|
206 X-Line Dış Sıcaklık Göstergesi |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 2345> |
Yazar | ||
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ısı göstergesi yapmak isteyenler için bir güncelde benden.
|
||
madblueblacksea
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
2004 1.4hdi look aracımda ne aynaya gelen nede kapı arasından geçen kablo denetimden bu dediginiz kablolar çıkmadı. Isı sensörünü baska nasıl baglayabiliriz bilen varsa yardımcı yardımını bekliyorum. Ekrandan yada ecu dan direk kablo çekebilirim ama hangi kablo
|
||
206 1.4 HDI Look 2004
|
||
okaNStarss
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2014 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 638 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
|
|
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=35963&title=206-icin-dis-sicaklik-sensoru-baglantisi gecenlerde forumda gezerken gördüm galiba bir ali arkadaş bsi girilmesi gereken yere kadar tarif etmişti işine yarayacaktır. Düzenleyen okaNStarss - 10 Eylül 2014 Saat 16:54 |
||
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg
Kum Gri |
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
resimleri güncelleme imkanı varmı acaba
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ne lazim ben yardimci olayim |
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sevinirim ali sensörü aldımda montajla ilgili valla şu işlerimi bi ayarlayım müsait oldugun zaman senle bi halledelim. dünde ışıklı klima düğmelerini takacam diye fan kademe dügmesini kırdım :)
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben musaitim hocam hallederiz.
|
||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kargoyu bekliyorum gelsin :)
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
Popomundo
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Popomundo
|
|
Arkadaşlar merhaba 206 xline nın orjinal ekran varken dış ısı sensör çalışırmı acaba?
|
||
okaNStarss
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2014 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 638 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
|
|
tek satır ekranlarda malesef ısı göstergesi yazmamaktadır.
|
||
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg
Kum Gri |
||
Gokcesel
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
Popomundo
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Popomundo
|
|
Dış ısı sensörüm yok onyu bağlayabilirim fakat dış ısı sensörünün kabloları aynaya kadar gelmiyor kapı girişinin orda oluyor mu acaba?
|
||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
@Popomundo hocam aynen dediğiniz gibi ayna kadar gelmiyor kapı körügünde soketten kablo çekilmesi gerekiyor. ilgili başka bir konu
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
Popomundo
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Popomundo
|
|
Arkadaşlar bu demek oluyor ki tek satır ekranlada da dış sıcaklığı görebiliyoruz,çünkü ben bir benzinli otomatik 206 da gördüm tek satırlı ekranda gösteriyordu,kontağı ilk açınca derece gösterip ardından saati gösteriyordu...
|
||
Popomundo
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Popomundo
|
|
Evet arkadaşlar dış ısı sensör montajını yaptım ve planet 2000 ile önce aracın orjinal tek satır ekranından dış ısı sensör ayarının mevcut yaptım derece işareti çıktı ama dereceyi göstermedi sonra bsi kodlamasından da ayarını yaptım dereceyi göstermeye başladı Dış sıcaklığı görmek için 3 satır ekran gerekmiyormuş ayrıca com2000 tuşuna da gerek yok,kontağı açtığımda dereceyi gösteriyor sonra zaman saati gösteriyor sürekli ekranda kalmıyor seyir halinde sıcaklığı görmek istersek saatin sağ tarafında ki tuşa basıp bıraktığımızda dereceyi gösterip saate geri dönüyor.Com2000 tuşuna da gelirsek eğer aracın com2000 ni değişmişse valeo marka takıldıysa tuş yapmanız imkansız çünkü yekpare yani 3 satır ekran almış olsak bile yol bilgisayarını kullanmak için com2000 nin servis malını alıp takmamız veya aracın orjinal com2000 ni duruyorsa dağıtıp silecek kol tarafını yeni com2000 ne aktarmanız gerekiyor...Resimlerini yarın ekliyeceğim görüşmek üzere arkadaşlar....
|
||
Ahmetaltan
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ahmetaltan
|
|
Merhaba. Pp 2000 ile bsi kodlamasını nasıl yaptığını fotoğraf larla anlatırsan. Üzerinde 3 satır ekran olupta sıcaklığı -- olarak gören arkadaşlara da nasıl yapılacağını göstermek açısından faydalı olacaktır.
|
||
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Asagidaki linkte detayli anlatim var biraz arastirmaniz yeterli. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=39225&title=206-nin-eksiklerini-pp2000-ile-tamamlayin |
||
husem
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2017 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 151 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Konuyu hortlatmak istedim. Forumda yapılanları okuyup bende uygulamaya karar verdim. pp2000 ve actia kablom olduğu için öncelikle 206 mın bütün özelikleri (dış sıcaklık ve yolbilgisayarı vs) açtım.
Sağ aynanın altını kontrol ettim sıcaklık sensörü vardı. sağ kapı iç döşemesi ve aynanın oradaki parçayı söktüm. 4 kablo bir sokete giriyordu bunlardan 2 tanesinin ucu devam ediyordu muhtemelen ayna ısıtıcısı. 2 boşta kablonun rengi siyahtı ve bunlar ayna altındaki dış sıcaklık sensörünün kablolarıydı.üzerinde uygun bir yeri çakmakla yakarak soydum.yan keski koparma riski vardı ondan dolayı kullanmadım. Çamurluğa doğru giden kablo körüğünü çıkardım.Orada bir soket vardı soketin çamurluğa doğru olan kısmıda 2 tane diğerleinden ince turuncu ve gri kablo vardı. Ölçüm yaptım 1.5v civarında. kesmeden çakmakla yakıp kabloları sıyırdım.Elektirikciden aldığım kabloyu o körükten geçirmek için kılavuz olarak çırt çırt kullandım.Ancak körük kıvrımlı olduğundan geçmesi için çıkartıp düzleştirdim. sonra sıyırdığım yerlere kabloları sardım sonuç resimlerdeki gibi. Ayrıca yol bilgisayar tuşunuda yaptım sadece 3 satır ekran kaldı. |
||
cemals
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2018 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
merhaba arkadaşlar aracıma 3 satır yol bilgisayarı aldım montajını tamamladım.
yol bilgisayarını ve dış ısı sensörünü aktif ettirdim. bir çok konuyu okudum anladığım kadarıyla benim aracımda olmayan ısı sensörünü montaj etmeye çalıştım. fakat benim aracımın kapısında ince gri kablo var fakat turuncu kablo mevcut değil araçtan gelen sokette 9 adet pin var ilginçtir kapının soketinde 11 adet pin var daha önce başına böyle birşey gelen var mı? ısı sensörünü nasıl bağlarım yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler. |
||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
öncelikle aramıza hoşgeldin. sanrım senin körük içindeki soket siyah renkli hocam yani üretim yılından kaynaklı olarak kablo tesisatı yok gibi büyük ihtimal bsı kablo tesisatı çekilmesi gerekiyor. Senin aracın üretim tarihinin elektrik şemasına ulaşmak gerekecek.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
Yanıt Yaz | Sayfa <1 2345> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |