Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Farklı bi his
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Farklı bi his

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
muratsansal Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muratsansal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Farklı bi his
    Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2015 Saat 18:29
bugun fırsat bulup servis ve bir kaç özel servise aracı gösterdim. 

volanttan herhangi bir problem yok. 

3 motor takozu(gaza basınca vuruntu ondan yapıyor. titreme kavramadan yapıyormuş), kavrama seti  ve termostat değişecek.( hararet 70 i geçmiyordu)

bir de trigeri sordum servis kayıtlarında değişmemiş. haliyle bilemedik. sanırım onu da değiştiricem. 

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muratsansal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2015 Saat 23:45
Dıkkatlıce bı daha ıncelıyım o zaman
Yukarı Dön
Faruk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2015 Saat 18:03
volantın gittiği yokuşta araç titreyerek çok zor kalkar.
özellikle yarım saat sürüşten yani ısındıktan sonra yapar.
soğukken yapmaz.
iyice kalkmamaya başlayınca rampada kalırsınız.
o yüzden eğer titreme varsa değiştirmek şart.
1500 civarı tutar baskı+volant özel serviste 1.6 hdi 110 luklarınki.

2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muratsansal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2015 Saat 14:29
Orjinalini yazan: Faruk Faruk Yazdı:

hayırlı olsun hocam
2- hararet müşürünün değişmesi lazım ben geçen değiştirdim.
4-baskı balata değişince volantta ister.
   yani araçla biraz gezip ısınınca kalkışta iyice titriyorsaa kesin volanttan.
   baskı balata volant 1500 civarı tutar ben 6 yılda 2 kere değiştirdim.
7- ekran değişebiliyor ama pahalı deniyor,yabancı sitelerden çok uyguna alıp değiştiren arkadaşlar vardı onların konuları ara forumda.

ısınınca sorun yok gibi. çok dikkat edemedim.  volant arızası olduğunu anlamanın başma metodları varmı. sponsorun siteden baktım cidden çok tuzlu fiyatı. e birde işcilik var. 
Yukarı Dön
Efe-Pöjo Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Efe-Pöjo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2015 Saat 10:38
hayırlı olsun, aracın 70 kalması, termostatın açık kaldığını gösterir. bence değiştirin , kışın çok yaktırır.
Yukarı Dön
Faruk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2015 Saat 09:26
hayırlı olsun hocam
2- hararet müşürünün değişmesi lazım ben geçen değiştirdim.
4-baskı balata değişince volantta ister.
   yani araçla biraz gezip ısınınca kalkışta iyice titriyorsaa kesin volanttan.
   baskı balata volant 1500 civarı tutar ben 6 yılda 2 kere değiştirdim.
7- ekran değişebiliyor ama pahalı deniyor,yabancı sitelerden çok uyguna alıp değiştiren arkadaşlar vardı onların konuları ara forumda.

2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????
Yukarı Dön
xmen Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2015 Saat 00:17
Öncelikle aracınız tekrar hayırlı uğurlu olsun...2 nolu sorununuz normal değil,kesin demiyorum muhtemelen hararet müşüründe sıkıntı var.3 nolu sorununuz ise rolantide sarsıntı varsa motor kulakları olabilir. 5 nolu ise siz kendinizde yapabilirsiniz.6 nolu sizde nasil bilmiyorum ama benim aracta gayet net duyuluyor.Digerleri hakkinda bisey diyemeyecem..Bu arada cc için kısmet olursa yolum Ankaraya düşerse muhakkak Ali beyin yanına ugrayacam..
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD
2003 renault clio 1.5 DCI
2006 peugeot 307 1.6 HDI
2006 ford fiesta 1.4 TDCI
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muratsansal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2015 Saat 23:24
Beyler selam ;

Civic satıp 307 aradığımı hatta Ankara'dan aldığımı yazmıştım. 

Bir haftadır pek fırsat bulamamıştım aracı sürmeye bugün biraz tanıştık aslanla. 

Bir kaç aksaklık dışında çok mutluyum araçtan. hele ki yakıtından. 110 km cc ile yol durumuna göre 3.9 ile 4.4 arası seyrediyor. Bu inanılmaz bir değer. 

Sunrooflu bir aracım ilk defa oldu. Harika bir his. Genelde arkasını kaldırıyorum. Normal açınca ses sıkıntı.  inşallah su falan almaz da  kendini dışarıdan silikonlatmaz tavan sacına :)

Atmosferik benzinli arabada lan sollamaya çıksam arkadaki sıkıştırır mı? vs diye düşünürdüm. Bunda öyle birşey yok. Civic öncesi gene 1.6 hdi 90 hp 307 vardı fakat bu bir farklı gidiyor. Çok istekli ve istikrarlı. 177k km de olmasına rağmen çok tatminkar. 

gelelim dediğim birkaç aksaklığa ;

1-arka hoparlörler patlak. Sesi öne verdim mecburen. ( ileri vade de teybi değişmeden hoparlör alırım. belki amfi de )

2- hararet göstergesi 70i geçmiyor. motor ısınıyor standart ısıya geliyor fakat ibre orada bekliyor.  stop edip iniyorum. geliyorum 75 80 civarına gelmiş. biniyorum az gidince gene 70 sularında. 

3- motor biraz sarsıntılı çalışıyor. sanki motor takozlarını değiştirmek gerek. 

4- Baskı balata vakti gelmiş olabilir. kalkarken silkelenme ve özellikle gaza basınca tak tak ediyor. ara gaz ile kalkıyorum ve vites değiştirmelerde gene gaza ufak dokunuyorum. ( inşallah volant değildir  masraflı bir parça :( )  5. viteste dahi gaza basınca o vurma sesi geliyor. 

5- yazmaya bile gerek yok ama arka stop ampullerinden 1 yada 2 si geçmiş . ona ampul takmam lazım. 

6-sinyal verince ya da 4 lü flaşör yakınca bildiğimiz tik tak sesi çok derinden geliyor. unutup koca gün 4lü ile dolaşmışım var mı çözümü.  bazen düzeliyor bazen gene gidiyor. 

7- eski desingtech te bilgi ekranı A tipi ekrandı. bunda B tipi ekran. o ekran daha hoşuma gitmişti ( kullanım klavuzunda A tipi  B tipi diye yazıyor ordan betimledim) Ekran değişir mi?.

8- bunu  da yazmaya gerek yok ama ön alt takımdan tık tık ses gelmekte. amortisör olmadığına eminim. z rot , rot kolu, başı vs birşeyler.  pet şişenin içine çakıl taşı atmışız sanki salladıkça ses eder gibi. 

ufak ufak zamanla hepsini gidericem. önceliğim 2 3 4 nolu sorunlar

araç ve özelllikle yazdığım aksaklıklar için yorumlarını almak istiyorum. 

Bu arada Ankara'da cc takan ve arkadaşıma yardımcı olan @alicilik'e tekrar teşekkür ediyorum. Clap

Düzenleyen muratsansal - 19 Ekim 2015 Saat 00:21
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 136 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 4509 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 3769 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1025 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 214 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 1766 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 36067 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 105412 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 2492 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 32178 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 54347 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1233 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 18564 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 2602 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 497 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 448 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16993 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 2322 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 2310 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3944 14 Buketstlmş
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MAY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 2
torekV 1
AtomAdnan 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English