![]() |
|
motor yağı konusunda yardım..... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
abokam ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2016 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2016 Saat 20:56 |
Mobil 1 ESP Formula 5W-30 4LT DPF Araçlara Uygun Benzinli Dizel Motor Yağı aldım pevgeot 206 hdı aracıma sızce uygunmudur... |
|
EYAY
|
|
![]() |
|
oguzhan53 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 266 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan53
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
İnce gelir , tavsiyem 5w40 daha uygun olucaktır
|
|
![]() |
|
abokam ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2016 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DPF SİZ BİZİM ARAÇ BU YAĞ İÇİN DBF Lİ MOTORLAR İÇİN DENIYOR SIKINTI OLUR MU
|
|
EYAY
|
|
![]() |
|
ichetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2016 Konum: KÜTAHYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Beyler benimaraba 2004 pejo 307 benzinli gazlı 10 40 shell koydular zarar olur mu
|
|
![]() |
|
ardinal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
1.4 HDI için son bakımda bende aynı yağdan koydum. Şuana kadar bir sıkıntısını görmedim. DPF li araca uygun olması DPF sistemi olmayan araçlar için uyumsuz olduğu anlamına gelmiyor. Araştırmıştım bende. 7bin km dir bir arıza durumu sezmedim. Aldıysan kullan bence. Ama birdahakine Mobil Super™ 3000 X1 5W-40 kullanıcam ben. Tam sentetik ve tam olarak araç için tavsiye edilen spesifikasyonlarda.
Ekstra : DPF sistemi olan araç için DPF uyumlu yağ olması çok önemlidir. Ama DPF sistemi olmayan araçlarda DPF uyumluymuş değilmiş hiç önemli değil. Benim araç için 3.8 lt yağ miktarı ama 4lt yi boşaltmışlar içine. Yani 200ml bi sıkıntı yaratmaz fakat ben ayar oldum duruma.(herkes işini kaliteli yapsa ülke bu durumda olmaz zaten) Sorduğumda da "abi filtreyle beraber 4 lt yapar zaten" dediler. Ama sonradan aracın kitapçığına baktığımda filtre değişimiyle beraber 3.8 yazdığını gördüm. 3.5 litre yağ koydur aracına. Artanı bagaja at. Ara sıra yağını kontrol et. Eksiltme yaparsa aracın ve minimum seviyesinin altına düşecek gibi olursa eklersin. Ben öyle yapcam bidahakine :) :D Buda resim de şekerleme olsun abi, işine yarar :) ![]() Düzenleyen ardinal - 18 Kasım 2016 Saat 13:53 |
|
2008 Peugeot 206 HDI 1.4 Fever
|
|
![]() |
|
Vefa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2016 Konum: Kahramanmaras Durum: Aktif Değil Mesajlar: 120 |
Benim 206 hdi 1 ay önce bakim yaptırdım ustalar 5.30 castrol edge kullandılar.arabanın sesi öncekine göre azaldı ben memnunum ama arabaya sorun olur mu acaba
|
|
![]() |
|
ardinal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
Motorunuzun durumu iyiyse sıkıntı olmaz. Hatta daha güzel olur. 5w30 sentaksının 5 yazan kısmı düştükçe yağın soğuktaki akışkanlığı yüksek demektir. Çok soğuk havada 10w40 motoru çalıştıramazken veya çalışmış motorun kendine gelmesi süresini uzatırken 0w40 motoru çalıştırabilir ve kısa sürede kıvamına gelip aşınmaları azaltabilir. 30 yazan kısmı ise nekadar yüksek ise, motor sıcak durumdayken kalınlık miktarı yüksek olur. Motor çok sıcak iken 5w30 viskoziteli yağ 5w40 viskoziteli yağa göre daha ince kalacağı için yağ eksiltebilir. Doğru yağ seçiminde iklimsel koşullar dikkate alındığı kadar aracın motorunun durumuda önem arz eder. Sizi çok kıllandırıyor ise ara sıra yağınızı kontrol edin, aşırı eksiltme yapıyor ise kademeli olarak 5w40 10w40 deniyebilirsiniz :) Memnunsanız, araçta memnunsa(eksiltme yapmıyor ise) kullanabilirsiniz :)
sentetik yağ / mineral yağ farkı http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/heavydutyoils_why_synthetics.aspx viskozite http://www.shell.com.tr/products-services/on-the-road/consumer-lubricants-tpkg/right-oil.html 206 için 5w30 kullanılabilir. İçiniz rahatlasın diye :) http://www.peugeotmarket.com/Filtre-ve-Bakim-Urunleri,LA_774-2.html#labels=774-2 Düzenleyen ardinal - 18 Kasım 2016 Saat 14:48 |
|
2008 Peugeot 206 HDI 1.4 Fever
|
|
![]() |
|
Vefa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2016 Konum: Kahramanmaras Durum: Aktif Değil Mesajlar: 120 |
Motorun durumu iyi hatta eskisinden daha guzel sesi cikiyor motorun.ilgin icin teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
esstel ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2015 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
bende 1.4 hdı aracıma mobil 5 w 30 kullanıyorum..sorun yok..
|
|
![]() |
|
tşkler arkadaşlar bılgıler faydalı oldu...
|
|
EYAY
|
|
![]() |
|
dejawu1978 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 437 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dejawu1978
konu ilk açıldıgında bende kıslık bakım için yag degişimide ekledim fakat benım tamirici yag için 10x40 dedi..? bu yag olmaz
sanırım bizim araclara
|
|
peugeot 207 1.4 trendy 2007
|
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
benim ustada 10x40 yağ koydu sanırım yaşı gelen araçlara yağ eksiltme vb durumlar için bunu uygun görüyorlar.
|
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
![]() |
|
dejawu1978 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 437 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dejawu1978
bir site buldum burdanda aracın hangi yaglarını kullanılabilecegini gösteriyor ......
üstteki iconlardan araba/kamyonet gibi iconlara tıklayın ve bilgileri yazın onaylayın buda benım aracın kullanabilecegi yaglar
|
|
peugeot 207 1.4 trendy 2007
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |