![]() |
|
spoiler |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2008 Saat 11:23 |
merhaba arkadaşlar.çok merak ettiğim bir konu var.ciddi anlamda konu hakkında bilgisi olanlar yazarlarsa çok sevinirim.honda marka aracım var bildiğiniz gibi.şuanda bagaj üstü spoiler çok küçük araba çıplak gibi duruyor.TYPE R spoiler takmayı düşünüyorum.bunun +/- özelliklerini yazarmısınız yani son sürat düşermi yere teması artaarmı sürat düşerse ortalama nekadar düşer yamuk yada eğri takılması durumunda araba titrermi yol tutuş artarmı düşermi.bu konudaki bilgilerinizi merak ediyorum.
teşekkürler
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşım eğer gerçekten kaliteli bir parça alırsan performans alırsın.Spoiler yol tutuşuna katkı;hızlanma ve top speed konusunda ise yavaşlatıcı etkendir.Mümkünse Honda'nın modifiye markası Mugen'i kullanmanı tavsiye ederim.Saygılar...
|
|
![]() |
|
servisin istediği para 2500 ytl mugen değil orj.piyasada 200-300 ytl arasında değişiyor.mugen almak bu durumda çok çok mantıksız geliyor ama aynı işi yapacaklarsa
|
|
![]() |
|
Mugen'in fiyatı nedir peki?
|
|
![]() |
|
Emrecim özellikle Spoiler ve bir çok Aerodinamik parça üreticiler tarafından rüzgar tünellerinde test edilerek üretim bantlarına alınıyor fakat maalesef ülkemizde bu konuda da yeterince bilinçlenme yok
Konuyu biraz genişletmek isterim Aracın Mekanik aksamına hiç dokunmadan Vmax i %10 gibi ciddi rakamlarda arttırmak mümkün ilk ve en önemli yöntem aracın altına giren havayı azaltarak direnci ve sürtünme katsayısını düşürmekten geçer bunuda aracı bilinçli şekilde alçaltma kitleri ve tampon altı ekleri ile yapmak mümkün spoilere gelinec spoilerin asıl hizmet ettiği amaç downforce tur ve yuksek suretlerde aracı yere basarak daha saglıklı bir yol tutuş sağlar inanması güç belki ama F1 deki araçlar teaorik satte 380 km/h ile giderken bir tünel olsa o tünelin tavanında ters gidebilecek downforce sahipler Artıları bunlar Eksilere gelince kesinlikle orjinal ekipman kullan derim yan sanayi ürünler faydadan cok zarar getirir araç titremez fakat ses yapar gerçi senin honda 320 den sonra zaten titreme yapıyor :) |
|
![]() |
|
titreme yapıo öyle mi abi.320 den sonra.Sahibide titrer o zaman
|
|
![]() |
|
teşekkürederim sayın tuyner..320 diyerek abartmayalım 300 ü geçmiyorum ben.AC tuning ali abiyi çoğunuz tanır ondan fiyat aldım.kalıp birebir aynı.orjinalini mutluhandan alana kadar o paranın üzerine 1500 ytl daha koyup tüm turbo işlemini tamamlıyorum.ozaman ali abiden yaptırmak daha mantıklı sanırım?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |