|
206 iç ışıkları |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Mrttt53
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2016 Saat 00:20 |
Arkadaşlar merhaba, bu ara yapabildiğim her şeyi kendim yapma hastalığı başladı da.Aracı aldığımdan beri çakmaklık ışığı hiç yanmıyor vites körüğünü söktüm alttan ittirerek çıkarmaya çalıştım çakmaklığı ama bir türlü çıkmadı.Bir de cam ve ayna kontrol tuş takımının ışığı zayıf yanıyor.
BU çakmaklık ve tuş takımının ampül değişimini anlatabilen çıkarsa çok sevinirim. |
|
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Kendin yapmasan da olur, sonuçta elektrik ustaları boşuna dükkan çalıştırmıyor. Ampül tipleri t5 olması lazım bildiğim kadarı ile.
|
|
Mrttt53
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Haklısın ama ustalık falan hikaye elektrikçiler böyle şeylerle ilgilenmiyor, ilgilendiği işi de özenli yapan yok zaten.
2 elektrikçiye sormuştum aslnda önceden, teki tuşlar bu kadar yanar çakmaklığın ışığı yok dedi öbürü boşver uģraşmaya değmez napcan dedi.😄Bi malzeme satın alacaksım ki adamdan malzemeden de kâr edecek işçilik de alacak anca öyle ilgileniyorlar. |
|
mrtttt53
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2016 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar konuyu açan benim yeni hesap almak zorunda kaldm Şifremi unutmuşum mailde gelmedi bi türlü.
Çakmaklık ışığını hallettim sanal ortamda baska bir yerde de anlatımı yok o yüzden birilerine faydası olur belki ben anlatmaya çalışacağım. Öncelikle kontağı kapatalım Sonra vites körügünü içinden(el frenine yakın taraftan) tutup vites topuzuna sıyıralım. Resimde okla işaretli yerden elinizi sokup cakmaklığı ittirin uzun süredir oynamadıysa biraz güç uygulamanz gerekiyor korkmayn kırılmaz.İttirince resimdeki gibi iç metali çıkacak.Soketin tırnağından bastırıp ayırın. Plastik kısmı tornavida yada elle yavaşça çıkarın. Işık bu parçada olacak. Sorun ampülde ampülde siyah kısımda tırnaklarndan yavaşça çıkarın yalnız ufak bir lastik conta var onu kaybetmeyin. Resimdeki gibi conta iki tırnaktan geçecek yoksa turuncu kısım üzerinde oynuyor ampülün içinde olduğu siyah parça. Sonra öncelikle siyah parçayla birlikte olan turuncu parçayı icinden soket geçecek şekilde takın sokete metalli parçayı takın bitti Zafer:); |
|
mrtttt53
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2016 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
mrtttt53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ayrıca bir ek daha yapayım küllük içindeki ışıkta yanmıyordu.Küllüğü sökmek cok basit elinizi küllük üstüne koyup geriye doğru çekin çıkacaktır.
Ampülün takılı olduğu soketi çıkarmak çok kolay gördüğünüz yerden yatay olarak çekip çıkarın yalnız geri yerine oturtmakta zorlanmamak icin nasıl cıkardığınızı unutmayn üzerindeki tırnaklarn yönünü. |
|
ersin61
2. Vites Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2014 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Anlatım için teşekkürler.Eline sağlık...
Düzenleyen ersin61 - 19 Haziran 2016 Saat 09:18 |
|
PEUGEOT 307 1.6 HDI 2007 PREMİUM
|
|
mrtttt53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ne demek rica ederim;) Benim gibi kendi işini halletmek isteyipte anlatım bulamayan birilerine yardımım olur inşallah.
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Elinize sağlık yaptığını paylaşmayı esirgemeyen çok az insan kaldı böyle.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
Gokcesel
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Elinize sağlık uğraşıp yapmışsınız :) Bunu nasıl yapılır bölümüne yeni konu açarakta yazarsanız bulunabilirliği daha basit olur diye düşünüyorum zahmet olmazsa. 206 çakmaklık ampül değişimi gibi.
|
|
mrtttt53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Rica ederim ne demek basit ama hiçbir yerde anlatımı olmayan bir konuyu inat ettim çözdüm, başkalarının da çözmesine faydam olsun dedim😊 |
|
mrtttt53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tabi yaparım ne demek |
|
mrtttt53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yeni konu olarak açacaktım ama nasıl yapılıra taşınmış sanırım.
|
|
Gokcesel
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Evet, nasıl yapılır bölümündeymiş. Başlığı güncellemeniz yeterli olacaktır öyleyse
|
|
mrtttt53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Başlığı güncelleyemem çünkü başlığı açtığım hesap rahmetli oldu malesef😄anlatımı bu yeni hesabımdan yaptım.
|
|
TugyyStyle
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2015 Konum: Giresun/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 258 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı TugyyStyle
|
hocam küllüğün ampül kodu nedir öğrenebilirmiyiz :)
|
|
< |
|
TugyyStyle
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2015 Konum: Giresun/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 258 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı TugyyStyle
|
Ampül kodları T5 Dipsiz ampül bugün taktım bende sağolun hocam :)
|
|
< |
|
mrtttt53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Geç gördüm kusura bakmayın dipsiz ampül ama kodunu bilmiyorum.Küllük ve çakmaklığın ampülleri aynı.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |