![]() |
|
Gaz Pedalına Basınca ve Çekince Silkeleme |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
mihrali_06 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mihrali_06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2017 Saat 13:51 |
|
Arkadaşlar herkese Selamun Aleyküm Aranıza bugün itibariyle katıldım umarım her daim birlikte kazasız belasız günlerimiz olur...
Yakın zamanda Peugeot 307 1.4 Hdi xr Dizel 2004 Araç aldım araçtan çok memnunum ama aldığım günden itibaren gaz pedalına basınca ve ayağımı çekince yirkilme silkeleme tarzı birden ayağımı debriyajdan çekince sallamış gibi olmaktadır, bu husus da araştırmalarımda başta alt ve üst motor kulaklarını değiştirdim olmadı tekrar forum sitelerinde araştırmalarımda debriyaj switch' i (müşürü) değiştirdim yine olmadı ayrıca kalkışta da titreme oluyor.
Not: Silkeleme 1 - 2 - 3 - viteslerde aşarı hissediliyor 4 ve 5 inci viteslerde ise çok hafif sadece süren kişi hissedebiliyor ama 1.2.3. de ise araçta herkes hissedebiliyor. Bu konuda Ankara da tanıdığı bildiği servis olan ve başına böyle bir sorun gelen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkürler... Saygılarımla |
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
öncelikle aramıza hoşgeldin. peki hocam son bakımları ne yapıldı aracın kızdırma bujileri değiştirdin mi hiç birde mazot filtresini kesinlikle orjinal olması lazım.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
mihrali_06 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mihrali_06
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hoş Buldum @sonerkyl kardeşim yağ bakımları ve bütün bakımları 2 gün önce cumartesi günü yapıldı kızdırma bujilerini değiştirmedim kışın tek kontakta -15 de bile zorlanmadan çalıştı bütün filtre bakımları da normal görünüyor bakımı yapan usta bile çaresiz oda ilk defa karşılaşıyorum diyor kararsız kaldım ne yapacağımı yardımlarınızı bekliyorum
Bu arada yakıtı Shell den alıyorum yarım depo altına düşmeden hemen fulluyor riske atmıyorum bakımı yapan usta enjektörler kalsın temiz pislenme yok dedi herşey stabil gözüküyor ama silkeleme yapıyor
|
||
![]() |
||
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
|
Otoban gibi bir yerde min.3000 devirde aracı kullanabilir misiniz? Mesela en az yarım saat. Benim de başıma gelmişti çünkü, bu şekilde sorunumu çözmüştüm...
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mihrali_06
|
pusutr kardeşim 2 ay önce istanbula gittim çoğu zaman 3000 devirin üzerinde gittim 170 km hızı bile geçtim devir saati sona bile dayandı lakin bu sorun çözülmedi yakıtı da v power nitro disel alıyorum
Düzenleyen mihrali_06 - 15 Mayıs 2017 Saat 14:56 |
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
v power nitro sürekli almayın hocam sürekli katkılı yakıtta kullanmak motor sağlığı açısından sıkıntı yaşata biliyor katkısı euro dizel alın fuel seva alın
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mihrali_06
|
Katkısızlar kalın oluyor enjektörlerde tıkanmaya yol açıyor diyorlar ama bilemedim sürekli aracı aldığım ocak ayının sonundan beri V power nitro alıyorum
|
||
![]() |
||
|
yok hocam alakası sonuçta aldığın yakıt euro dizel hiç bir sıkıntı olmaz nitro+ olan yakıt katkılı 3-4 depoda bir katkılı almanız yeterli olur. uzun süre katkısız yakıt kullananlar katkılı kullanmaya başlayınca araçlarında problem oluyor.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mihrali_06
|
Şuan depo full durumda depo yarıya gelince katkısız olarak alacağım umarım düzelir.
Peki katkılı yarım depo olunca katkısız ile fulleme yapsam sorun olurmu?
|
||
![]() |
||
|
hiç bir sorun olmaz ama bence yakıt çeyrek deponun altına inince al derim.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mihrali_06
|
Anladım inşaALLAH sorun düzelir bunu çeyrek depo altına düşünce deneyeceğim
|
||
![]() |
||
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
|
Ben anlamadım kusura bakmayın. Yakıtla ne ilgisi olabilir. Ayağı debriyajdan çekince tekrar kavramıyor mu şanzuman. Silkeleme bu anda yapıyorsa yakıt ne alaka? Bilgisizlikten soruyorum yanlış anlamayın çok bilmişlik değil.
|
||
![]() |
||
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
Abi benim anladığım geçiş esnasında değil, söz konusu viteste seyir halindeyken gazla oynama durumunda olan durum. |
||
![]() |
||
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
|
Sen doğru anlamışsın :) |
||
![]() |
||
Sercan Mungan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 503 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sercan Mungan
|
Mazotta total excelium tavsiye ederim.Hem menzil artıyor hem de performans ve sessizlik anlamında başarılı diyebilirim.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mihrali_06
|
Bana da yakıtla ilgili gelmiyor ama yine denemekten kaçmam alternatif senin dediğin de doğru kardeşim sonuçta seyir halinde iken silkeleme olmuyor seyir halinde hafif gaz pedalına basıp çekince sorun oluyor iş yerinde tüm arabalara en dandik petrollerden mazot alıyoruz hiç sorun olmuyo ama anlamadım bende
![]() |
||
![]() |
||
CemDemiral ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CemDemiral
|
Motor kulaklarını göstermeni tavsiye ederim değiştirdim diyorsun ama bu tarz vuruntular genelde motor kulaklarıyla alakalı olabiliyor baktırmanı tavsiye ederim. biri kırılırsa yolda kalırsın uyarmak isterim.
Düzenleyen CemDemiral - 16 Mayıs 2017 Saat 13:47 |
||
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mihrali_06
|
Cemdemiral Kardeşim daha 2 ay bile olmadı değiştireli motor sallanıyormuş ondan olur dedi usta değiştirdik olmadı lifte taktı kaldırdı alt motor kulağı da aynı dedi onuda yaptık yine aynı araştırdım debriyaj müşürü dediler oda olmadı hiç anlam veremedim öksürse servise gidiyorum kendimi bu kadar hastaneye götürmedim Vallahi
|
||
![]() |
||
muart82 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2017 Konum: istabul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
|
bencede aynı sorun oldu ABS tamir gördü tamir sonrası gaz pedalına çekince vuruntu gibi çek bas yapınca da vuruntu yapıyor
ABS soketini söktüm normale döndü senin ABS tamir gördümü ? ABS soketini çek dene düzelme var ise ABS beyninde sorun var dener isen sonucu yazarsan herkes bilgilenir Düzenleyen muart82 - 17 Mayıs 2017 Saat 14:19 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mihrali_06
|
Muart82 kardeşim ABS soketinin yeri ve nasıl söküldüğü hakkında hiçbir bilgim yok. Tarif edebilir misin izin günümde deneyim
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |