![]() |
|
Haraket halinde aracın teklemesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
KidCabrio307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KidCabrio307
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Mart 2016 Saat 22:10 |
Arkadaşlar merhaba,
Benim enterasan bir durumum var. Siz fikir verirseniz çok memnun olurum. Servislerde yardımcı olamadılar. Çünkü hatayı tespit edemediler. Aslında tek yaptıklarıda aracı sadece bilgisayara bağlayıp bakmaktı o kadar. Aracım 307 2.0 180 HP RC Motor. 2005 Model. Daha önce LPG takılmış. Sonradan çıkartılmış. Ben şimdi benzinli olarak kullanıyorum. Aracım ara sıra yolda giderken motor arıza ışığı yanıyor. Motor tekliyor gibi oluyor. Araç birden gazdan kesiliyor. Hemen sonra kendine geliyor. Bir keresinde otobanda 110 ile giderken yine böyle tekledi. Açıkcası beni epey korkuttu. Hatayı aldıktan hemen sonra özel bir servise götürdüm. Bilgisayarda herhangi bir kayıtlı hata çıkmadı. 3 kere farklı zamanlarda baktırdım sanırım. Her seferinde bilgisayarda hiç bir sorun gözükmedi. Bir kaç gün önce sıkışık trafikte dur kalk yaparak ilerlerken gene arıza ışığı yandı. Motor yolda stop etti. Bu sefer trafiğin ortasında kaldım. Bir kaç denemede marş basmadı. 2 -3 dk bekledikten sonra tekrar deneyince kendine geldi çalıştı. Bir kaç kilometre gittikten sonra tekrar stop etti. Sonra tekrar kendine geldi. Araç ilk zamanlarda daha seri gidiyordu. Bir kaç kere bu teklemelerden sonra sanki gaza daha az tepki veriyor. Eskiye oranla daha yavaş hızlanıyor. Bazen Antipolition Fault hatasıda görüyorum. Bu teklemeyle aynı sebeplemi farklı mı bilmiyorum. Sorunum özetle aracın hareket halindeyken arıza ışığının yanıp, aracın sanki kontak kapatıp açmış gibi teklemesi. Fikriniz nedir acaba?
|
|
![]() |
|
ssakyel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun.Benzer bir arızayı arkadaşım skoda aracında yaşamıştı.Hareket halinde iken tekleme yapıyor,gaz kesiyordu araç.Bilgisayarda arıza görünmüyordu ve sadece arıza yaptığında arıza ışığı yanıyordu.Sonra bobinin biri arızalı çıktı.Değiştirdi ve kurtuldu.Dediğim gibi sadece arızalar benziyor.Ama sizinki de ateşleme sistemi ile ilgili bence.Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlar kesin.İnşallah önemsiz birşeydir.
|
|
![]() |
|
KidCabrio307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KidCabrio307
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler. Biraz araştırırken başka yerlerde de ateşleme sistemiyle ilgili olabileceğini okumuştum. Orayada ilk fırsatta baktıracağım. Bir ustada hatayı kayıt etmek için bilgisayar bağlantısının yapıldığı sokete ufak bir aparat takıp o aparat ile hatanın kayıt edilebileceğini söyledi. Bir de o aparattan taktırıp hatayı yakalamayı umuyorum.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu tip problemler dediğiniz gibi ateşleme sistemiyle alakalı bir durum büyük ihtimal diğer arkadaşımızın dediğigi bobinle alakalı bir durum gibi gözküyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |