Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 klıma çalışmyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 klıma çalışmyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 klıma çalışmyor
    Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2020 Saat 20:17
Orjinalini yazan: murat dervisoglu murat dervisoglu Yazdı:

merhaba aranıza yeni katıldım direk konuya gireyim 
hocam bende Peugeot 206 2003 model 1.4 aracım var Manuel klima sabah çalışıyor idi bi anda kesildi hic bi çalışma yok sıcak yada soğuk en ufak bi üfleme yapmıyor bunu nasıl bi çözüm önerirsin ne yapmam gerek
Sigorta atmış olabilir.
Yukarı Dön
murat dervisoglu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı murat dervisoglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2020 Saat 04:28
merhaba aranıza yeni katıldım direk konuya gireyim 
hocam bende Peugeot 206 2003 model 1.4 aracım var Manuel klima sabah çalışıyor idi bi anda kesildi hic bi çalışma yok sıcak yada soğuk en ufak bi üfleme yapmıyor bunu nasıl bi çözüm önerirsin ne yapmam gerek
Yukarı Dön
çağrıaktaş Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı çağrıaktaş Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2016 Saat 00:12
arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim..Konu biraz eski hortlatarak bir yanlış yapmadım umarım..10 gün önce 2000 model roland aldım..dijital klimayı açtığımda eco modda ki sıcak üfleme hiç değişmeden devam ediyor..ve ekrandaki en düşük rakam 57 en yükseği 84..normalde 14 ve 20 küsür arasında olması gerekmiyor mu..ac modunda klima motoru devreye giriyor araç hafif bir sarsılıyor ama  sıcak üflüyor..derecelerle oynasam dahi birşey değişmiyor...o an aracın motorunda ne ısı varsa onu içeri veriyor gibi..fan hızı çalışıyor..iki gün önce de soğuk moda geçti bir anda klima çalışmaya başladı..bu seferde eco moda aldığımda normal serin hava üfledi sıcağa geçmedi..dün ise motor rolantideyken biraz gaz verdim 10 dk çalıştı araba birden sıcağa geçti..ac açtığımda motor çalışıyor ama sıcak üfleme devam ediyor.Forumda yeniyim umarım bir hata etmemişimdir yardımlarınızı bekliyorum saygılar..
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine..
Yukarı Dön
staticxxx Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı staticxxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2015 Saat 11:21
Orjinalini yazan: Cyrus35 Cyrus35 Yazdı:

K.bakmayın hiçbir yorumu okumadan yorum yazıyorum bilen bilmiyen arkadaşlar için örnek olsun bende eski aracımda A/C tusuna bastıgımmda tık diye bir ses gelip klima komprosoru devreye giriyordu ve motorun sesi bile değişiyordu. 

şuanki aracımda ise tuşa bastıgımda bir fark yoktu ve soğutma yapmıyordu acaba compurassormü çalışmıyor dedim ama her ihtimale karşı tamircilere güvenmiyorum ve ilk olarak gidip klima gazı bastırdım 50 tl ye o çıt sesi ve zorlanma olayı araçda klima gazı olmadıgında kompürasor boşa donuyormuş herhangi bir zorlanma basınç olmadıgı için ses farkını biz farkedemiyoruz ama gazı doldurttuktan sonra klimayı çalıştırdık ustayla ve çözüldü problem çok şükür. klima tıkır tıkır çalışır durumda ilk olarak klima sisteminizde kaçak varmı kontrol ediyorlar boşa hava basıp bastıkları barı takip ediyorlar düşme varmı diye 10 dkk boyunca herhangi bir eksilme olmaz ise klima gazını basıyorlar bilginize. Yalnız gaz doldurduktan sonra motoru felaket kasmaya başladı kompurosör gaz bascam diye açtıgımda rolanti düşüyor ve normal olarak motorda performans kaybı oluyor :)

geçen yıl benim başımada geldi klima sorunu. sağ olsun iyi bir elektrik ustası anında çözdü mevzuyu. bilmeyen birine denk gelseydik rektefeyeye kdar giderdi LOLLOLLOLLOL

usta bi daldı arabaya ön paneli sökmye başladı. dur yaw napıyon dedim. fan pervanesi varya oranın yanında 2adet yeşil röle var. onlardan bir tanesini değiştirdi. oowwwww araba buz gibi. verdik çoşkuyu sevinçten. ağustosta üşüttük iyimi LOLLOLLOLLOL
2000 206xs 90hp 190.000km
Yukarı Dön
Cyrus35 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Cyrus35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2015 Saat 16:10
K.bakmayın hiçbir yorumu okumadan yorum yazıyorum bilen bilmiyen arkadaşlar için örnek olsun bende eski aracımda A/C tusuna bastıgımmda tık diye bir ses gelip klima komprosoru devreye giriyordu ve motorun sesi bile değişiyordu. 

şuanki aracımda ise tuşa bastıgımda bir fark yoktu ve soğutma yapmıyordu acaba compurassormü çalışmıyor dedim ama her ihtimale karşı tamircilere güvenmiyorum ve ilk olarak gidip klima gazı bastırdım 50 tl ye o çıt sesi ve zorlanma olayı araçda klima gazı olmadıgında kompürasor boşa donuyormuş herhangi bir zorlanma basınç olmadıgı için ses farkını biz farkedemiyoruz ama gazı doldurttuktan sonra klimayı çalıştırdık ustayla ve çözüldü problem çok şükür. klima tıkır tıkır çalışır durumda ilk olarak klima sisteminizde kaçak varmı kontrol ediyorlar boşa hava basıp bastıkları barı takip ediyorlar düşme varmı diye 10 dkk boyunca herhangi bir eksilme olmaz ise klima gazını basıyorlar bilginize. Yalnız gaz doldurduktan sonra motoru felaket kasmaya başladı kompurosör gaz bascam diye açtıgımda rolanti düşüyor ve normal olarak motorda performans kaybı oluyor :)
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design
206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof
206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel
307 Technoplus 1.6 110bg
307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel)
Yukarı Dön
_ali_ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı _ali_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2015 Saat 15:58
Kaçağı nasıl tespit ettiler belki borudan kaçırıyordur, renkli gaz gözlükle bakılması lazım.
206 1.4 + LPG
Yukarı Dön
FERDİ CAN Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı FERDİ CAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2015 Saat 13:50
Arkadaşlar 206 aracimın klimasına gaz koyuyorum 1 ay içinde bitiyor.usta keçeden kaçırıyor bu olmaz dedi. Bu Nun tamiri yokmu
Yukarı Dön
ErolSs Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErolSs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 Saat 14:20
Orjinalini yazan: koray koray Yazdı:

renkli gaz basıp vanalarımı değiştirdiler yani

renkli gazı kacak olunca görmek içinmiş  bi gözlükleri var onla bakıyorlar kacak varmı yokmu diye
bide basarken 2 tane hortum baglıyorlar o hortumları bagladıkları yerdeki  vana baslıklarını değiştirdiler 
QWERTY
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 Saat 14:12
Hocam çoğu klimacılarda gaz kaçak kontrolü için cihazlar vardır, belli bir bar hava basılıp kaçak kontrolü yapılır normalde gaz basmadan önce yapılması gerekirdi.
Yukarı Dön
koray Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 Saat 13:59
renkli gaz basıp vanayımı değiştiler yani
Yukarı Dön
koray Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 Saat 13:51
renkli gaz basıp vanalarımı değiştirdiler yani
Yukarı Dön
ErolSs Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErolSs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 Saat 13:49
Orjinalini yazan: koray koray Yazdı:

arkadaşlar aracım 206 /2001 /1600 cc aracıma kliması için gaz koydum ama 1 ay içerisinde tekrar boşaldı baktırdım gaz bitmiş dediler .sorun neden olabilir. bir ustada keçesinden kaçırmış dedi ne yapmam gerek .. saygılar

aynısı bende de oldu 3 gün sonra bitti belaya kaldık :) baska yere götürdüm renkli gaz diyorlar ondan bastılar bide bas basılan vanaları değiştirdiler simdilik sıkıntı yok sükür
QWERTY
Yukarı Dön
koray Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 Saat 13:28
arkadaşlar aracım 206 /2001 /1600 cc aracıma kliması için gaz koydum ama 1 ay içerisinde tekrar boşaldı baktırdım gaz bitmiş dediler .sorun neden olabilir. bir ustada keçesinden kaçırmış dedi ne yapmam gerek .. saygılar
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2010 Saat 18:59
kardeş ben konuyu yeni gördüm eğer hala takip ediyorsan yazayımda uyanık ol diye diyorum senin olayın çözümü o resimlerdeki motorun değişmesidir ve fiyatıda 176 tl dir servisten al orjinal 20 tl ver taktır o ustayada daha gitme dolandırıcı o anladığım kadarıyla hhaaa buarada onuda kendin takabilirsin ben sökerlerken baktım çok kolay sadece torpidoyu sökeceksin bende yaza doğru alıp taktırcam şuan aracım sadece sıcak üflüyor soğuğa gerek yok diye manual olarak kullanıyorum haa buarada parçayı değiştirmiycem dersende o motorun üstündeki kolu çevirdiğinde bu seferde soğıuk üfler sıcak üflemez o motor zaten sıcak soğuk çalıştırma motoru sakın 500 tl falan verme kardeş
Yukarı Dön
enverce Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı enverce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2010 Saat 14:00
Bu Haftasonu Klimacıya götürdüm. Topkapıda Teknik Klima Mehmet Ustaya. Önce gaz kaçağı olup olmadığına baktı. sızıntı yok. sonra klimaya gaz bastı. ilk 3 - 5 dakka güzel üfledi sonrasında kesti. Usta Klima uzun bi süre çalışmadığından kompresörün arkasında valf tembeleşmiş bi açıp abi açmıyo. Bi kaç defa motoru açıp kapayalım belki düzene girer dedi. denedikte bi ara tam oldu gibi oldu üfledi ama sonrasında gene sıcak üflemeye dewam etti. Usta valf değişcek dedi. Kompresörün arka kapağını açıp. Diske benzer valfi çıkardı. yerine başka valf taktı. Ama sorun hala düzelmedi. Kompresörün içindeki silindirler var. pistona benzer. silindir yuvalarında boşluk var. Kompresörün değişcek dedi. Kompresör+İşçilik+Gaz =500 lira masraf çıktı. Seneye yaza doğru yaptırmayı düşünüyom artık. Bu olay baya canımı sıktı.
Yukarı Dön
ali ozgoktas Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ali ozgoktas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2010 Saat 23:51
sanırım bu parçaya benzer parça 206'lar için torpido altına denk geliyor normal çalıştığında devreye girme sesi çıt diye bu kısımdan geliyor bu pazartesi açık olursa serviste baktıracağım neymiş öğreneceğiz.Ayrıca 307'ler için resimli açıklama süper olmuş emeğinize sağlık.
saygılar
Yukarı Dön
badcombatant Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Aralık - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı badcombatant Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 Saat 18:48
Ortalama (her soğutucu gaz için farklılıklar vardır) alçak basınç 4 bar (60 psi) yüksek basınç  max. 20 bar (300 psi) bunlar ortalama değerler klima çalıştığından çift manometre kullanırsan alçak ve yüksek basınç değerlerini aynı anda okursun kompresör çalıştığı halde bi sıkıntı varsa bu değerlere bakarak kolayca anlarsın klima çalıştığı sürece kompresörde sistemde bi sıkıntı yoksa bu değerler çok az miktarda oynar ya da oynamaz sabit kalır (dış ahava sıcaklığına fan kadamesine bağlı olarak) zaten klima 2 - 3 dk devamlı çalışırsa değerler kendini dengeler tabi bi sıkıntı yoksa eğer sıkıntı varsa ya başta bu değerleri yakalayamazsın ya düşüktür yada yüksek, diğer bi olayda başta bu değerleri yakalarsın sorun sıkıntı yok normal çalışırken bu değerler birden dengesizce oynamaya başlar yüksek basınç düşer
Yukarı Dön
enverce Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı enverce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 Saat 18:03

Alcak ve yüksek basınç değerleri ne olmalı. ?  hiç basınç yoksamı bozuktur.  yada belli bi basınca kadar sağlam, eksik isemi bozuk olduğunu anlarız kompresörün ?.

Yukarı Dön
badcombatant Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Aralık - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı badcombatant Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 Saat 15:29
Orjinalini yazan: enverce enverce Yazdı:

Merhaba arkadaşlar bende formda yeniyim. benim 206'ta klimaya gaz bastırdım. ilk 1 dakka güzel üfledi. sonra tekrardan sıcak üfledi. klima kompresörü arızalıdır denildi. Digital klima,, Konu hakkında bilgi sahibi ve tecrübesi olan arkadaşlar varsa lütfen yardım edermisiniz. haybeye 300 liraya çıkma kompresör almak istemiyorum.

Kompresörü değiştirmeden önce mutlaka klimanın basınçlarını ölçtür orada herşey belli olur zaten alçak ve yüksek basıncını ikisinide ölçtür manometreyi bağlat aç klimayı basınçları oku
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 Saat 14:56
Orjinalini yazan: enverce enverce Yazdı:

206 GTI'yın kliması 307 ile aynımıdır ??

En azindan mantigi aynidir. Belki parca yerleri degisebilir diye dusunuyorum ancak kesin bir bilgim yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 214 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6422 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 180 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 457 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 369 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107564 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1608 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3244 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9950 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8978 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1077 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1195 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1689 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55626 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1433 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2694 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 285 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2852 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
badking530 1
freestyle53 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English