![]() |
|
307 Arıza lambası problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
riderzist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2015 Konum: Tekirdağ, Türki Durum: Aktif Değil Mesajlar: 244 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı riderzist
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2015 Saat 16:49 |
|
onlar sadece duydukların:) montajı karışım ayarı iyi yapılmamış bi lpg sistemi her arabada hata ver,r bende niye yok:) 1 kere aldım gaz bitti 150 160 ile giderken benzine geçti o bi saniye için zengin karışımı hatası verdi sildim bidaha çıkmadı.
|
||
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...
|
||
![]() |
||
seydişehirli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Aralık 2014 Konum: konya seydişehi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı seydişehirli
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hergün gidip sildiriyorum zaten taki tekrar çalıştırıncaya kadar :)
|
||
307 xt kırmızı şeytan
|
||
![]() |
||
riderzist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2015 Konum: Tekirdağ, Türki Durum: Aktif Değil Mesajlar: 244 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı riderzist
|
lpg li ise araç hızlı giderken bi anda lpg bitip benzine geçerse veriyor onu yada kirli yakıt aldığında verir. sildirirsin düzelir. sürekli veriyorsa benzin lpg aldığın yeri değiştir yada dizel aldığın yeri değiştir. elm327 gibi ucuz bi cihazla kendinde silebilirsin onu. 30 tl fiyatı fazla verme alacaksan. eğer aibaba yada ebaydan alırsan 7 dolara da var
|
||
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...
|
||
![]() |
||
gkhn92 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arac otomatik selenoid valflerle yag degisti bilgisayara bile baglamadan silindi
|
||
Herkese iyi forumlar :)
|
||
![]() |
||
palet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
|
İlgisi olabilir. Bende sabit bir vites te giderken hiç yanmadı. Bende bu lamba ilk kalkış anında debriyajı bırakırken yada dönüşlerde hız kesip yarım debriyaj sonrası gaz vermelerde yanıyor. şanzıman bakımı için ne yaptılar bilmiyorum ama baskı balata ile ilgili olabilir.
|
||
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ
|
||
![]() |
||
gkhn92 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
|
Arkadaslar biraz alakasiz olucak ama ariza lambasi sanzimana bakim yaptirdiktan sonra söndü ustada anlam veremedi ama 4 gundur yanmiyor arabada canavar gibi oldu
|
||
Herkese iyi forumlar :)
|
||
![]() |
||
palet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
|
ELM327 ,le birlikte küçük bir CD geldi içinde TORQUE ve DASHCOMMAND adında iki android programı ve Nokia lar içinde Symbian programları var. Ayrıca Laptop içinde Windows programı var. Laptop ta CD yi açtıktan sonra Torque programını Bluetooth tan Telefonuma gönderdim. Daha sonra Telefondan APK uzantılı dosyasını kur dedim telefona kuruldu. ELM327 yi arabaya yerleştirip kontağı açtıktan sonra telefondan cihaz ile bluetooth eşleştirmesi yaptım ve daha sonra programı çalıştırdım. Kurulum zor değil. hata silme yi kontak açık, motor çalışmaz iken yapıyor. motor çalışırken silmiyor. Hataları oku diyorsun bir süre sonra sana hata kodunu veriyor . kod üzerine tıklayınca internete girip sana kodun ne anlama geldiğini söylüyor. Tabii bunlar hep ingilizce oluyor. Bu program ile MAP oxijen sensörü değerleride okunabiliyor. windows programının Türkçe versiyonu CD de var ama halen denemedim.
Google da Super mini ELM327 -Driving & Reading ECU data yazarsanız gelen linklerde benzer ürünün youtube videosu var.
Düzenleyen palet - 24 Ocak 2015 Saat 11:46 |
||
|
||
![]() |
||
seydişehirli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Aralık 2014 Konum: konya seydişehi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı seydişehirli
|
anladım abi peki programı nasıl kuruyoruz tlf na ?
|
||
307 xt kırmızı şeytan
|
||
![]() |
||
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
|
biraz basıt bir sıstem hava yastıgı abs gibi seylere girmiyor arıza lambasını söndürme,canlı veri ölcümü hp ölcme vs yapabilirsin
|
||
peugeot 307 xt premium
|
||
![]() |
||
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
|
|
||
peugeot 307 xt premium
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı seydişehirli
|
o alet tam olarak bildiğimiz pc nin gördügü arızaları görüyor mu ?
|
||
307 xt kırmızı şeytan
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı seydişehirli
|
|
||
307 xt kırmızı şeytan
|
||
![]() |
||
|
Teşekkür ederim. İlk fırsatta dediğiniz şekilde LPG ayarı yaptıracağım ya da kablo alıp kendim yapacağım. Bu arada ben geçen ay aliekspres'ten ELM327 siparişi vermiştim dün geldi. Artık bu alet ,le android telefonuma bluetooth ile bağlanıp hata kodlarını okuyorum ve istersem tüm arıza kodlarını silebiliyorum. Zaten araçta gerçekten arıza varsa lamba sönmüyormuş. Bu antipollution hatası sebebiyle yanan motor lambası hata kodunu sildikten sonra hemen sönüyor. Yani bunu kalıcı arıza olarak görmemek gerekir diye düşünüyorum. http://www.aliexpress.com/snapshot/6409600387.html?orderId=65106862695344 |
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı seydişehirli
|
![]() |
||
307 xt kırmızı şeytan
|
||
![]() |
||
|
|
||
peugeot 307 xt premium
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı seydişehirli
|
inşallah arıza lambasını gördükçe sinir oluyorum
![]() |
||
307 xt kırmızı şeytan
|
||
![]() |
||
|
|
||
peugeot 307 xt premium
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı seydişehirli
|
abi benim lpg beyni fast mış kart açıldıgında ilk işim kobloyu getirtmek wapsapdan haberleşiriz gene
|
||
307 xt kırmızı şeytan
|
||
![]() |
||
|
50 60 km benzinde kullanmanız daha iyi olacaktır buda adaptasyon yapıldıgında dogru degerleri verecektir
ben tam olarak lpg ayarını benzine göre yapıyorum ms lerini benzinle aynı olacak şekilde yapyorum artı olarak yolda yükte deniyorum gazda deli gibi gidiyor gaz acıklıgı en son hattıne geliyor yakıt düşüyor araç benzin gibi giyor lpg cıler zaten ayarı kıstıkları için arıza lambası yanıyor ilk 3000 dd sonrasını adaptasyondan sonra yaklasık %10 acıyorum yanı gazı kıstırmayla yakıt düşmez actırın gaz ayarlarını pedala ayagınızı ucuyla basmnız yeterli olacaktır
|
||
peugeot 307 xt premium
|
||
![]() |
||
|
1.6 SW 110 HP Aracımı 6 ay önce satın aldım. Landi Renzo sistem takılı. 5 ay'dır Anti pollution hatası almadan kullandım ancak bu dönem de ani gaz vermelerde araç boğulur gibi olup daha sonra ileriye atlıyordu ve 170 Klm. nin üzerine çıkmıyordu. 1 ay önce LPG filtreleri,Bujiler ve hava filtresi değiştirip Boğaz kelebeğini temizlettim. LPG ayarı için Bilgisayara bağlandığında Mevcut ayar da karışım oranının tüm devirler için 1.90 olduğunu gördük. LPG Karışım oranı 3000-6000 devir aralığında 1.60 a, 1000-3000 arası 1.40 çekildi. Arasıra anti pollution yanmaya ve bir süre sonra da kendi kendine sönmeye başladı. Geçen hafta lpg karışım oranını 1000-2000 devir aralığında 1.20 ye Benzin den Gaz a geçiş sıcaklığını ise 60 C derece ye ayarlattım, Arabam hiç olmadığı kadar güzel yol almaya / gaz yemeye başladı. bu durumda iken ilk kalkış ta ya da dönüşlerde yarım debriyaj sonrası gaz verdiğimde Anti polution yanıyor ama akşam aracı park edip ertesi sabah çalıştırdığımda ise lambanın yanmadığını görüyorum. Sizden öğrenmek istediğim; LPG karışım oranını hangi devirlerde hangi değere göre ayarlıyorsunuz ki Anti pollution lambası yanmıyor? Bu lamba yanmaz iken aracınızı LPG deki gidişinden memnunmusunuz? Bendeki çelişki; ya lambayı söndürmek için Zengin karışıma geçeceğim ki aracın gidişi istemediğim bir düzene girecek ya da lamba arasıra yanacak ama aracım gayet güzel yol alacak. Bu arada aklıma şu da geliyor. Acaba Filtre , Buji değişimleri sonrası aracımı 50-60 klm. benzinde kullandıktan sonra LPG ayarı yaptırsam daha mı iyi olur du.
Düzenleyen palet - 23 Ocak 2015 Saat 23:20 |
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |