![]() |
|
"Anti Pollution Fault" İçin Yardım Lütfen. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
onuralyaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Haziran 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onuralyaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2015 Saat 11:00 |
Merhabalar;
Aracım 2006 model 207 1.4 Trendy 16v(90hp)Benzinli modeli olup 65.000 km'dedir. Aracı yeni aldım. En son 63200 km'de Triger dahil, yağ, su, hava filtresi gibi periyodik bakımları yapılmış bana verilen servis kağıdında bir sonraki bakım 71.000 yazıyor. Aracı expertise soktum bilgisayara bağlandığında sadece ateşleme sisteminde hata verdi şimdi sildim bir sonraki bakıma kadar sorun çıkartacağını sanmıyorum dediler servisten. Ancak aracı alalı 3 gün oldu 3 gün performansda hiçbir sıkıntı yoktu. Dün camlar buğu yaptı klimayı camlara verdim sonuna kadar açtım araba inanılmaz bir sesle ve sallantıyla çalışmaya başladı 2 dk sonra kapattım, yola çıktım servis ışığı yandı Anti Pollution Fault hatası verdi araç. Bu hatadan sonra 3000 devire geldiğinde gaz yememeye, yokuşda bayılmaya, rölantide sallanmaya başladı. Eve geldim bıraktım içim içimi yedi 1 saat sonra tekrar indim aşağı çalıştırdım bu sefer yanmadı araba eski performansıyla yardırmaya devam etti 15 dk sonra yeniden yandı ışık araba yeniden hantal bir hal aldı. Işık sönükken araba uçak, ışık yandı mı el arabası. Bunun sebebi ne olabilir diye araştırdığımda bir sürü şey söyleniyor. Servisin söyledi ateşleme sistemi hatası bunun sebebi olabilir mi ? Bujiler yapabilir diye biliyorum. Hava filtresi, polen filtresi kirliliğinden araba hava akışını sağlayamadığından yapabilir mi ? Benzini Shell'den aldım yarı depo benzin var ama benzin aldığım günün akşamında yaşandı bu o da düşündürüyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
|
|
2006 MODEL 207 1.4 TRENDY 16V (90HP) 65.000 KM
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hoşgeldin. verdiğim linki incelersen çözüm yollarını bulabilirsin. kazasız belasız kullanman dileyiğle
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20997
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
demir2001 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı demir2001
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracın girisindeki ojsijen sebsoru ile cıkısindaki egzosa bagli lamda sensorunu kontrol ettir gecmis olsun
|
|
![]() |
|
hakan574 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2014 Konum: k.maraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
Valla kardes cozum olurmu bilmem ama rolantide aracin icindeki dikiz aynasi sallanacak kadar titriyorsa ki benim aracin oyle olmustu bobin eskidigi icin bobini degistirdim duzeldi. Fiyati 200 tl irjinal. 140 tl yan sanayi. Sana tavsiyem hangi parca olursa olsun orjinalidir. Ayrica filtrelerin hepsi toplasan 100 tl eder onlarida elden gecir. Benimki tavsiye. Aklinda olsun belki bu olabilir sorun. Ama diger arkadaslarin yazdiklarinada kulak ver derim. Cunku turkiyenin hocbir yerinde kimse arizayi bulmakta usta degil. Ancak sen arastirirsan buluyorsun.hepsini dene derim. Gecmis olsun
|
|
TEŞEKKÜRLER
|
|
![]() |
|
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
sorun büyük ihtimalle ateşlemeden kaynaklı, zaten çıkmış bilgisayarda. sensörlerden kaynaklı olsaydı antipollution sürekli yazardı, bi yazıp bi yokoluyorsa ateşleme çok büyük ihtimal. bobin kaynaklı gibi duruyor.
|
|
![]() |
|
onuralyaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Haziran 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onuralyaz
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar sorunu çözdük, bujilerden birisi su almış paslanmış çalışmıyordu bu yüzden bobin de arızalanmış bobin ve 4 buji değişti işçilik dahil 300 tl. geçmiş olsun.
|
|
2006 MODEL 207 1.4 TRENDY 16V (90HP) 65.000 KM
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |