![]() |
|
307 Direksiyon Pompası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2016 Saat 09:28 |
arkadaşlar 2004 1.6 xs aracımın direksiyon pompasıyla ilgili olarak bir durum var.
aracı ocak 5'te aldık hava sıcaklığı oldukça düşüktü ve araba sabahları veya uzun süreli parklarda sıcaklık -2 derece civarına kadar düşmüşse aracı çalıştırınca problem yok ancak sağa veya sola çevirdiğimde pompa devre dışı kalıyordu. geçen hafta karabükten gelirken yolda sıcaklık -12 civarına düştü giderken bile devre dışı kaldı direksiyon pompası. 1 haftadır malum hava sıcaklığı 8 derece üstünde ve bir defa bile devre dışı kalmadı pompa. kaç tane ustaya gösterdiysem pompa revizyon olacak diyor. iyide bozuksa neden sıcaklarda yapmıyor. ben hidrolik yağından şüpheliyim. sizce yağı değiştirsem düzelir mi. başına gelen varmı. yağıyla beraber 400 tl tamir edecekler aksi taktirde.zar zor parasını denkleştirdim ancak şimdilik problemi yok diye ellettirmiyorum. boşuna 400 tl vermekten çekiniyorum.
![]() |
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
pompada vızlama varmı
|
|
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
|
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
üst pompada vızıldama var. yağıda tam şuanda.
|
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
o zaman suanlık bi sorun cıkaracagını sanmıyorum ama cok kullanmanı tavsiye etmem bu sekilde değişmesi gerek bendede aynı sorunlar oldugunda değiştirdim benimkide sıcak havalarda yapmıyordu. değişeceği için boşuna diye düşünme
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
tamir ettirme değiştir fiyatı uygun
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
ayrıca pompa ötmeye başladımı değişir derler
|
|
|
|
![]() |
|
307'nin pompası 750 tl. yan sanayi oda . orjinali çok pahalı.
ayrıca soğuklarda yapmasının sebebi hidroliğin özelliğini kaybedip sertleşmesinden dolayı olabilir mi. şimdi 300 tl verip revizyon yaptırıp kullanmak varken 450 500 tl yan sanayi malzemeye para vermek mantıklı gelmiyor. vızıldamayan direksiyon pompası yok. elektro servo olduğu için. bildiğim kadarıyla 206nın elektro servo değil benimki değildi en azından.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
evet 206 elektro servo değil vızıldamadan kastetdiğim rahatsız edecek düzeydemi idi. artık size kalmış yan sanayide olsa revizyondan daha uzun süreli kullanım sağlayacağı kesin
|
|
|
|
![]() |
|
kesin olarak bu pompanın sıcaklıkla bir sorunu var. 3 derecede 2 gündür marşa basıyorum kütük gibi oluyor. yağını değiştirerek başlayacağım sorunu çözmeye.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |