![]() |
|
Akaryakıt istasyonuna göre performans değişikliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
radman206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı radman206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Mart 2017 Saat 18:25 |
Arkadaş Peugeot 206 hdi kullanıyorum. Yakıt tüketiminde yaklaşık olarak başıma gelenleri anlatıcam. Bana mı öyle denk geldi yoksa fark ediyor mu yardımcı olun lütfen.
1) Işık yandığında Total'den dizel yakıt alınca 270 km gittim. 2) Işık yandığında Opet'ten dizek yakıt alınca 240 km gittim. 3) Total'den yakıt aldığımda aracı 2 yada 3 marşta çalıştırıyorum. 4) Opet'ten yakıt aldığımda çoğu zaman tek marşta çalıştırıyorum. |
|
![]() |
|
bazuka ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2017 Konum: KAYSERİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kesinlikle ısıtma bujilerinden biri çalışmıyor. Opet yakıtı ince olur.Kışın donmayı engellemek katkı maddeside unutmamak lazım. Yıllık yaklaşık araçlarımız toplamda 350.000-400.000 arasında km yapar opet de geçtik geçeli mazot da sıkıntı yaşamadık. Bu benim şahsi tecrübem ve görüşümdür.
|
|
![]() |
|
Eyüp B. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
Opet candır gerisi heyecandır.
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim araba benzinliği bile değiştirsem arıza ışığı yakıyor.. PO dan alırım mazotu, shell alınca arıza ışığı yakıyor bir süre sonra sönüyor. Tekrar PO alınca yine arıza ışığı yakıyor.. O yüzden hep aynı yerden alıyorum..
|
|
![]() |
|
radman206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı radman206
kafamda kurmuyorum yani bi gerçeklik payı olabilir yani. Şimdi yine Total den alıp teyit etmeyi düşünüyorum. sıkıntı verirse Total'e naş..
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
PO eve yakın diye alıyorum ben
![]() Çok aşırı fark olmaz sanırım. Bir keresinde mecburiyetten ucuz mazot almıştım 50 liralık. Araba fena şahlanmıştı.. Sonra korktum 100 liralık Opetten ekleme yaptım eski haline döndü ![]() |
|
![]() |
|
Furkan979 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Furkan979
Ben önceki araca opet alıyordum simdiki 307 sw de opeti pek begenmiyorum shell den alınca araba daha iyi çekiyor böyle bi atiklik kazanıyor bu yüzden shell (bu arada araç lpg li )
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
İstasyon dan istasyona böyle sorunlar olabiliyor.bir çok üyemizden böyle şikayet ler geliyor zaman zaman
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Bir kaç kere opetten aldım araba sanki çekişten düştü gibi hissettim bir daha almadım. Geçen aylarda başka bir arkadaşla muhabbeti açıldı ben opetten aldığım zaman mazot içinde su var uyarısı veriyor dedi. Petrol ofisinden alıyorum ama olduğum yerde total olmadığı için.
|
|
![]() |
|
Ege Mavisi 206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2016 Konum: Cihanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ege Mavisi 206
Bulunduğum yerde BP, Shell, TP, bir iki de az duyulmuş istasyon var. Gerek buradan gerek kendi etrafımdan duyduklarıma göre Shell'i tercih ediyorum. Dizel Nitro Power+ olanından. LPG alırken OPET vardı oraya giderdim. Eskişehirde de Cihanbeylide de Ankarada da LPG'yi hep OPET'ten almaya çalışırdım. Daha iyi performans, daha uzun yol ölçerdim. Ankara-Gölbaşında LPG aldığım OPET'e girip bir sefer mazot aldım. Döndüğümde herkes araban kara duman atıyor demeye başladı. Shell'e dönünce duman bitti. Bir sefer de Çekoil'den almıştım, yine kara duman atıyordu araba. Şu an Shell'den alıyorum nerede olsam. Yakıttan da performanstan da memnunum. Komşum var arabasına aşırı titizlenen, bana Shell mazot önerenlerden biriydi. Kışın arabası yolda giderken 4 defa stop etmiş. Tamircide filtrede su biriktiği, bunun donması sonucu arabanın stop ettiğini öğrenmiş. Şuan bildiğim kadarıyla TP'ye yöneldi kendisi. Ben halen Shell'den devam. Maşallah sıkıntımız yok bakalım.
|
|
206 1.4 HDI FEVER 2007
|
|
![]() |
|
erk4n ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2017 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
Turk petrillerine devam sikintisiz ve milli
|
|
![]() |
|
BLACK LION ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
İlk aldığım 4 sene önceki arabama total alıyordum çok kalitesiz bir mazottu motor gürültülü çalışırdı. Memnun kalmadım Opet'e geçmiştim. Opeti bırakalı nerdeyse 2 sene oluyor. Mazotu ince olduğundan torku düşürüyor. 1 sene Shel'e geçtim Nitro power+ aldım çok ince bir mazot olduğu için bu seferde aşırı zengin karışımdan araba şahlandı. Fakat çabuk bitti yani menzili kısaldı. Bilgisayarda motordaki gelenle egsozdan çıkan gazı karşılaştıran sensörlerde uyuşmazlık hatası verdi. Evin karşısında Hypco diye bir petrol var. Eskiden ismi Citypet'di değişti. Bp ile aynı mazotu kullandıklarını söylediler ona geçtim. Daha kalın bir mazot ve yanma biraz daha geç olduğundan tork çekişi çok daha güzelleşti. Menzil de uzadı. Şuan memnunum. 4.29tl. litresi yaklaşık ş.içi 380-400km. gidebiliyorum. 100 tl. lık yarım depoyla.
Düzenleyen BLACK LION - 15 Mart 2017 Saat 12:43 |
|
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
|
![]() |
|
seamad ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 380 |
bende sürekli shell den yada opetten alırdım bu ara totalden alıyorum 2 seferdir sanki daha çok gidiyor gibi geldi bana belkide psikolojiktir :) bp den bir kaç kere aldım bir fark göremedim, burada 4.64 TL lt fiyatı
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Ben PO dan alınca daha çok km yapıyor gibime geliyor. Çekişte de her hangi bir azalma artma olmuyor..PO mantıklı geliyor bana.
|
|
![]() |
|
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Opetten aldım bir süre araba çekişten düştü gibi geldi bir daha almadım bu yaz Antalya maçına gidiyorduk arkadaşın c4 ile mazot konusu açıldı. Ben opetten aldığım zaman mazotta su var diye uyarı veriyor dedi. Genel olarak petrol ofisinden alıyorum ben. Buldukça shell.
|
|
![]() |
|
maximusti ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
dene amaçlı bir kaç defa Energy, bp ve po dan benzin aldım.
energy de çekişten bayaa düşürüyor arabayı, sesi bile değişiyor yaklaşık son 1 yıldır aynı istasyon aynı pompa Shellden alıyorum. ama son zamanlarda yaptığı km düşmeye başladı, yine farklı istasyonlar deneyeceğim galiba. |
|
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
|
![]() |
|
Ahmetaltan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmetaltan
Shell de iki çeşit dizel var. Nitro ve fuel save adında. Nitro daha performans lı ve katkılı, fuel save alırsanız daha uzun kilometre yaparsınız.
|
|
![]() |
|
Kurosaki Ichigo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2017 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kurosaki Ichigo
Opet ve Total denedim. İkisi de iyidi. Ancak Opet performans anlamında daha iyi geldi araca.
|
|
![]() |
|
poyraz0534 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2016 Konum: İstanbuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı poyraz0534
Geçen Haftaya kadar Aytemizden alıyordum İstanbul pendikten çabuk bitiyordu hava bastıklarını duydum meğer. Şimdi Petrol Ofisinden alıyorum gaz fiyatlarının artışından sanırım km başı yakma 17-20 krş'tan 25 krş'a çıktı.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |