|
206 Fara Mercek Uygulama |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 234 |
Yazar | ||
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Güzel ve başarılı bir çalışma elinize sağlık güle güle kullanın...
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
suppor
2. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Usta simdi nikac sorum var bu mercekler bi xenon mu yani hem kisa hem uzun uzunlar super oldu demissin
farlarin fiyati 60$ dogrumu gordum farin icini acak kisa reflektorun icine vidaliyoz bukadarmi mercegin acisina sonradan ayar yapılıyor mu |
||
aokaymaz
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 286 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Herkese merhabalar tekrardan. Ringworm arkadaşın vermiş olduğu linkteki mercekleri inceledi zaten çok fazla girip çıkarım o siteye.
Şöyle izah edeyim o merceklerin arkasında vidalı bir kısım var o kısmı normal ampulün girdiği yerden sokup arka taraftan vidalıyorsunuz montajı basit kimse yanlış anlamasın ürünü kötülemek gibi anlamayın İçimizde junyan yada sonar mercekli far kullananlar vardın hatta şu an ben bile junyan far kullanıyorum (kendi orijinal farımı söktüm bixenon mercek montajı yapacağıım ilk fırsat bulduğumda o zamana kadar junyanla devam) Şöyle söyleyeyim junyan ve sonar farların içinden çıkan merceklerin iç nikelaj kısmı çok çabuk kararıyor ve bir süre sonra farlar ışıtmaz oluyor ben elimdeki junyanlara elimdeki en iyi junyan mercekleri taktım ama sonuç hüsran. Aracın önü el fenerleriyle aydınlatıyor gibi oldu.:)) Çinden alınan merceklere gelince montajı oldukça kolay hatta internet sitelrinde sahibindende falan o mercekleri 500 tl ye monte ettiklerini görürsünüz ama içindeki nikelaj kısmı bir süre sonra kararmaya başlıyor ayrıca bixenon motorları biraz dayanıksız çabuk bozuluyor. Erbin kardeşime verdiğim mercekler hella markadır bilene bilir zaten hella kalitesini anlatmaya gerek yok ayrıca benim çiftini 135 tl ye sattığım hella bixenon merceklerin çakma olanının ilanı aşağıdadır Sonuç olarak hiç mercekli olmayan bir araca mercek montajı zordur cin malı kit kolay monte edilebilir (ki öyle arkası vidalı monte edilen orijinal bir mercek kiti yok cin malı dışında) ancak uzun ömür konusunda hella bir numaradır. Ve erbindeki merceklerin halojen yani bixenon olmayanları nissan quasqhai ford fiesta eski Mercedes e serisi skoda Octavia fabia roomster vs araçlarda kullanılmaktadır. Ayrıca Mercedeslerin çoğu serisi hella kullanır BMW de ayını Mercedes araçların bir kısım bosch mercek kullanır wv grubuda genelde valeo mercek kullanır Mercek konusunda takıldığınız bir durum olursa bildiklerim forumdaki arkadaşlarımla seve seve paylaşırım Düzenleyen aokaymaz - 08 Ocak 2015 Saat 13:52 |
||
2013 308 Sportium
Tel:0533 715 44 04 |
||
ringworm
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aokaymaz arkadaşımın yorumlarına katılıyorum. mercek ve reflektör kalitesi konusunda valeo, hella hakkında konuşmaya gerek yoktur. bir konuyu düzelteyim, benim kullandığım mercekler 60$ değil 35$ kesinlikle hiçbir delme işlemi yok. montajı da çok çok basit (ampul takar gibi) merceklerle beraber gönderilen silikon tamponları kullandığınız için orjinal reflektör zarar görmüyor. istediğiniz zaman söküp eski haline getirebilirsiniz. xenon kitinden başka bir masrafı yok. reflektör kararması ne zaman ve ne ölçüde oluşur zamanla görücez. elbette karar kullanıcılara ait. orjinal ve kaliteli olanın net bir farkı ve bedeli vardır. 206 lar artık yaşlandı. pek parada etmiyorlar. ben genelde fazla para harcamadan heveslerimi gidermeye çalışıyorum bu araçta. herkese saygılar.
|
||
aokaymaz
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 286 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Elimde 1 takım daha mercek mevcut
|
||
2013 308 Sportium
||
kopiiilcan
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kopiiilcan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Arkadasim benimde elim kabiliyetlidir. Bir suredir arastirdim. Bu konu bana iyi ornek oldu.
Öncelikle arkafasim bu mercekler için ne odemem gereklidir? Acikcasi bu ara pek imkanimda yok ya. Bos beleş takilacagima bu isle uğraşmak istiyorum. |
||
kopiiilcan
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kopiiilcan
|
|
Arkadasim ne istersin merceklerle??? |
||
kopiiilcan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kopiiilcan
|
|
Ben direk aracimdan soktugum farz yapmak istemiyorum. Zaten sol far camim biraz çatlak. Bir adet farda bulabilirsem sağ sol farketmez uzunca üstüne calismak istiyorum kismetse.
|
||
aokaymaz
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Arkadaşım normalde kapaklı mercekleri 100 tlye satıyorum ancak forum üyelerine çifti 85 tl ayrıca 2 adet h7 ampul + 2 adet h7 soket + 2 adet sinyal ampulü hediye
Herzaman online olamıyorum imzamdaki telefondan ulaşabilirsin Düzenleyen aokaymaz - 12 Mart 2015 Saat 13:54 |
||
2013 308 Sportium
||
leader_devil
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı leader_devil
|
|
Arkadaslar bir sorum olacak bende tek fara çift mercek uyguluyorum forumları arastıra arastıra farların sonuna geldim sayılır fakat bizim bu 206 ların seffaf farlarında olan orjinal çizgiler sanki ışıgı dagıtıyo gibi geldi bana evde duvara yansıttıgımda tam bitirmedigim için soruyorum arkadaslar bu çizgileri nasıl yok edebiliriz far temizleme zımparaları ile yapsak acaba düzelirmi bilgili arkadaslar cvp verirse memnun olurum
hayırlı forumlar.
|
||
kopiiilcan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kopiiilcan
|
|
Tamamdir dostum bi ay sonu yaklassin kismetse ararim seni. |
||
aokaymaz
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ok kardeşim bende çift olarak kalmamış kardeşimde 1 çift varmış dün onunla görüştüm sana söylediğim merceklerde ondaki mercekler. Ay sonuna kadar satılmamış olursa tabiki İmzadaki telefondan ulaşırsın karar verirsen
|
||
2013 308 Sportium
||
Gokcesel
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hocam 1 sene geçmiş aradan ama araç halen duruyor mu yapım aşaması hakkında biraz bilgi alabilir miyiz ? :) Ben de getirteceğim bu mercekleri fara montaj konusunda biraz yardıma ihtiyaç var.
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa <1 234 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |