Beyler selam ;
Civic satıp 307 aradığımı hatta Ankara'dan aldığımı yazmıştım.
Bir haftadır pek fırsat bulamamıştım aracı sürmeye bugün biraz tanıştık aslanla.
Bir kaç aksaklık dışında çok mutluyum araçtan. hele ki yakıtından. 110 km cc ile yol durumuna göre 3.9 ile 4.4 arası seyrediyor. Bu inanılmaz bir değer.
Sunrooflu bir aracım ilk defa oldu. Harika bir his. Genelde arkasını kaldırıyorum. Normal açınca ses sıkıntı. inşallah su falan almaz da kendini dışarıdan silikonlatmaz tavan sacına :)
Atmosferik benzinli arabada lan sollamaya çıksam arkadaki sıkıştırır mı? vs diye düşünürdüm. Bunda öyle birşey yok. Civic öncesi gene 1.6 hdi 90 hp 307 vardı fakat bu bir farklı gidiyor. Çok istekli ve istikrarlı. 177k km de olmasına rağmen çok tatminkar.
gelelim dediğim birkaç aksaklığa ;
1-arka hoparlörler patlak. Sesi öne verdim mecburen. ( ileri vade de teybi değişmeden hoparlör alırım. belki amfi de )
2- hararet göstergesi 70i geçmiyor. motor ısınıyor standart ısıya geliyor fakat ibre orada bekliyor. stop edip iniyorum. geliyorum 75 80 civarına gelmiş. biniyorum az gidince gene 70 sularında.
3- motor biraz sarsıntılı çalışıyor. sanki motor takozlarını değiştirmek gerek.
4- Baskı balata vakti gelmiş olabilir. kalkarken silkelenme ve özellikle gaza basınca tak tak ediyor. ara gaz ile kalkıyorum ve vites değiştirmelerde gene gaza ufak dokunuyorum. ( inşallah volant değildir masraflı bir parça :( ) 5. viteste dahi gaza basınca o vurma sesi geliyor.
5- yazmaya bile gerek yok ama arka stop ampullerinden 1 yada 2 si geçmiş . ona ampul takmam lazım.
6-sinyal verince ya da 4 lü flaşör yakınca bildiğimiz tik tak sesi çok derinden geliyor. unutup koca gün 4lü ile dolaşmışım var mı çözümü. bazen düzeliyor bazen gene gidiyor.
7- eski desingtech te bilgi ekranı A tipi ekrandı. bunda B tipi ekran. o ekran daha hoşuma gitmişti ( kullanım klavuzunda A tipi B tipi diye yazıyor ordan betimledim) Ekran değişir mi?.
8- bunu da yazmaya gerek yok ama ön alt takımdan tık tık ses gelmekte. amortisör olmadığına eminim. z rot , rot kolu, başı vs birşeyler. pet şişenin içine çakıl taşı atmışız sanki salladıkça ses eder gibi.
ufak ufak zamanla hepsini gidericem. önceliğim 2 3 4 nolu sorunlar
araç ve özelllikle yazdığım aksaklıklar için yorumlarını almak istiyorum.
Bu arada Ankara'da cc takan ve arkadaşıma yardımcı olan @alicilik'e tekrar teşekkür ediyorum. 
|