![]() |
|
307 gaz yememe |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MehmetMehmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2013 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2016 Saat 15:52 |
arkadaşlar herkese merhaba...tuhaf bir konuyla karşı karşıyayım...aracım 307 1.6 16v ve 2003 model...atiker lpg takılı...aracımda güneşli havalarda hiç sorun olmuyor.ama yağmur yağınca araba gaz yemiyor.pat pat ses çıkarıyor ve gaz yemiyor.sabahları işe giderken trafik yoğun oluyor ve sıkışık trafikte 1. viteste yada 2. viteste gaz yemiyor dolayısıyla araba stop edip tüm trafik kitleniyor.bazende sönmüyor ama pat pat diyerek az az ilerleyerek sağa zorla çekiyorum.biraz zaman geçince yani 15-20 dk sonra arabayı çalıştırıyorum ve hiç sorunsuz şekilde yola devam ediyorum.
bu durum hem lpg de hem benzinde yapıyor. tamirciye götürdüm cevabı şu oldu: ateşleme bobini değişecek dedi.nemli ve yağmurlu havalarda ateşleme bobini terleme yapıyor.terleme yapınca araba gaz yemiyor ve 15-20 dk sonra o terleme kuruyor daha sonra normalleşiyor. ben parçacıya sordum valeo marka ateşleme bobini 170 tl dedi.ama iadesi yokmuş.yani sorun ateşleme bobininde değilse boşuna almış olacağım. bu arada bujileri 7 bin km önce ngk iridyum buji taktırdım. umarım meseleyi anlatabildim. yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden herkese teşekkür ederim...
|
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam geçmiş olsun benim aklıma da hava filtresine su girme ihtimali geldi,eğer su girme olayı varsa bu gibi problemler olabiliyor..
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
![]() |
|
MehmetMehmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2013 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkür ederim sağolun,hava filtresine su girer mi hiç bilmiyorum bakmadım ama hava filtresinin her tarafı kapalı nerden girecek ki. yinede bakayım ama sanmıyorum
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
geçmiş olsun bu tip problemler genelde lpg ile ilgili oluyor ama ondan önce bobini arızalı oldugunu görmek için lpg sistemini komple pasif hale getirmenizi tavsiye ederim yani sigortasını çıkarın ve biraz öyle kullanın.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
benzinde de yapıyor...ayrıca şöyle demişti usta: ateşleme bobini benzinde kolay kolay hata vermez ama lpg en ufak hatayı kabul etmez |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
Aynı olay benim 206 dada başıma geldi yağmurlu bir gecenin sabahında gaz yemedi.akşam işten dönerken sorun yoktu ertesi gün sabah yine gaz yemedi. İki gün benzinde gezdim sonra düzeldi kendi kendine. Ana neyin sebep olduğunu çözemedim. Ya biryerlerden su aldı yada yakıttan dolayı birşeyler oldu. Hava filitresini sökmek çok kolay açıp bi kontrol edin nemli mi diye.
Düzenleyen talip206 - 22 Ocak 2016 Saat 18:35 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
tamam bi bakayım.yani ateşleme bobininden değilmidir? burdan alacağım cevaplara göre eğer sorun bobinde denilirse en geç pazartesi gidip değiştireceğim. |
|
![]() |
|
usta307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2016 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
Kardesim bizimkiler tahmin genelde olabilir diyoruz basina boyle bir sıkıntı gelen olan arkadas varsa onun tecrubesi sana yardimci olur ama ihtimal icin atesleme bobinini değiştirme ya andan kaynaklamiyorsa ustanın sundan olabilir dedigi her parca degisecekmi forumda boyle durumlarda var arkadas sundan bundan dertken arabaya 2000 tl harcamis sikinti devam ediyor daha. Kesin ve daha emin bir ustaya git bence
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
tamam çok teşekkür ederim |
|
![]() |
|
Emask ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2013 Konum: bireysel Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
Arkadaşım senin arızan bana göre beyne hava durum raporunu gönderen sensörde.hava yolu üzerinde bogaz kelebeğinden sonra manifolda bağlı sensörü öncelikle sökerek fren balata spreyiyle temizle gerekiyorsa değiştir.bu arada bogaz kelebeğinin temiz oldugunu düşünüyorum.
|
|
Emask
|
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
bobin arızasında silindir hatası verir araç bilgisayara bağlandığında. ustan doğru söylüyor bobin bozulmadan önce hangisi bozulacaksa voltajı tam sağlayamıyor. benzinde çok fazla sorunu belli etmiyor ancak lpg'de aşırı derecede tekler sallamaya başlar arabayı. vectra'da başımıza geldi. ben bobinde birşey yok diye değiştirmedim. 1 hafta sonra bobin gitti. değiştirdim en ufak sorun kalmadı.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |