|
Araç Temizliği |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
blntctn
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2015 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 451 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2015 Saat 13:25 |
Arkadaşlar Tekrardan Merhabalar,
Araç dış ve iç temizliği için bulunduğum il de görüştüm bir kaç firma ile fakat fiyat minimum 350 tl gibi uçuk bi rakam söylediler belki çok iyidir saygı duyarım ama o kadar wermek istemediğim için kendim bilgi toplayarak uygulamak istiyorum. forumda başka arkadaşlarında aşağıdaki linkte anlattığı üzere kil uygulamasını çok iyi anladım, http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=31092&PN=1&title=boya-uzerindeki-lekeler-icin-oto-kil-uygulamasi
Fakat, bu kilden sonra pasta cila olayı kafamı karıştırdı, cila fiyatları bazıları çok uçuk 3 litresi 310 tl gibi bir şey acaba ne kadar cila yeterli olur su ilemi karıştırmak mı gerek yoksa saf mı kullanılmalı, kilden sonra pasta sonra cila şeklinde mi uygulanmalı?, pastayı polisaj makinası olmadığı için ben yapabilir miyim hızlı hareketlerle, aynı şekil cila içinde polisaj makinası mı gerekli?, ayrıca pasta ve cila için özel bez yada süngermi almalı yoksa muadili olarak kullanılabilecek bir temizlik bezi falan war mı uygun olanlardan? Ayrıca önerebileceğiniz uygun fiyatlı malzemeler war ise isimlerini werirseniz en azından deneyimli olduğunuz malzemeleri kullanmayı tercih ederim, herkes Magirus diye öneriyor ama bir ton çeşidi war bunun da kafam karıştı bayağı bakarken :) hatırlayamadığım sorular olabilir bu arada yapılacak işlemler de war ise yardımcı olursanız sewinirim. Teşekkürler,
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
Volkswagen Golf 1.4 TSI |
|
herry
4. Vites Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
bu islemler icin yuksek paralar odemene luzum yok. biraz vakit ve emek harcarsan halledersin.
öncelikle aracını guzelce yıkamacıda yıkat 15 tl ye. kil oyun hamuru gibi birsey, temiz arabaya bir sampuanlı su yardımı ile bolgesel olarak sprey sık, ve kil ile ovala, kil kirlendikce elinde karıstır. tekrar uygula. kilin amacı arac uzerindeki kalıntıları waxleri recineleri cıkartmak, yani pasta cilaya hazırlamak. bundan soraki islem sırası pasta da ki ben makinasız ve tecrubesiz kisilere pasta yapmalarını onermem, boyaya zarar verebilirsiniz o yuzden pasta bolumunu geciyorum. sonraki islem wax islemi, kolay bir islem ve zevkli, meguiars ın NXT 2 80tl civarı fakat ayna yapar arabayı wax ini oneririm yada daha uygun bisi ararsan, sonax sıvı cila 20 tl gibi bisi is gorur guzeldir. bolgesel olarak ince bir ped yardımı ile bi kac damlayı ovalayarak yedir, 3 dk icinde kurur mikrofiber bir bez yardımı ile wax i sil parlat. butun arabayı bitirdikten sonra sıra boya koruma icin, hızlı cila onun iicn de meguiars detailer wax oneririm. 50 tl bir fiyatı var, daha ucuz benzer urunlerde var 15 tl civarı. baska marka. bu sekilde de guzel bir sonuc elde edersin, aldıgın malzemeler uzun sure dayanır, bir cok kez tekrarlayabilirsin. 3 ayda bir yaparsın. oto yıkama 15 tl kil 20 tl meguars nxt 80 tl ya da sonax hızlı cila 20 tl mikrofiber bez 2 tane al, 5 liradan tanesi cila uygulama pedi 7 tl hızlı cila quick detailer meguars 50 tl ya da baska bir urun al 15 tl hayet uyguna halledersin. dedigim gibi bu islemlerde pasta yok, zaten onermiyorum. pastayı bilen yapsın makina ile. umarım yardımcı olmusumdur. |
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
blntctn
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2015 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 451 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam bu hızlı cila ve boya koruyucu cilanın miktarı ne kadar olmalı
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
herry
4. Vites Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
200ml civari satiliyor ama hepsini bi defada bitirmeyin, ne kadr ince az cila surersen o kadar cok parlar. Cila spreyide 500ml fln satiliyor
|
|
|
|
blntctn
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Geçenlerde aldığım
Meguiars Ultimate Liquid Wax Su Tutmayan Sıvı Boya Koruyucu Cila ile Meguiars Ultimate Quik Wax Hızlı Sprey Cila ile dün bi güzel temizlik yaptım çok fazla zaman ayıramadan 2 saatte el ile hızlıca yaptım fakat bayağı etkili olduğunu gördüm bildiğin alev gibi parladı araç, Fark resimlerde iyice görünmese canavar oldu, Polisaj makinası olsa çok daha iyi olacağına eminim :) İlk Hali Son Hali
Düzenleyen blntctn - 27 Nisan 2015 Saat 07:09 |
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
herry
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
güzel olmus eline saglık. boya canlanmıs ıslak görünüm kazanmış
|
|
|
|
blntctn
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynen üzerine şişeyi bırakıorum kayıyor hemen süper oldu :)
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |