![]() |
|
Map sensoru soketi sorun nerde :( |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ssakyel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2016 Saat 09:21 |
Aynen hocam öyleymiş,kusura bakmayın yanlış yönlendirdiysem..
![]() |
|
![]() |
|
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öyle bir şey yok, map sensörü aracın orjinalinde olan bir sensör bozulursa , benzinde de sorun çıkarır.
|
|
![]() |
|
ssakyel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
Bağlantı kabloları ile mi alakalı acaba.Bizi aşıyor hocam bu konular,umarım en kısa zamanda soruna bir çözüm bulunur.Hayırlı günler dileğiyle.
|
|
![]() |
|
Tunayuysal ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Tunayuysal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
map sensörü, sensör soketi, beyin değiştirilerek denendi fakat her birinde aynı map sensörü + ucu açık devre hatası veriyor beyin,
|
|
![]() |
|
Hocam geçmiş olsun.Şimdi Map sensörü arızalı olsa sadece lpg'de sorun çıkması lazım.Rolanti sensörünü kontrol ettirdiniz mi?
|
|
![]() |
|
Tunayuysal ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Tunayuysal
Evet hocam var ama hem benzinde hem lpg de yapıyor sorunu, deviri 4 bine getirme sorunu kendi kendine geçti ama map sensörünün soketi sökülü biniyorum.. takınca yine gaz yemiyor patlatıyor, bir arkadaş manifoldda kaçak olabilir dedi ama öyle olsa sensör sökülü ikende yapması gerekmez mi? lütfen birileri yardımcı olsun..
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
şimdi hocam araçta lpg varmı
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Tunayuysal
Arkadaşlar normalde soketi sökünce hiçbir sorun yoktu kullanıyordum.. bugün sabah çalıştırdığımda rolenti çok fazla dalgalanıyor ve stop ediyordu motor. Acaba bir değişiklik mi var diye soketi taktım.. gaz yemeyen tekleyen patlatan araba soket takılı ve hiç gaz vermiyorken 4000 devirin üzerinde bir yerde sabit kalıyor.. kimsenin bir önerisi yok mu yardımcı olacak kimse yok mu?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Tunayuysal
Arkadaslar yardimci olabilecek kimse yokmu konuya?
|
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Tamam bi deniyim yazıcam buraya birazdan
|
|
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Tunayuysal
Yok hic bir zarari.. Ben sokulu kullaniyorum sadece rolanti duzensizligi yapiyor.. Sok en azindan gaza yuklen bakalim tejleme patlatma yapacak mi
|
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Bi zararı varmı acaba sökmenin
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Bunu çıkarınca düZeliyormu tekleme
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Tunayuysal
Fotoyu yarin yuklerim ama kaputu acinca ortanin solunda cama en yakinnyerde uzerinde yesil etiket olan bir sensor.. Ateslemelerin ustunde sol tarafta manifold akis basincini olcen bir sensor..4 pinli bir soketi var. Google 206 map sensor yazarsan bir fotograf cikar
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Aynı sorun bendede mevcut bu map sensörü nerede bi söküp deniyim
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Tunayuysal
Valla cok sevinirim.. Atasanayide ayhan oto var yeni tanistik sevdim iyi biri bakimlari orda yaptirdim ama onun elemanlari beyin dedi, icin rahat etmedi amca peugeot da beyin dahil bir cok seyi denediler.. Benim aklima gelen o soketin arti ucuna bes volt gelmesi gerek ama kimse soket uclarini olcmedi.. Bes volt geliyormu eksiuc geliyormu? Hava basinci degistikce orta probtaki voltaj dusuyormu buna bakan olmadi..
|
|
![]() |
|
Gokcesel ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
@Alicilik hocamı davet ediyor ve bir fikrinin olduğuna inanıyorum :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Tunayuysal
Arkadaslar merhaba foruma yeni katildim kendimide tanittim.. Aracimda bulunamayan bir sorun var.. Map sensorunun soketi takiliyken arac gaz yemiyo tekliyor hatta patlatiyor fakat map sensoru denendi, atesleme ve buji denendi, map sensoru soketi denendi hatta beyin takildi denendi fakat hicbirinde duzelmedi.. Bilgisayarda 108 608 ve 114 galiba kodlari tam hatirlamiyorum sabit uc ariza var. Denenen beyinde hata silindi ve yine ayni hatalari verdi.. Fakat map sensorunun soketi sokulunce hayat normale donuyor..hatta soketi soktukten sonra arizalari silince ariza isigi yanmiyor.. Ama soketi takinca ariza lambasi yaniyor ve iskence basliyo arac uc bin deviri gecmez patlatir ve gaz yemez hale geliyor.. Sizce sorun nerede?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |