|
Soğutma Suyu'nun Aracın İçine Sızması Problemi |
Yanıt Yaz | Sayfa <1234 6> |
Yazar | |
Ytaşkın
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Mart 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yıllar önce açmış olduğunuz from çok işime yarayacak gibi duruyor.
İnşallah 206 dada aynı şekilde sökuluyordur. Resimler için Teşekkürler. |
|
Saygı ön planda.
|
|
palet
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Öncelikle bilgi paylaşımınız için bende Teşekkür ederim. burada ki adımları takib ederek bende kendi aracımın kalorüfer peteğini değiştirdim.
Benim aracım 2005 SW. Benim aracımda dijital klima olduğu için çok ufak bir farklılık var. oda peteğin girdiği yuvanın arka tarafında petek içersine giren iğne şeklinde bir hararet sensörü var. peteği yuvasından çıkardıktan sonra bu sensörü dışarıya çekip almalısınız. yeni peteği yuvaya yerleştirdikten sonra da sensörü yine kendi yerine "peteğe" saplayarak takmalısınız. Dijital klimalı 307 lerde kalorüfer radyatörü parça numarası 6448.K0 ve orjinal petek alırsanız kutu içersinde 2 adet oring ile peteğe bağlanan plastik borunun 3 adet cıvata ve somunu kutu içersinden çıkıyor. Oring ölçüsü soran arkadaşlar olmuş o'ring çapı 20 mm. ve Orjinal oringler yuvarlak. kare değil. Sanırım arkadaşımızın bahsettiği "kare oring" bu yuvarlak oringlerin 3-5 yıl sonra kare şeklini almasından ibaret bir olay. Birde şu petek su giriş hortumunda bulunana hava alma tapasını benim gibi motor yuvasına düşürürseniz telaşlanmayın, Lastik sibop kapağı birebir aynı ürün. Bu tapanın yerine Kullanabilirisiniz.
Düzenleyen palet - 04 Mart 2016 Saat 10:48 |
|
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ
|
|
cihan_ch
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2016 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu yararlı bilgiler için çok saolun bende bu dediğiniz işe girişicem, çünkü bende su eksilme yok, petek gayet iyi ısıtıyor kesin oringler...
|
|
tsufrankwoli
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 152 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tsufrankwoli
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Yaralı sağ olun.
|
|
serky54
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2014 Konum: 54 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben problemimi giderdim yaklaşık 4 saat sürdü,
okadar illet yerdeki 3. civatayı sıkmak çok zahmetli, söktükten sonra heryerde oring bulunabilir, oringin ölçüsünü hatırlamıyorum boruyu götürdüm oringlerde 2x2 adet kullandım, 3 civata arkasınada fiberli somun attım iş çözüldü, |
|
Ahmetaltan
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ahmetaltan
|
Aynı problem benim aracımdada var. Cıvata ları sıkmama rağmen suyu sızdırıyor. Oring ölçülerini bilen arkadaş var ise bizimle paylaşabilir mi. Malum sökme den Oring leri alırsak işimiz daha kolay olur..
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam oncelikle vida olculerini bilmiyorum ben elimdekilerden uygun olculerdeki somun ve vidalari kullandim sofor tarafindan egilirseniz gorursunuz tork alyan lazim sokmek icin sokup hordavatcidan uygun olculerde alabilirsinjz oringleri oncelikle vidalari sıkın. Eger damlamaya devam ederse sokup degistirisiniz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
serky54
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2014 Konum: 54 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
civata olarak ölçü belli midir?
önceden hazırlığımı yapayım , oring ölçüsü falan? |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Çözersiniz hocam biraz el beceriniz varsa kolay ben kalorifer petegine kadar iki kere söktüm taktim dunya para vermeyin iyi bir usta yapar zaten uygun bir sekilde oncelik iki vida alip vidayi sıkmanınızı tavsiye ederim
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
serky54
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynı sorun bende de mevcut, umarım radyatörü değiştirmeden işi çözeriz..
|
|
thecarb
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar bence öncelikle hiç uğraşmadan içerideki plastiği sökün ve peteğe giren/çıkan o borudaki tek civatayı sıkın ve diğer iki civata deliğine de birer civata alıp takın. araçtaki tireşimden vs vidalar gevşiyor. ringler sıkışınca sızıntı engelenebilir. benim araçta o tek vida oldukça gevşemişti.
|
|
Mesut48
3. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
A.selam kardeşim :) Focustan sonra unutma bizi arada gazla resimleri :) Allaha emanet
|
|
__B0DRUMLU__
|
|
monalos
3. Vites Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kocaelinin neresindesın abi foto atarmısın hangı cıvatayı sıktın bende de var 206 kalarifer aynı sorun
|
|
PEUGEOT 206 FARKI 1.4 BENZİN XT 2002 ABS
|
|
ahmed206
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu konu 307 için açılsa da muhabbet aynı muhabbet. Çok küçük farklarla aynı yerde bulabilirsiniz.
Sadece 206'nın o bölgesi az daha dar. Mesut abime selamlar bu arada ;)
|
|
Mesut48
3. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Valla benimkini usta değiştirdi bu konunun içeriğindede bir kaç yerde aynı olduğu yazılmış.
Şu konu nimet bence Tekrar Allah razı olsun konudaki herkesten.
|
|
__B0DRUMLU__
|
|
sezar206
3. Vites 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aracın 206 değil mi nasıl yapıldı biraz anlatır mısın bende oringleri değiştircem de. 307 ile aynı mı
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
Mesut48
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Eski bir konu ama tazelenmesinde fayda var,
Antifiriz koyduktan yaklaşık 1 hafta sonra paspasın altı göl oldu.Ustayı aradım göğüslük inecek petek delinmiştir dedi.Hemen buraya baktım ve bu konuyu buldum başka bir ustayı aradım aynı şeyleri söyledi bende bunlarda oring varmış değişen deyince ha seninki onlardan mı dedi getir değiştireyim dedi. Herşey dahil 20 TL'ye işim bitmiş oldu. Konuyu açan ve bilgileri ile destek sağlayan arkadaşlar sayesinde bugün 300 TL vermekten kurtuldum. Allah onlardan razı olsun.
|
|
__B0DRUMLU__
|
|
ahmed206
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Valla ben o konuda bilgi sahibi değilim, faydası ve zararı ne olur bilmiyorum ama muhtemelen sıcak/soğuk fark ediyordur. Ben daha çok sevmeye başladım aracımı ya, eskiden kaloriferi açınca aracın içine koku yayılıyordu, artık düzeldi.
|
|
paraglider
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2013 Konum: tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı paraglider
|
Çok garip şekilde bazen hiç damlatmıyor. Bazen de bakıyorum ki damlatmış. Bir daha sıkıp tekrar bekleyeceğim dediğin gibi. Bir de bu radyatör delik kapatıcı katkılardan kullansak işe yarar mı acaba?
|
|
ahmed206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Zaten tahmin etmiştim fransızların böyle bir pintilik yapacağını :)
Bence hemen sanayiye gitme, önce vidaları sıkmayı dene. Benim arabayı yapan eleman "abi 3-4 gün sonra gel bir daha sıkalım vidaları, yoksa yine sızdırabilir" dedi. Vardır bi bildiği ;) |
|
Yanıt Yaz | Sayfa <1234 6> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |