![]() |
|
HANGİ AMFİ TERCİH EDEBİLİRİM? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
efesbright ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efesbright
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 Saat 16:48 |
Arkadaşlar merhaba,
bir konuda sizden öneri ve görüşünüzü almak istiyorum. Öncelikle aracım 207 ve üzerinde ki ses sistemi şuan; 2 takım komponent HERTZ ESK165 1 adet kicker 30cm bass teknik verilerini tam bilmiyorum fakat 300 watt gibi birşey. 1 adet EDİSON ED-1100AB MONO BASS amfisi 1 adet cadence 4x100watt rms / fx 104 stereo amfi. Şimdi bu sistem var aracımda çokta memnunum fakat Arasıra sol ön kapı midlerinde ses %10 a kadar azalıyor ve sağ ön kapı hoparlörün sesi artıyor cızırtıda yapıyor. Arkada bağlantılarda bi sıkıntı yok türk mantığı amfiye vurduğumda bu ses düzeliyor. ama araç hareket edince sallanınca falan tekrar cızırtı yapmaya başlıyor sıkıntı devam ediyor ve araç içerisinde ses çekilmez hale geliyor. Sesi kapattığımda da sağ ön mid takımında cızırtı devam ediyor ama. bu yüzden amfiyi değiştirmek istiyorum sanırım arızalandı. 2 takım hertz esk 165 serisi mid takımını beslemek için hangi amfiyi önerirsiniz? yada yukarıda ki arızanın çözümü basitmidir? |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben xetec kullaniyorum. Amfi degeri her zaman kullanilan parcanin degerinden yuksek olsun. Hem amfi yorulmaz hem de daha rahat kullanirsiniz.
Benim kullandigim 4ohm da 4 kanal 90w rms tek kanal 300w rms veriyor. Iki amfi olmasin diye 5 kanal aldim pisman oldum. Zamanla on mid takimini ve bassi guclendirince amfi yetersiz kaldi. Xetec alpine hertz in amfileri fena degil butceye uysun diye roadstar jameson edison da kullanilabilir. |
|
![]() |
|
pejo34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2014 Konum: Peugeot 206 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
İlk Önce Anfi Kablosunda Kırılma Olmuş Olabilir Deck Kablosunu Kontrol Edin Şase Almıyor Olabilir Kablodan ise Anfi Almanıza Gerek Yok Anfi ise Saund Magus Tavsiye ederim Fiyat Uygun
|
|
![]() |
|
serdaralısan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
![]() ![]() ![]() ![]() |
STEREO AMFİ ALACAKSAN KARDEŞİM GRÜNBERG 1800W ALMANI TAVSİYE EDERİM TEK SORUNU BU ANFİLERİN ŞASEYİ SAĞLAM BİYERDEN AL 1 ADET JBL 1000 50 LİTRELİK KABİNİYLE KOYDUM ÖN KAPILARDA SONY MİD TAKIMI KOMPONENTLERİ İLE 4 TANE MİD VAR ARTI ARKA PANDİZOTTA ALPIN 2 OVAL VE PIONEER TS 1770 VAR BİR TAKIM ANFİYA BİR ADETTE KAPASİTÖR TAKTIM SESTE KESİLME YÜKSEK SESTE BOZULMA YOK ŞİMDİ BUNLARI SÖKÜP 106YA MONTE EDİCEM SLXTE TAKILIYDI EGSOZ SESİNİ BİLE DUYMUYORUM AÇTIĞIMDA
|
|
change
|
|
![]() |
|
Forevery ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şubat 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Hocam ses sistemlerinde amfi hoparlor vb ne kadar kaliteli olursa olsun kablo kalitesi ve kablo baglantilarina dikkat edilmez ise cizirti vb sorunlarla karsilasabilirsiniz
Karsilasmamamiz dileklerimle |
|
![]() |
|
efesbright ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efesbright
forevery kardeş kablo bağlantıları güzel yapıldı hatta izalasyonu da yapıldı diyebilirim sarıldı iyice kablolar, fakat ilk yapıldığında ses parazit yapıyor. amfiden dediler. suan da zaten aynı problemi yapıyor fakat bu sefer tek hoparlörün sesi gidip diğerinin sesi artıyor ve cızırtı, parazit yapıyor. amfiye vurunca düzeliyor. baktım kablolarda bi sıkıntı yok. sanırım amfinin içinde bir şase var. tamir ettirmek çok sıkıntılımıdır? amfiye vurunca düzeldiği için amfiden olduğunu düşünüyorum.
|
|
![]() |
|
serkanay55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkanay55
anfin sıvı temas görmüş olabilirmi yoksa soguk lehim olabilir yani hehim catlamıştır yada kondasatörlerden yapar.
önce elktironikten anlıyorsan amfinin içindeki lehim olan yerlerin havye makinası ile üzerinden geç düzelmezse diyer yerleri kontrol et
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efesbright
Sıvı görme ihtimali çok düşük çünkü amfı bass'ın arkasında gayet korunaklı.
büyük ihtimal dediğiniz gibi lehim çatlamış olabilir. çok yüksek ses açmıştım bass gümbür gümbür vururken sesi kıstıgımda belli etti kendini. büyük ihtimal amfinin arkasında olduğu için çok sallandı. amfide biraz yaşlı sayılır neredeyse 10 yıllık falan. bi elektrikçiye götürüp yaptırabilirmiyim |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |