir düşük hız otomatik araç son mesaja git 157 0 firatkoc436
konu icon Selonoid ve programlama hk. son mesaja git 1457 10 firatkoc436
konu icon 2008 peugeot 207 1.4 benzinli 90 HP 17 jant lastik son mesaja git 379 0 ishak207
konu icon Yağ seviyesi iyi uyarısı son mesaja git 1085 0 Ahmet melih10
konu icon 508 yol bilgisayarı son mesaja git 172 0 Ahmet melih10
konu icon 508 Ekran multimedia radyo sorunu son mesaja git 13239 7 altuners
konu icon 306 Otomatik Vites - Yardımcı olabilirmisiniz. son mesaja git 670 0 muhsintekin
konu icon P15A1,P15A3 VE P0524 ARIZA KODU son mesaja git 654 1 oguz03008
konu icon Partner Tepee 2016 5.viteste titreme son mesaja git 635 1 ulas55
konu icon 3008 Sunroof su alma sorunu son mesaja git 174 0 shnzgn
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 62165 32 kaya_suat
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JANUARY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Ucemcskn 2
mete3838 1
ibalogy 1
Hsyn94 1
knkckr 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English