![]() |
|
Arabam yağ mı yakıyor ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cimariva ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2017 Saat 00:50 |
2007 model dizel 307 sahibiyim. Birkaç gün önce yola çıkarken yağ kontrolü maksadıyla çubuğu çektim ve sadece uç kısmında çok az olduğunu gördüm. Üstün körü baktım ve karter muhafazasının orda yağ olduğunu gördüm. (Daha önce sızmış muhtemelen çünkü yaygın değil kurumak üzere gibiydi) 2 lt ilave yaptım 400 km yol yaptım ve ustama götürdüm. Motoru açıp bakmasi gerektiğini ayrıca turbodan da kaynaklanabilecegini söyledi. Ayrıca yağ çubuğunun dip kısmı da erimiş. Bu arabanın problemi nerden olabilir ? Büyük masraf acar mı? Elden çıkarmalı miyim ?
Ek olarak belirmekte fayda var devirli ve agresif kullanıyorum arabayı 30000-3500 devirde vites değiştiririm şehir içinde bunun da etkisi olabilir mi ? Düzenleyen cimariva - 01 Mayıs 2017 Saat 00:54 |
|
![]() |
|
ALLEX ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oncelikle egzost gazini kontrol edin .mavimsi ve yanik kokusu varsa yag yakiyordur.
Filtre dibinde,karter tapasinda , turbo yaglama borusunda kacak var mi kontrol edin. Yag yakiyorsa motor acilir ve segman atilir. İscilik ucreti degiskendir.birkac yerden fiyat almanizi tavsiye ederim. Tek bir yerle gorusup yaptirmayin bence. Kazasiz ,surusler... |
|
MORALİ AĞRIYOR....
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Allex abimiz gerekli açıklamaları yapmış hocam size yağ seviyesini kontrol etmek gerekiyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
cimariva ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
İlginiz için her ikinize de teşekkür ederim (edit:imla)
Düzenleyen cimariva - 03 Mayıs 2017 Saat 19:46 |
|
![]() |
|
Egzoz gazında anormal bi durum yok turbo bağlantılarında gözle görülür kaçak yok bu olay kafama takıldı bursada tavsiye edebileceginiz usta var mı
|
|
![]() |
|
boruc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
İLKAR SERVİS var Bursa Kücük Sanayi'de Ahmet Abi Peugeot araclarda oldukca tecrubelıdır. |
|
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
|
|
![]() |
|
Teşekkkürler
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |