![]() |
|
bi bakarmısınız lütfen. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ardem ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2015 Konum: TEKİRDA/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Mart 2015 Saat 00:50 |
![]() |
|
Viruse ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2014 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bakımın 8200 km geçtiğini belirtiyor. Eğer rakamdan sonra anahtar işareti sönseydi bakıma 8200 km kaldı demektir. Ancak anahtar işareti yandığı için geçtiğini ifade ediyor.
Bakıma kadar her 100 km geri sayar ve anahtar işareti söner. 1000 kmden düşmeye başladığında ise anahtar işareti sabit kalır. Sıfırlandığında ise artmaya yani geciktiğin km yazar ve anahtar işareti sönmez. Eğer bakımı yapılmış ve Bakım sayacı sıfırlanmamışsa yinede bu işareti görürsün. Eski sahibine ulaşamıyorsan yağ çubuğundan yağını ve polen filtresini kontrol et. Belki bir yol gösterir. Bakım sayacını sıfırlamak istersen forumda ilgili makaleler var. |
|
Yasin Babadağ
2011 Peugeot 3008 1.6 THP OV |
|
![]() |
|
ardem ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2015 Konum: TEKİRDA/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
yazmayı unuttum aracım 2012 model daha muayene görmedi bu ay gitmem gerekiyor eski sahibine ulaşamıyorum. Araç lardan anlayan bi arkadaşıım yağına baktı hiç bi sorun yok. Ozaman ben en kısa sürede bi ustaya aracımı göstereyim. Periyodik bakımını yaptırayım. teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
yağa bakıp anlaşılmaz ki en fazla yağı tamdır denir. siz iyisi mi yağını değiştrin pahalı bir şey değil ki zaten.
|
|
![]() |
|
Viruse ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2014 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
Yağa bakınca nasıl anlaşılmaz. Yağın kıvamı, yoğunluğu, rengi vs. Bunlar size motor yağının ne zaman değiştirildiğini göstermez mi? Demekki siz yağ çubuğunu sadece eksik yada fazlamı diye kullanıyorsunuz.
Motor yağını iki parmağınızla kontrol ettiğinizde neler olduğunu anlayan bir sürü usta var forumda. Onlarda yorum yapsınlar. Ayrıca Bakım dediğin sadece motor yağını değiştirmekten ibaret değil. Bunun filtreleri var, onuda bir Kullanıcı değişip değişmediğini en fazla polen filtresinden anlar. Düzenleyen Viruse - 09 Mart 2015 Saat 10:22 |
|
Yasin Babadağ
2011 Peugeot 3008 1.6 THP OV |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Adam belkibakimlari yaptirdi ama km sayacindan bakim araligini sifirlamadi bilemezsin ki. Anahtar yaniyo diye kafana gire bakim yapamazsin ki. En saglami eski sahibidir ne yapmis ne yapmamis soylese ona gore bakim yaparsin. kimse o anahtar isaretine gore bakim yapmiyi ki. Bende kitapcigi belirli km lerde belirli bakimkar var servisr gitcen servis onu kontrol edecek felan. Kim bakiyo ona. Ben yagi vb degistirince usta sifirladi 20000 kmden geriye dogru sariyo bakakim du an 16500 e geldi.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Yag cubugunu elleyerek yaga yorum yapmak iyi ustalik ister. Eger bu bakimlari yapmadiysan atlatma yag filtreler lpg filtre hortumlarin bakimlari buji hibi bakimlari ysp bence cok bi sey tutmaz bunlar Ama onemli bakimlardir.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
Mesut48 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
Yağ iki parmak arasında yapışkanlığı iyi ise yenidir.İki parmak arasında uzaması lazım
Araç benzinli ise yağın rengi açık renk olması lazım.Dizelde bu durum geçerli değil.
|
|
__B0DRUMLU__
|
|
![]() |
|
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
o kadarını ben de biliyorum ama iki kuruşluk şey için değmez anlamında dedim. yoksa kapkara olmuş ele pütür pütür gelen ya da viskozitesini kaybetmiş yağ tabi ki işaret ve baş parmak arasında ovalanınca anlaşılabilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |