![]() |
|
Su eksiltme |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
blntctn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2015 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 451 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2016 Saat 07:32 |
Arkadaşlar merhabalar tekrardan,
her ne kadar araç değişsek de aracı babama weremediğim için arızalarından sorumluyum :) Dün sabah aracı çalıştırdım bi suyuna falan bakıyım dedim bide baktm eksik war neyse gidip antifiriz aldım karşı petrolden 3 litreliklerden 2 litre antifriz aldı son baktığımda aracın suyu wardı hiç hararette yapmadı neyse doldurdum işe gittim geldim dönüşte yine baktım kalan 1 litreyide doldurdum gece inip meraktan baktım yine hafif düşmüş sewiye, aracın altına üstüne bakıorm birşey yok damlama yok hiçbirşey yok, motor yağına baktım sewiyede artma warmı diye yok sewiyede artmada yok yağın inceliğindede görünen birşey yok bu su nereye gitmiş olabilir. en son kaloriferden su kaçırıyordu onu yaptırmıştım şoför tarafında ıslaklık wardı baktım o da yok onda da sıokıntı yok neden böyle düşürdü su sewiyesini onu anlamadm.
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
Volkswagen Golf 1.4 TSI |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yedek su deposunun kapağı değiştimi hiç :)
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
blntctn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2015 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 451 |
yedek su deposu kapağı dediğin nedir abi onu bilmiorm hiç :)
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
su eklediğimiz deponun kapağı
https://www.peugeotturkiye.com/peugeot-206-radyator-kapagi-orjinal Düzenleyen sonerkyl - 24 Şubat 2016 Saat 09:34 |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
yok abi değişmedi hiç
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
|
arızalı olabilir değiştir bence eger devam ederse motorla ilgili bir problem vardır o zaman ucuz bir parça 15-20 tl gibi dene bir bakalım devam edecekmi eksiltme
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
değişeyim bi bakıyım abi warmı başka aklınıza gelen sorun olabilecek birşey
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
|
valla aklıma kontrol ettim diyorsun kaçak görmedim diyorsan motorla ilgili bir sıkıntı olabilir iyi bakmak lazım. radyatör hortumlar termostat yuvası vs. gözlemlenmeli
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
akk0212 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
boruları kontrol edin gevşeme veya çatlama olabilir, sadece kapaktan o kadar çok su kısa sürede kaçmaz bence, lpg varsa o borulardan da yapar.
|
|
307 1.6 hdi
|
|
![]() |
|
İbRahiM_qüRcaN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2015 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı İbRahiM_qüRcaN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle geçmiş olsun . Radyatör peteklerinde ıslaklık varmı kardeşim ?
|
|
![]() |
|
borularda olsa en azndan arabanın altında bi ıslaklık olur diye düşünüyorum, motorada gitse az değil 2 3 litre en azndan motora kapağını açınca yada yağ çubugundan bakınca damlama yapar yağa karışsada anlamadım nasıl iştir.
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
|
Cyrus35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Temmuz 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 532 |
*Radyatör kapağından kaçırabilir.
*Kalorifer hortumlarından bağlantı noktalarından kaçırabilir. Fark etmezsin bile aracın şasesine *iç döşeme altlarına doluyor olabilir. motor bloğunda çatlak olabilir(Hiç istemiyceğimiz sıkıntı. kötü düşünmemek lazım) *Radyatörde delik olabilir arac yol alırken su ısındıkça basınçla atıyor olabilir. *Daha önce hararet yaptıysa ve conta yaktıysa kaçak yapıyor olabilir. ( Ki o su zaten motor blok sıcaklığından buhar olup uçar nereye&nerden aktığınıda bulamazsın.) ÇÖZÜM: Aracı gerçekten ilgilenicegini seni kandırmıycagını düşündügün bir tamirciye gidip askıya alınıp o şekilde çalıştırılıp kaçak olasılı olabilicek yerleri el ve göz ile kontrol etmek olucaktır. Deneme yanılma ile yapılcak bir durum değil ciddi bir kaçak söz konusu nereye nerden gittiğini öğrenmek önemli o yüzden peşini bırakma derim. ![]() |
|
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design 206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof 206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel 307 Technoplus 1.6 110bg 307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel) |
|
![]() |
|
hocam çok güzel açıklamışsınız bu arada araç çalışmadan su eksiliyor çalışırkende mutlaka eksiliyordur yani buharlaşmadan öte, ayrıca üst kapak contası yakmamıştır çünkü daha bugune kadar hiç hararet yükselmedi
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
|
usta307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2016 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
Kardesim arac soguk icen hortumlari lpgli ise beyne giren hortumlari kontrol et yaz aylarinda su kullanildigi icin isinan su kirencleme yapiyor antifiriz ise bu kirecleri cozuyor yazin su eksiltmeyen araclar ksisin su eksiltiysor benim ayni problem oldu arac sicakken su kaybini goremiyorsun ustam sabah calistirmadan soguk iken hortumlari kontrol et dedi ordan bulduk
Düzenleyen usta307 - 24 Şubat 2016 Saat 14:56 |
|
![]() |
|
red 206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
s.a arkadaşlar aynı sorun bır ıkı haftadır bendede vardı bir gün aksam aeve gelırken arabayı tam park ediyorum baktım su ikazı verdı neyse sabah bakarım dedım sabah gelıp baktıgımda arabanın depoda su kalmamıstı neyse tamamladım ertesı gun sonra bı baktım yolda gıderken aynı ikazı tekrr aldım abktım su eksıltmıs neyse suyu tamamladım bıraz yol gıttım hararet maks 97de fan acıyor orayı gecmıyor sukur arabayı cektım kenara actım kaputu bıde ne goreyım arabanın su depeo kapagından buharla bırlıkte fıslama sesı gelıyor neyse gıttım kapak aldım yenı 15 tl taktım ılk gun bırsey olmadı sonra bı sabah suyuna bakım dedım kapak elıdme kaldı kapaghın ıcındekı contada depoda penseyle soktum eskı kapagı gerı taktım bu arada su yıne azalmıstı arac sımdı amcamda bakalım ne cıkıcak. sorunu bulunca haber edıcem.
|
|
hız yapmak marifet değildir,asıl marifet başkalarının canını tehlikeye atmamaktır.
|
|
![]() |
|
Cyrus35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Temmuz 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 532 |
Arkadaşlar aracınızın kaputunu açıpp heryerini kontrol ediceksiniz. Gözüken bir şey yok ise askıya alınıp bakılıcak.
|
|
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design 206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof 206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel 307 Technoplus 1.6 110bg 307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel) |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Bence aracın içine akıyordur tekrar kalorifer bağlantılarına falan bakın hocam. İşin ilginci araç çalışmadan su eksilmesi. İllaki bir yerden kaçağın görülmesi lazım. Altına bi gazete serip bekle hocam.
Kapaktan olacağını zannetmiyorum çünkü ordan buhar şeklinde atar. Bunun için de aracın çalışıp suyu ısıtması lazım ki buhar olarak dışarı atsin. Düzenleyen talip206 - 24 Şubat 2016 Saat 21:13 |
|
![]() |
|
dün soğukken azaltmasına karşın bugun arabayı dünden beri çalıştırmadan bırakmıştım altına üstünde birşey yok arabanın su eksiltmeside yok yarnda aracı bi ustaya götürecem baksınlar yola gidecek aksilik çıkarmasn
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
|
srdrgktp ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2015 Konum: Burhaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
Merhaba Arkadaşlar ;
1,4 tdci fiesta ile 206 motorları biliyorsunuz ki aynı eski kasalarıyla. fiestada da başımıza geldi benim 206 aracımda da. Suyu motor içersiinde dağıtan bir kallektör tarzı bi parça var. 206 ve fiesta dizel motorlarda akü ile hava filtresi arasından el feneri yardımıyla baktığınızda ince bir nemlilik göreceksiniz eğer sorun ordaysa. 80 100 tl civarında bir plastik döküm parça. Birde şansınızı buradan nedeyin derim. Saygılarımla herkese hayırlı işler.
|
|
![]() |
|
Bu akşam ustaya goturup bi gösterecem bakalım ne çıkacak
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |