|
pejo 307 automatic gear fault hatasi |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
ndiali
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2016 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2016 Saat 14:21 |
Arkadaslar merhaba 2004 model pejo 307 1.6 benzin lpg otomatik aracim var sanziman ustasinda selenoidler ve sanziman yagi değişti ama araçta problem değiş medi araç isiminca tekrar ayni hataya geçip korumaya alıyor aracı - kar ve s işareti kalıyor başka çözüm var mı teşekkürler
Dip not: birsey Farkettim kaloriferi açınca arizayi veriyor hemen bugün kaloriferi açmadan 20km yol yaptım herhangi bir arıza vermedi kaloriferi açtıktan 2dk sonra automatic gear fault hatasi verdi çok garip Düzenleyen ndiali - 13 Şubat 2016 Saat 17:32 |
|
burakrak53
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: Rize Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Hocam usta'mı söyledi selenoidlerde sıkıntı olduğunu belki başka bir sorun var. Bir de şöyle bir şeyden bahsediliyor eğer selenoidler makyajlı kasada düzeltilen yeni tip selenoid ise aracın beyninde ona göre bir güncelleme yapmak gerekiyormuş. Bence senin selenoidleri beyne yani ECU ya tanıtman gerek diye düşünüyorum sorunu çözerseniz buraya da yazın. Geçmiş olsun
|
|
307XT. 1.6 109hp AL4 sunroof 2004
facebook.com/307Turkiye |
|
ndiali
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2016 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sasmazda aydogmus sanziman var ordakiler söyledi bilgisayar a bagladikdan sonra bu arızası vermiş ama dediğim gibi bu hatayı almaya devam etti adam direk sanziman ı sifirlicaz abi dedi guvenemedim forumda bir çok konu var ama net çözüm bulamadim eğer başına gelen olduysa ve çözümü bulabildiyse çok makbule gececek
|
|
burakrak53
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: Rize Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
|
Valla çok kişi yazmış bu konuda forumda çok var mutlaka birisi yardımcı olacaktır. Ben başka bir yere de gösterseydin genelde selenoid yağ değişimi ile çözülüyor problem. Bu hatayı belirli bir mesafe gittikten sonra mı alıyorsunuz?
|
|
|
ndiali
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
EEvet genelde isindiktan sonra oluyor
|
|
ndiali
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
CÇok değişik birsey Farkettim ben kaloriferi açtığım zaman bu hatayı alıyorum kaloriferi açmadan 20km yol yaptım herhangi bir arıza vermedi açtıktan 2dk sonra automatic gear fault hatasi verdi çok garip
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bir yerde şase yapmis olabilir. Forumda konusu vardı bir ara. Aküyü söküp altında ki şanzuman beyninin kutusunu açıp balata spreyi ile temizleyen bir arkadas sorunun geçtiğini anlatmıştı. Ankarada meşhur şanzımaci çözüm oto kamil ustaya danış bi istersen.
Birde arıza ne zaman yapıyor giderken birden mi yapıyor yoksa durup vitesi n ye yada r ye aldıktan sonra tekrar d ye alıp giderken mi yapıyor |
|
burakrak53
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
|
Evet kamil ustayı bende duymuştum ilk güzel bi soruştur bence direk şanzımanı komple yenilettirme bence seleneoidleri değiştiğin için farklı bir problem olmalı normalde düzelmesi gerekir
|
|
|
ndiali
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Düz yolda giderken oluyor dururken veya vites değiştirirken değil pazartesi Kamil ustayı arayacağım inşallah sorunu cozer
|
|
ndiali
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ozellikle yokuş aşağı ve yokuş yukarı giderken olur tak diye bir ses sonra arıza kodu
|
|
ndiali
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kamil usta 2850 masraf ile yaptı arabayı...
|
|
burakrak53
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
|
Hangi parçalar değişti acaba?
|
|
|
ndiali
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
1 tk balata 1 tk piston 2 ea bant 1 tk burç 1 ea teflon 1 ea sanziman arka contasi 2 ea valf 1 ea çıkma Konvertor 7 litre Yag 1 ea sanziman yagi filtresi işçilik 750 toplam 2650tl
|
|
burakrak53
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
|
Bayağı bir şey değişmiş geçmiş olsun inşallah problem çıkmaz
|
|
|
ndiali
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bugun yine aynı arızayı aldım kafayı yicem o kadar parça değişti hala aynı problem
|
|
loyalnovember
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2016 Konum: VAN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı loyalnovember
|
Aynı sorun bende de oldu.agustos 2015 te aldığım 2004 model 307 aracımda bır ay sonra s ve kar işareti göründü.servisinde selenoid ve yag değişimi oldu sorun bitti 700 tl ye mal oldu
|
|
ATIN ÖLÜMÜ İTİN BAYRAMIDIR
|
|
loyalnovember
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2016 Konum: VAN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı loyalnovember
|
peugeot otomatik vites sorunları malesef bitmiyor.irili ufaklı bircok sorun yasadım.gazda titremeden buji değişimine benzin ibresi sorunu vb ..en son 50 tl lik benzın aldım 65 km sonra uyarı ve ikaz..inanılmaz!!peugeot seviyorsan katlanacaksın..
|
|
ATIN ÖLÜMÜ İTİN BAYRAMIDIR
|
|
ndiali
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sorun hala devam ediyor
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
şanzuman beyni kontrol edildimi
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam şu linki inceler misin
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=40396&KW=&title=automatic-gear-fault-cozumu o kadar masraf yapmışsınız tekrar ustaya götürdünüz mü sonuçta nerdeyse herşey değişmiş garanti vermesi lazımdı. |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |