![]() |
|
Araba almak istiyorum öneriler?? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | ||||
ziya alp ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2015 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
206 1.4 x desingv var bos model 95 bınde aldık 18 e tertemızde xr ler full 2000 model boyalılar degısen var 200 bınde bu aracalara 18 ıstıyolar :) senın secımın xr nın temızını bulabılırsın benzin/lpg al asla dizel alma
|
||||
![]() |
||||
Sertaç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
|||
Valla bi türlü anlamadm bazıları diyor dizel al bazıları alma. Çözemedim :)
|
||||
![]() |
||||
blntctn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2015 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 451 |
|||
Hocam walla benim araç 206 XT 2005 model benden önceki iyi kullanmıştı ama birkaç sorunu wardı 18750 ye aldım senin bütçene göre 1.4 motor ama bi daha almaya kalksam yine bu arabayı alırım araba yakmıyor yok yani zorla istediğin kadar yakmıyor(LPG bendeki) dizel gibi şehir içinde traktör sesi yok bu lafı dizel kötü diye demiyorum fitillerimin kötü olmasına rağmen ses fazla almaz yani bi düşün derim kesinlikle :)
|
||||
Peugeot 206 1.4 XT
Volkswagen Golf 1.4 TSI |
||||
![]() |
||||
berkayakulker ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Muğla,Bodrum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Dizel arabanın tadını hangi araba verir Allah aşkına bir rc olsa gti olsa anlarım... 1.4 arabaya bir de lpg takınca arkadaş at arabasına bindim daha iyi ?? Ben dizel 4 kapıya param yetmiyor diye sırf dizel olsun diye van aldım... Araç hem performanslı hem yakıt tüketimi tasarruflu. Ayrıca uzun vadede lpg motora da zarar verecek... Ben gti ye bindiğim zaman bile lpg li binmedim şu lpg yi övmeyin artık aklı başında hiç bir dünya ülkesi bu mereti bizim kadar kullanmıyor... Ayda bir lpg li araç yandı lpg li araç tupun sıkışması sonucunda patladı kaza anında lpg tankı ölüm saçtı ! Bu haberleri okumaktan siz de aıkılmadınız mı ? varsın biraz sesli olsun motor... Neticede kullandığımız araba 15-20 milyar ...
|
||||
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus C4 Cactus Feel 1.6 HDI 207 1.4 HDI Trendy 206 1.4 HDI Van C3 1.4 HDI SX 407 1.6 HDI Comfort 206 2.0 GTİ 206 1.4 HDI Van |
||||
![]() |
||||
berkayakulker ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Muğla,Bodrum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
|||
![]() |
||||
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus C4 Cactus Feel 1.6 HDI 207 1.4 HDI Trendy 206 1.4 HDI Van C3 1.4 HDI SX 407 1.6 HDI Comfort 206 2.0 GTİ 206 1.4 HDI Van |
||||
![]() |
||||
Sertaç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
|||
Bakalim bi problem olmazsa arabayi almayi düşünüyorum. İnşallah bi sıkıntı problem olmaZ
|
||||
![]() |
||||
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
|||
Dizel arabanın tadını hiçbiri vermez haklısın. Ancak diğer görüşlerinde sana katılmıyorum. Haberlerde lpg patlamalarından daha cok dizellerde kullanılan 10numara yağdan oluşan yangını daha cok duyuyorum ben. Performans konusuna gelince 1.4 arabanın dizelide aynı lpgliside aynı hocam ne performans bekleyeceksinki 1.4 arabadan zaten, tasarruf için az yakması için 1.4 tercih ediliyor. Ayrıca lpg depoları cok saglamdır kurşuna bile dayanaklı biraz araştırarak görebilirsiniz ve dünyanın hiçbir ülkesinde kapalı otoparka lpg li arac giremez diye bir şey yok bu sadece güzel ülkemizde var. Ve şuda varki hocam dünyanın hiçbir ülkesinde benzin 5 tl değil :))) benzin 2 tl olsa sen dizele binermisin?
|
||||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
|||
2 Dizel 1.4 ile lpg 1.4 aynı diyorsan bu konuyu seninle tartışmam... 3 kapalı otopark lara almanyada giremessin demedim zaten 4Benzin bu ülkede o fiyata asla inmez... 1 10 numara yağ kullanmam
|
||||
*206 1.4 HDI Van*
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
|||
Telefondan girdiğim için numaralandırmalar karışmış kusuruma bakmayın...
|
||||
*206 1.4 HDI Van*
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
|||
Bu arada hayırlı olsun kardeşim baktır temizse al... Pişman olmazsın merak etme o depoyu doldur benzinliğin yolunu unut ! Bize de resimleri atarsın artık 😉
|
||||
*206 1.4 HDI Van*
||||
![]() |
||||
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
|||
sen olayı kişisel algıladın galiba, bende sana şu şekilde cevap vermem gerekir yıllardır lpg li arac kulllanırım hatta ve hatta gaziantepde ilk lpgli arabalardan biri bizdeydi ticari olarak calıştırdığımız şahin, araça bursada taktırmış gelmiştik bagajda şişman tüple gezerdik ve bir defa bile arabamız yanmadı cok şükür :)).sen 10 numara yag kullanmıyorsun diye kimse kullanmıyor değil ben genel olarak konuştum kısacası. hem diyorsunki jamarikada değiliz hemde diyorsn benzin o fiyata olmaz tamam işde bende onu diyorum zaten benzin o fiyata olmadıgı için lpg li kullanıyoruz. lpgli arac ile dizel arac arasında en az 2-3bin tl fark oynuyor, heleki güzelim memleketimde dizel araba kullanmayı bilmeyen bu kadar cok insan varken. Kapalı otopark derken hiçbir tehlikesi yok lpgli arabanın otoparkda olmasının demek istemişdim yine yanlış anlamışsın hocam. dizel 1.4 le lpgli 1.4 aynı diye birşeyde demedim yine yanlış anlamışsın 1.4 araçlardan ne performans bekliyoruz tasarruf için kücük hacimli arac alıyoruz demek istemişdim:))) ayrıca kardeşime sormak isterim 2-3 tane cocuğun olduğunda yine vana binebilecekmisin sırf dizel olsun diye ozaman daha geniş araba tercih etmeyecekmisin. Birde sormak istediğim sana ne yani jamaikada yaşasaydın dizele binmezmiydin 1. madden onu anlayamadım. herneyse hocam arkadaş arabasını almış zaten hayırlı uğurlu olsun rabbim kaza bela vermesin hiçbirimize güzel kardeşim
|
||||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
|||
abicim burada seninle lpg dizel savaşına girmeyeceğim olay çok zor değil... Binlerce sitede binlerce haber var lpg ile ilgili bana örnek bir olay yollarsın dizel ile ilgili ama ben sana 100 tane lpg zararı ile ilgili haber yollarım... 5,000 fazla veririm dizel e binerim gerekirse arabaya binmem otobüsle giderim... senin savunduğun şey şuan bu güzelim memlekete eziyet edilen şeydir.... Jamaika dememin sebebi orada abartıydı onu anlamamışsın. ayrıca 3 tane çocuğun olduğu bir arabada bagajı lpg ye tahsis ediyorsun.... ya da stepneyi söküyor yerine takıyorsun... benim çocuğum otobüste gitsin abi binmesin o zepline.... amacım size zarar vermek değil sizleri de bu zarara karşı uyarmak.bugün dünya devi hiç bir şirket lpg li araba üretmez.benzinli arabaya bin zaten lafım yok benzin ucuz olsa ben de binerim. ama benzin pahalı diye arabamı delipte orasından burasından boru geçirmem... 1,4 arabadan ne performans bekliyorsun demişsin o noktada yanlışın var işte lpg li 1,4 arabayla klima 3. kademe açıkken 2. vitese düşüp rampa tırman sonra konuşalım bu konuyu. Ankara - Mersin yolu üzerinde sertavul geçidi var belki bilirsin ben senede 10 defa geçerim o yoldan 1 kez 4 ün altına düşmedim ne yaz ne kış. ama lpg li arabayla yapamazsın bunları. üstelik 50 derece sıcakta mayın üstünde oturuyor gibi hissedersin kendini... al bir kaç tane lpg li arabanın infilak etmesi : http://www.milliyet.com.tr/Milliyet-Tv/video-izle/Benzin-istasyonunda-LPG-li-arac-yandi--9uyN6p212Qrx.html http://www.dailymotion.com/video/x1rja1s_lpg-li-arac-seyir-halinde-patladi_news http://www.dailymotion.com/video/x1739il_yine-lpg-yine-patlama_news http://www.dailymotion.com/video/xwzrol_aracin-lpg-tanki-boyle-patladi_news http://www.dailymotion.com/video/x2srbsp_park-halindeki-lpg-li-araba-kameralarin-onunde-bomba-gibi-patladi_news Bunları izledikten sonra kardeşim ben yine de binerim diyen varsa helal olsun iyi cesaret var sizde... ben ne kendimi ne sevdiklerimi bu tehlikeye atamazdım....
|
||||
*206 1.4 HDI Van*
||||
![]() |
||||
|||
tamam güzel kardeşim zaten tartışymaya gerek yok bukadar lpg li araca binen insan cocugunu düşünmüyordur eminim kendinide düşünmüyordur sadece sen düşünüyorsun. Benim sana söylediğim şu senin abarttıgın kadar tehlikeli değil. sen halen olayı kişileştiriyorsun. Bu arada artık belediye otobüsleri bile cng gazı ile calışıyor şehirlerarası otobüsler malum hergün haberlerde görüyoruz kazaları patlamaları eger cocuğunu düşşünüyorsan bence otobüse bindirme.bak güzel kardeşim ben aracım lpgli bu kacıncı lpg aracım bilmiyorum hiçbirinde patlama olmadı hiçbirininde bakımını eksik etmedim günün gününe. Performans derken kardeşim sana bana göre değişiyor bu iş biliyorsun. şuanda evimde 1.6 dizel leon var 2015 model aynı zamanda 1.4hdı 207 var ve 1.6 otomaitk lpg li 307 var şimdi ben nasıl 1.4 e performasnı cok yüksek diyeyim leondan inince :)) 1.4 arac hocam bu cok bişi beklemek gerekmez. 5bin fazla veririm diyorsun hocam 5bin sana az para olabilir ama başkaları için cok yüksek bir meblağaa hiç tartışmayalım kardeşim bütcen neye yeetiyorsa en güzel arac odur zaten bakımınıda aksatmadan yaparsan en ufak sıkıntı yaşamassan 30 yıllık arbalara lpg ile piyasada dolaşıyor şahinler doganlar gözünü seveyim sen karşı olabilirsin sevmeyebilirsin ama kötüleme hiç kullanmadığın birşeyi
|
||||
2011 Clio SW Gümüş
||||
![]() |
||||
|||
bu arada unutmadan fabrika cıkışlı lpgli hondalar var.
|
||||
2011 Clio SW Gümüş
||||
![]() |
||||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|||
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=39237&title=lpg-li-arac-carpisma-testi-ve-guvenlik
arkadaşım bir şu link teki videoları izle sonra yorum takibikide gerekli bakımlarını ve kontrolleri zamanında yaptırmazsanız herkesin başına gelebilir. ben yıllardır biniyorum Allaha şükür böyle bişe çok karşılaşmadım habarlerde çok görüdüm benzinli aracın yandıgınıda dizel araçların yandıgınıda sonuçta.
|
||||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
|||
Allah kaza bela vermesin yıllarca bin abi lpg liye ne diyim. :)) buradaki amacım sizin canınız için... Bende 1971 model kafer var ona bile takmadım lpg 80 krş yakıyor benzinde binmiyorum arabaya pazardan pazara takılıyoruz... Ama cesaretim yok vallahi ne diyim... Bu arada honda dünya markası falan değildir... Mercedes audi bmw gibi şirketlerden bahsettim avrupada hondaya sende biliyorsun ki doğru dürüst binen olmaz... Bir kaç üst segment arabası hariç
|
||||
*206 1.4 HDI Van*
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
|||
abicim biz turkiyede yaşıyoruz sen bana avrupada çekilmiş videolar için link atıyorsun... Bana bir tane tuvturk hariç Avrupa standartlarında kontrol mekanizması soyle... Bu ülkede eski aygazcılar o iş bitince sanayi de lpg ci oldu açık açık isim de yazarım ama etik olmaz...
|
||||
*206 1.4 HDI Van*
||||
![]() |
||||
|||
Aldim arkadaslar arabayi 206 hdi 1.4 :)
|
||||
![]() |
||||
Gokcesel ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
|||
Hocam memnunum açıkcası. 2 sene önce gene bir X-Line vardı ondan alışma süreci yaşamadım :) o aracım LPG'liydi ama dizelin gidişi daha iyi motor ısınana kadar bir motor sesi geliyor rahatsız olmuyorum alıştım dizel sesine de :) Parçaları ucuz pejonun bazen işçilik fazla bile tutuyor.. Bugün arka tek kampana, bilya ve balataları değiştirdim malzemeler 120 tl tuttu, işçilik 100 lira. Özellikle dizel alırken bakımların düzenli yapılmış olmasına dikkat edin.
Son mesajını görmeden cevaplamışım önce ki mesajını.. :) Hayırlı olsun hocam, kazasız belasız binersin inşallah. Yukarıda bahsettiğin aracımı aldın ?
Düzenleyen Gokcesel - 24 Ağustos 2015 Saat 23:41 |
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
|||
hayırlı uğurlu olsun doğru tercih kardeşim 😉 kazasız belasız binmen dileğiyle...
|
||||
*206 1.4 HDI Van*
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |