![]() |
|
Oksijen Sensörü Peugeot 106 XR |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Pug106 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2016 Saat 22:25 |
Abilerim Selamün Aleyküm,Haftalarca Aracımın Sürekli Boğulma Sorunuyla Uğraşmaktayım,Hiçbir Ustada Çözüm Bulamıyor..
ŞİMDİ SORUM ŞU: BUGÜN OKSİJEN SENSÖRÜNÜN FİŞİNİ ÇEKTİM FAKAT ARABA ARIZA IŞIĞI YAKMADI,KONVERTÖR YOK ARABAMDA ALDIĞIMDAN BERİDİR ÖYLEYDİ.ACABA BEYİNDE SIKINTIMI VAR YOKSA SENSÖR İPTALMİ? BUGÜN BIRAZ TURLADIM TÜM SENSÖRLERİ TEMİZLEDİM KENDİM KELEBEK DAHİ AMA YİNED ŞU BOĞULMAYA ÇÖZÜM BULAMADIM.. ENTERASAN OLAN ŞU Kİ ARACIM ARADA BOĞULMA YAPIYOR VE STOP EDİYOR. LÜTFEN YARDIMLARINIZI VE BU İŞİ HALLEDEBİLECEK USTA ARIYORUM İSTANBUL BAĞCILARDAYIM. |
|
![]() |
|
aktivist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Kasım 2015 Konum: Şanlıurfa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kardeş serviz komple boğaz kelebeğini 900 liraya değişmiş setini yine de çözüm bulunamamış oksijen sensörünü sağlam bi tane tak belki işe yarar yakıt filtreni kontrol ettir kirli dolu mu değil mi.. genel bi kontrol gerekiomuş tamirciler pek yanalmıyo kronik imiş güya :/
|
|
Peugeot 206 1.6 xt 16V 66.1 kw
|
|
![]() |
|
Pug106 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
Valla Ne Yapacağımı Bılmıyorum Hocam Ya
|
|
![]() |
|
Fışı Çektim Yine Arıza İşığı Yanmıyor Kafayı Yiyecem Birgün Yemin Ediyorum Arabadan Soğudum.
|
|
![]() |
|
Başka Bilgisi Olan Varmı?
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Benzinde mi yapıyor gazda mi?
Motor soğukken mi sıcakken mi? Bunları yazarsanız daha faydalı olur. Birde bazı durumlarda yağmur falan yağdığında su alma durumunda bu tarz arızalar oluyor. arıza olduğu zamanlarda yağmur falan yağdı mi |
|
![]() |
|
bb-mahmut ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2016 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bb-mahmut
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
abim ben 6 ayda 106 nın motor ustası oldum sorunu alahın kulu bulamadı benim sorunum da bogulma idi ama şu bogulmanı bana bi detaylı açıklarmısın egzoz duman durumu gaza basınca neler oldugunu rolantideki durumu tekleme vs bunları açarsan sana yardımcı olabilirim. benım motorda değişmeyen parça kalmadı motoru yeniledim resmen diyebilirim aceba ondanmı bundan mı derken ipin ucunu kaçırdık cok cok cok basit bir arza cıktı.benim paracıklarda resmen çöpe gitti :)
|
|
![]() |
|
bb-mahmut ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2016 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bb-mahmut
bu arada ek not oksijen sensörünün fişini çekince arza ışığı yakmıyor 106 cok tuhaf dimi :)
|
|
![]() |
|
Aynen abi ışık yakmıyor ben dün tüm rütbeleri yaptım bütün sensörleri çıkardım temizledim bu sefer hiçbir sorun kalmadı bayada gezdim Bogulma Yok
Şimdi motor ilk çalıştığında tekmelemek yani kesik kesik çalışıyordu ve gaza geçince on numaraydı şimdi kesik kesik çalışmıyor sensörleri temizledikten sonra oksijen sensörü hariç tabi yani anlamadım gitti Ve Sıcakken yapıyor bu bogulma lafı abicim |
|
![]() |
|
Abilerim Araba Arıza yaparken yağmur felan yapmıyordu yani ondan olacağını zannetmiyorum pek dediğim gibi abi benzinden gazlara bogulma yapıyor ve motor Sıcakken
|
|
![]() |
|
Bu Oksijen sensörünü iptal etsek birşey Olurmu abilerim?
Biraz Yanlış Yazmışım Kusura Bakmayın Telefon almanya'dan geldide klavyesi tuhaf :) |
|
![]() |
|
Bilgilerinizi Bekliyorum Abilerim.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
ışık yakmıyorsa ya tesisatta yada beyinde problem var oksijen sensörünün genel tanımını söyleyim
Oksijen sensörü (lamda sondası) katalitik konvertörden önce egzoz manifolduna mümkün olduğu kadar yakın bir yere monte edilmiştir. Bu sensör egzoz gazındaki
oksijen oranını ölçer. Bu oran motora yanma için gönderilen yakıt-hava karışım oranına ait ölçü olarak oksijen payının oluşmasını mümkün kılar. Sensörün bu oksijen miktarına bağlı olarak gönderdiği sinyale göre ECU karışımınzengin veya fakir olduğuna karar verir. Böylece enjektörlerin açık kalma sürelerini ayarlar. Karışım oranının kontrolü her saniye yapılır ve egzoz gazlarının yanmış olarak atılmasını ve katalizatöre gelen gazların içinde yanmamış gaz oranının en düşük seviyede olmasını sağlar. Sensörün içerisinde bulunan zirkonyum dioksit (ZrO2 – seramik madde) çok ince mikro delikli, platinyum tabakasıyla kaplıdır. Dış kısmı egzoz gazına maruz olan sensörün iç kısmı atmosfere doğru havalandırılmış olup bilgisayara bir kablo ile bağlıdır. Bu farklı ortamlarda bulunan (egzoz gazı elektrotu ve dış hava elektrodu) elektrotlar gerilim üretirler. Sadece kurşunsuz benzinle kullanılabilen sensör aslında galvanik bir pildir. EURO 3 emisyon standardına sahip araçlarda katalitik konvertör veriminin kontrolü amacıyla konvertör çıkışına ikinci bir oksijen sensörü konulmuştur. |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Soner Abi Ben sanzumani yaptırırken sanayide eve gelince otobanda bir kere yanmıştı durdum stop ettim gene çalıştırdım bu sefer o gündür bu gündür dahada yanmadı yani manifold orijinal değil benim adamlar değiştirmiş aldığımda abim acaba iptali bilmiyorum
|
|
![]() |
|
Bugün foto çekecem sana soner abi sensorun
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
hmm manifolt ta sıkıntı olabilir orjinel deil derken yan sanayimi yoksa uydurmanı yapılmış eger tam oturmadıysa manifoltta kaç felan varsa bu tip problemlere sebep verebilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Abi Elle Yapılmış Herhalde Ama Arabaya İyi Ses Veriyor Atacam Resmi Biqazdan
|
|
![]() |
|
Safatugan07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2021 Konum: Yenimahalle Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Safatugan07
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |