|
|
Otomatik gear fault hatası ve Tanışma |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Haixiseytan23
1. Vites
Kayıt Tarihi: 16 Mart 2017 Konum: Elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haixiseytan23
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Otomatik gear fault hatası ve TanışmaGönderim Zamanı: 09 Nisan 2017 Saat 14:58 |
|
İsmim Kürşat erulaş 27 yaşındayım
Pejo 307 xt 2002 otomatik araç kullanıcısıyım Elazığ dan katılıyorum aranıza herkese hayırlı günler diliyorum Şimdi gelelim sorun kısmına öncelikle aracı alalı 2 ay kadar oldu ben almadan önce arkadaş şanzıman yağını değiştirdi bi kaç eksiği vardı tamamladı aracı sorunsuz bi şekilde aldım.aracı sabah ilk çalıştırdığımda hergün otomatik gear fault hatası alıyorum aracın çekişinde düz yolda bi sıkıntı yok ancak rampada bayılıyor. araba rampalarda geri kaçırma gibi bi sıkıntısı da Yok ancak 1 den 2 ye geçerken araç kendi kendine gaz verip öyle 2 ye geçiyor 2 den 3 e hiçbir sıkıntı Yok 3 den 4 e yine aynı sıkıntı yı yapıyor forumdan okuduğum kadarıyla az çok bilgi sahibi olduğum için aradım arkadaşı şanzıman yağının markasını sordum castrol dedi orjinal yağını koymamış yani şimdi benim ne yapmam lazım acaba yağ değişimi ile kurtarırmıyız yoksa selenoidler kesin değişmeli mi bu arada servisi aradım 900 tl fiyat çekti selenoid değişimine Düzenleyen Haixiseytan23 - 09 Nisan 2017 Saat 15:08 |
|
![]() |
|
| Sponsor Bağlantı | |
![]() |
|
talip206
4. Vites
Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2017 Saat 16:16 |
|
Bilgisayara bağlayıp hata kodlarina bakmak gerekir. Çalışır çalışmaz hareket etmeden mi veriyor hatayı yoksa hareket edince mi. Bazen yağ eksikliği, fazlalığı vb durumlarda hata verebilir. 900 tl çok bence selenoid için. Maliyeti 350 tl civarı tutar. Gerisi işçilik. 600 tl ideal fiyat bence. Ki çok zor bir işlem değil. Yarım saatlik iş.
|
|
![]() |
|
Haixiseytan23
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haixiseytan23
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2017 Saat 16:29 |
|
Cevap verdiğiniz için teşekkürler arabayı ilk çalıştırdığımda örneğin akşam 9 da arabayı park ettim sabah çalıştırdığımda hata almıyorum 2 3 sn ilk kalkışta gaz yemiyor araba gaz yemeye başladığında birden fırlıyor ve hata yazısını alıyorum sürüş esnasında hata Yok ama vites geçişlerinde ilk mesajda belirttiğim gibi sıkıntılar var motor ısındıktan sonra arabayı tekrar çalıştırdıgımda bu kez arabasının yürümesine gerek kalmadan marşa basmamla otomatik gear fault hatası alıyorum yağdan olabilirmi acaba onu merak ediyorum yağı değişen usta müsait bi zamanda getir 1 lt daha ekleyecem demiş o yüzden aklım karıştı biraz
|
|
![]() |
|
talip206
4. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2017 Saat 21:36 |
Ilk kalkışta gaz yememesi yani doldurmamasi yağ eksikliği belirtisi. Inşallah öyledir. Yapmanız gereken ilk şey yağı ölçtürün ve gerekiyorsa yağ eklemesi yaptirin sorun devam etmezse ne âlâ. Ederse cihaza bağlanıp bakılır. |
|
![]() |
|
Haixiseytan23
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haixiseytan23
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2017 Saat 23:15 |
|
Hocam çok teşekkür ederim ilk iş deneyip bilgilendirecem
|
|
![]() |
|
sonerkyl
MODERATOR
Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2017 Saat 09:05 |
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. arkadaşımızın dediği gibi o hata kodu yağ basıncı ile ilgili usta kontrol etsin yağını tamamlasın birde selonoidlerin araca tanıtılması gerekiyor eğer usta yapmadıysa bunu sorun.
|
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Haixiseytan23
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haixiseytan23
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2017 Saat 17:24 |
|
Hoşbulduk teşekkür ederim :) ilk fırsatta servise gidip gerekli kontrolleri yapıcam inşallah yüklü masraf çıkmaz
|
|
![]() |
|
Erkan44
1. Vites
Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2017 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2017 Saat 13:33 |
|
Aynı sorun bende de var. Ne yaptın son durum nedir?
|
|
![]() |
|
Haixiseytan23
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haixiseytan23
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2017 Saat 13:35 |
|
Selamlar sorunu çözdük yurtdışından selenoid getirtirdim 2 adet orjinal yağını da alıp ustaya götürdüm taktırdım Elazığ da otomatik şnzımandan anlayan pek olmadığı için o biraz sıkıntı oldu ama sonuç olarak taktırdık pc ye bağlayıp gerekli ayarlar yapıldı başta geçişler biraz sertti sonra düzeldi suan sıkıntısız vites geçişlerim var ancak otomotik gear fault hatası Hale’n alıyorum sorun olmadığı için çok takmıyprum çekiş ve yakıt düzeldi tavsiyem selenoid ve yağ değişimi yapmadan şanzıman indirtmeyin bir çok sorunu hallediyor 5 ay oldu kullanalı bi sorun çıkarmadı çok şükür
|
|
![]() |
|
Haixiseytan23
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haixiseytan23
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2018 Saat 15:40 |
|
Öncelikle herkese iyi günler diliyorum sorun yine şanzıman olduğu için yeni konu açmadım.geçen 600 km kadar yol yaptım son 100 km de şanzıman uyarı vermeden 4 de yığılma yaptı 3 de kitledi daha sonra 1 2 hiç işlemiyo 3 de kalkıyo 4 zaten yok.manuele çekiyorum bazen d yazıo bazen 3 ancak ileri geri alsam da boş hiçbi şekilde tepki vermiyordu.aracı evin önüne çektim 2 saat kadar karışmadım sonra çalıştırdım vites geçişleri gayet düzeldi sorunsuz yağ ısındığı için yaptı herhalde dedim ve umursamadım sabah iş yerine gelmek için aracı çalıştırdığımda yine aynı şey araba kalkmıo 3 de kalktım devam ettim bi gidip bi gelio manuel park etmek için durduğumda r de tepki yok hiç bi şekilde r ye geçmiyor aracı evin önüne zor çektim kaputdan duman çıktığını farkettim açtığımda duman devirdaimin ordan geliodu tam anlayamadım yerini aslında şimdi sorum şu olacak Elazığ bu şanzımandan anlayan yok Diyarbakır’ı aradım revizyon için 2500 ile 3500 arası tutar 1 yıl da garanti veririm dedi aracın 3 gün burda kalır dedi çekici çağırıp götürecez artık yürütmeye korkuyorum aracı sizce ne yapmalıyım sanırım revizyondan başka çare yok gibi bu şanzıman yağsız mı kaldı bu yüzden mi yapıyor anlamadım çünkü şehir dışında farkettim az yağ eksilttiğini Elazığ’a dönünce hakederim dedim ama yetişemedim :)
|
|
![]() |
|
talip206
4. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2018 Saat 23:47 |
|
Muhtemelen 3. Viteste çok kalkış yaptiginiz için şanzıman ısındı ve duman çıktı. Sanzuman içindeki balata yanmiş olabilir.
Yağ eksilmesinden kastınız motor yağı mi. Çünkü şanzıman yağının eksildiğini anlayamazsiniz çünkü çünkü çubuk yok. Düzenleyen talip206 - 30 Ocak 2018 Saat 23:50 |
|
![]() |
|
Haixiseytan23
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haixiseytan23
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2018 Saat 23:51 |
|
Yok şanzıman yağı eksilttiği için mi böyle oldu acaba diyorum Diyarbakır da bi usta buldum revizyona ortalama 2500 ile 3500 arası tutar dedi işçiliğim 600 yağ bi de ıvır zıvır 1000 tl tutar gerisi de aldığımız malzeme hepsi toplam 2500 ile 3500 arası diyor 1 yıl da garanti veriyor iyi mi acaba fiyat tork konvertörü sıfır olmayacak onarılacakmış iyi mi bu fiyat kafam karışık biraz tam emin olamıyorum
|
|
![]() |
|
Haixiseytan23
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haixiseytan23
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2018 Saat 23:52 |
|
Bi sorum daha olacak bu araba bu şekilde 150 km yol yaparmı yoksa çekiciyle götürmek daha mı sağlam olur
|
|
![]() |
|
talip206
4. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2018 Saat 23:58 |
|
Verdiği fiyat normal araliklarda. Ama işçiliğini ve değiştiği parçalar önemli. Garantiyi yazılı almaya çalışın.
Şöyle söyleyim eğer yağsız kaldı ise o kadar yol gitmez ama yağ varsa gider. Çünkü vites kendini 3 e kitler uzun yolda götürür. Dur kalk yapmadığın sürece pek sıkıntı olmaz. |
|
![]() |
|
Haixiseytan23
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haixiseytan23
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2018 Saat 08:35 |
|
Tamam çok teşekkürler verdiğiniz cevap için
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||