![]() |
|
Gaz Kesme, Çalışmama Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
blntctn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2015 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 451 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2015 Saat 11:41 |
Arkadaşlar Merhabalar,
Konya'dan Elazığ'a doğru giderken 200 Km yolu LPG ile dewam ederken bir anda 130 km hızdayken gaz kesti we stop etti yolda giderken ibre hızla düştü 90 km hızdayken aracı wurdurur gibi witesi 4 e alıp debriyajdan ayağımı çektim we tekrar çalıştı 20 km gitmeden tekrar aynı şeyi yaptı ayrıca benzine de alınca araç tekrar çalışıyor. bujileri değiştim 2 ay öncede bobin değişmiştim Elazığ'da ustaya götürdüm bujileri değişince sorunun düzeleceğini söyledi dönüşte tekrar bu sorunu yaşadım. we benzinle kullandım aracı. ayrıca ankara'da hawaalanında aracı park ettim 12 saat falan kaldı araç geldiğimde kibrit gibi çalışan araç 4 5 defa marşa basınca anca çalıştı. ayrıca yağ filtresinin oradan yağ kaçırdığını gördüm. ayrıca araçtaki tüpü ruhsata işlettirmem gerek bunun için fatura alacağım proje çizdireceğim we ruhsata işlettirmem gerekecek bunun yerine tüpü söksem kullanmasam nasıl olur? bu konuda yardım ederseniz sewinirim sıkıntı büyük.
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
Volkswagen Golf 1.4 TSI |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
geçmiş olsun bülen lpg sistemi sıfırmı ve markası ne marka stop etme olayı lpg regülatörü ve gaz ayarı sensörler ve gaz kesiciler sebeb olabilir. yağ filtresi kapagı contasından kaynaklı yada çatlamış olabilir yağ kaçırma bizim araçlarınki plastik çünkü pahalı bir parça deil.lpg için fatura proje işi ancak montaj yeni yaptırdıysan orası verir. Yada ücret karşılıgında yapıyorlar diye duydum birkaç yerden. eger olmazsa proje olayı söktürmen gerekebilir.
Düzenleyen sonerkyl - 23 Aralık 2015 Saat 11:51 |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
blntctn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2015 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 451 |
Proje, fatura tüp işletme derken masraflı olacak, benzin we tüp yakıtı arasında uçurum fark yok sanırsam bizim araçlarda söktürsem en mantıklısı olacak gibime geliyor.
Atiker marka daha 30 bin km kullandım benden önceki sahibi taktırmış, peki tek marşta çalışan araç neden durup dururken tek marşta çalışmadı, -10 derecede bile tek marşta çalışıyordu araç we çalışırken de sol taraf sis we farı patlattı elektrik fazla geldi heralde.
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
bence taktırdığı yeri öğrenin ücretsiz olarak proje vermeleri lazım. valla şehir içinde lpg daha avantajlı hocam benzin benim cebimi yaktı lpg taktırdım kedim 50 tl lpg ile 250-300 km gidiyorum aşagı yukarı şehir içinde bence avantajlı. elektrşk konusuna gelince bir yerlerde kısa devre olmuş olabilir sigorta atmış olabilir. tahminimce lpg nin garatisi var sanırım hala bence yetkili servisine götürüp olayı anlatın arızalı parçaları ücretsiz olarak değiştirmeleri gerekir. ankara üstün oto lpg var alınteri bulvarında ben montajı orada yaptırdım Allaha şükür 10000 km oldu hiç bir problem yok şu anda.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
2. defa yaptı bu far lambalarını patlatma olayını anlamadım iyice gına geldi araçtan son defa bakımlarını yaptırıp tamamen satmayı düşünüyorum bakalım hayırlısıyla.
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
|
hayırlısı hocam
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
Çalışmıyor araç wurdurdum yine çalışmadı ne yapabilirim anlamadım kaldı şantiyede araba :)
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
|
lpg düğmesi basılı çalıştırmayı dene hocam yada lpg nin siğortasını sök benzinde dene fazla zorlama araç boğulması biraz dinlendirip öyle çalıştırmayı dene
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
hocam araç benzinde çalışıyor zaten tüp kapalıda denedm açıkta denedm
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
|
hocam dediğiniz gibi basılı tutarak 10 15 marştan sonra çalıştı şimdi artık basarak çalıştıyorum tamire götürene kadar, tüp kokusu geliyor sanırsam bobinle alakalı durum ateşlemede sıkıntı war çiğ atıyor gibi koku geliyor çalışmasıda pat pat pat şeklinde daha önce benzinde bu problemi yaşadım 2 ay önce bobini değiştiler orjinal kullanmamışlar bu gittiğimde eski bobini iade edip orjinal bobin taktıracam.
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
|
aynen dediğiniz gibi bobinleri kontrol ettirin birde hocam pat pat olayı lpg map sensöründen kaynaklı olur genelde onuda bir kontrol ettirin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
eyw hocam saolasın bu map sensörleri ne kadardır acaba fiyat olarak :)
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
|
tmm buldum hocam 60-100 arası birşeymiş, bobin diye tahmin ediyorum çünkü benzinde hiç çalışmıyor sadece marş basıyor ama çalışmıyor onun için direk bobin dedim.
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
|
ewet sonunda aracı yaptırmaya götürdüm tam giderken araba düzeldi normal tek marşta çalışıyor yolda stop etmedi ustaya nasıl anlatacam diye düşünürken o arada tüp bakımlarını yapmasını söyledim bakımları tamamlandı marşa dokununca pat araba çalışmadı orda kaldı ilk defa arıza werdi diye sewindim en azından sorunumu anlayacaklardı. araç bilgisayarda hiçbir hata göstermiyordu, lakin benzin pompasına kulak werince çalışmadığını gördük. orada zamanlayıcı role mi ne warmış o role arada çalışıp arada çalışmıyor bi sıkıntı war tabi bu arada tüpçi bi ayar yapmış motor sıcakken direk tüpte çalışması için neyse tamam dedik özel serwiste ki usta da benzin pompasının yanında olan roleyi iptal edip direk bağladı. araç çalışıyor şimdi güzel hoş ama tüpte çalışmıyor. çalıştırırken benzine alıyorum öyle çalışıyor. usta dedi 1 hafta böyle çalıştır karışık yakıyor gibi birşey dedi düzelmez ise konuşuruz dedi yine. o arada yağ filtresinin kapağınıda değiştim akıtma yapıyordu, hawa filtresi ile yağ filtresinide değiştim 125 TL bayıldım bilginize arkadaşlar. bütün hikayeyi anlattım olurda başınıza gelir bilginiz olsun :)
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |